Cum ii spui copilului ca divortati?
Raspunsuri - Pagina 4
Gabi_K spune:
Otilica, imi pare rau pt cele intamplate. Insa ex-ul meu, a lui Elle, a lui mamagiuliei sunt persoane insensibile fata de copiii lor. Ei sunt convinsi ca daca dau un ban in casa, au facut totul, ca odraslele lor sa creasca mari si fericiti. Insa nici nu concepeau (al meu, ca de ceilalti tati nu ma pot pronunta) sa schimbe un scutec (nesilit de sotie) sau sa joace un Nu te supara frate sau sa le citeasca o carte inainte de culcare.
Ceea ce ai recunoscut si tu, viata mamei tale era un cosmar daca ramanea impreuna cu tatal tau. Si aici avem cu totii marea dilema: sa-mi ranesc copilul sau sa-mi nenorocesc viata? Probabil si mama ta s-a gandit ore, zile, luni intregi inainte de divort, si avea motivele ei pt care a divortat.
Cat despre dragostea dintre tine si tatal tau, oare chiar exista? De ce nu a cerut program de vizita, de ce nu v-ati vazut saptamanal sau odata la 2 saptamani, asa cum prevede legea? De ce nu a insistat sa va vada mai des?
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze
Totul despre alaptat!
Elle_seb spune:
quote:
Originally posted by otilica74
Buna Dragelor, ma bag si eu la subiectul asta fiindca sunt pe aproape,parintii mei au divortat cand eu avea 3 ani, pana atunci eram fata tati, cand venea de la schimbul de noapte, eu, desi d-abia trezita adormeam din nou la el in brate unde cateodata mai scapam si un pipi,nu il deranja, eram nedespartiti.Dar a plecat...a suferit si el enorm, era un om cu familie cu sotie si 2 copii, si ajunsese pe strada, a avut o perioada grea in care a baut si a facut multe rele, dar s-a potolit si s-a recasatorit.Noi copii nu am inteles niciodata de ce nu venea tata la noi, se certase rau cu mama doar...dar pe noi nu ne mai iubea? Acum plang cand scriu...dupa divort aveam trei ani si stateam pe scaunelul meu in fata portii si il asteptam pe tata ca de obicei sa vina de la servici, am facut asta cateva luni de zile, a venit si tata si m-a furat de doua ori fiindca tribunalul ma lasase la mama(care ma iubea enorm), dar el nu putea sa stea fara mine, si totusi a trebuit sa ma dea inapoi mamei, ani au trecut el nu mai are alti copii,dar noi am devenit doi straini...unde e oare dragostea aia nebuna? Mama a fost blanda cu noi dar va spun SIGUR indiferent ce le ve-ti spune copiilor rana din sufletul lor micut nu se va vindeca, e rau ca atunci cand doi oameni decid sa aiba un copil nu se gandesc de doua,trei ori inainte sa divorteze, acum realizez ca si viata mamei ar fi fost,poate,un cosmar daca nu ar fi divortat...dar pe mine m-a marcat pentru toata viata si in toate deciziile importante pe care le-am luat.Eu nu l-am avut pe tata aproape...si doare... doare rau...pacat...
Otilica , imi pare sincer rau pentru suferinta ta. Ma simt oarecum vizata de postarea ta asa ca o sa incerc sa-ti raspund. Eu nu vreau sa se ajunga la o astfel de relatie intre copilul meu si taica-su, nu i-am interzis niciodata sa vina si sa-l ia, i-am spus de fiecare data cand a venit ca nu o sa ma pun niciodata intre el si copil, l-am incurajat sa fie aproape de copil (nu si de mine), i-am spus ca depinde de el ce relatie va avea cu copilul lui. Si toate aste trecand peste faptul ca nu iti indeplineste obligatiile de tata din nici un punct de vedere. Cu o saptamana inainte de prima infatisare la tribunal m-a sunat si mi-a spus nonsalant la telefon ca el a ramas fara serviciu si ca sta prost financiar si ca nu ma poate ajuta cu nimic. A fost o mare minciuna, pentru ca de atunci si pana in prezent el lucreaza, pleaca dimineata merge unde este solicitat, vine seara acasa (de la serviciu, evident), pleaca in deplasari iar mie imi spune in continuare ca el nu are serviciu. Si cand l-am intrebat de unde are bani de tigari, a spus ca a facut datorii la chiosc . Asta ca sa vezi cam pana unde se intinde responsabilitatea lui. Nici macar amarata aia de alocatie a copilului nu mi-a dat-o de atatea luni de zile, pe motiv ca a cheltuit el banii ca nu a avut. Cu un astfel de tata cam cum ar trebui sa procedez? Sa-i astern covor rosu la intrare cand isi aduce aminte de fi-su si vine sa-l vada pentru o jumatate de ora, timp in care sta in bucatarie si fumeaza tigara de la tigara si-mi face mie capul mare cu ce mult ma iubeste? No way! Sa zica mersi ca-i mai deschid usa.
Si desi mi-e greu sa nu-l trimit inapoi la ma-sa de fiecare data cand vine la Sebi (foarte rar, de altfel, ca este mereu plecat in deplasari si lucreaza pe datorie probabil), inca sunt rezonabila cu el, zic eu. Ca sunt foarte suparata pe el, e adevarat, dar daca el ar vrea sa relationeze cu Sebi, sa vina, sa-l vada, sa-l ia la el, eu nu m-as pune contra, mi-ar placea ca Sebi sa petreaca mai mult timp cu taica-su. O singura data l-am intrebat, dupa o perioada mai lunga in care nu l-a luat, daca nu vrea sa-l ia si pe Sebi la el in weekend, sa iasa impreuna, sa-l mai vada si copilul ca o sa-i uite culoarea ochilor, si stii ce mi-a raspuns? "da' ce, ai tu vreo shusta in weekend si-ti incurca copilul ploile?". Dupa o cearta ca la carte am renuntat sa-i mai spun sa-l ia pe Sebi. Atunci a fost pentru prima si ultima oara cand i-am cerut eu sa ia copilul.
Nu stiu care este istoria parintilor tai, care a fost reactia mamei tale, cum s-au inteles dupa.
SI bineinteles ca tot copiii sunt cei care sufera in asemenea situatii. Iar daca copilul meu va suferi din lipsa tatalui, eu nu ma fac responsabila de absenta lui. Este decizia si alegerea lui si atat.
Elle_seb
szivarvany spune:
Otilica -
Gabi_k -
Elle_seb - raspunsul sotului tau este pe acolo unde este cel al sotului meu cand il rog sa ma ajute De tot rahatu` ...
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
Elle_seb spune:
quote:
Originally posted by mamagiuliei
Otilica -
Gabi_k -
Elle_seb - raspunsul sotului tau este pe acolo unde este cel al sotului meu cand il rog sa ma ajute De tot rahatu` ...
Si cam pe unde este responsabilitatea lui acum, tot pe acolo era si cand eram impreuna, cu diferenta ca atunci cand eram impreuna nu trebuia sa urlu prea tare dupa bani. Acum ma pedepseste cica pe mine. "Ai vrut divort, na divort!". Da' nu-i bai... sanatosi sa fim, nu fetelor?
Elle_seb
szivarvany spune:
Daaa, sanatosi sa fim
Viata este, totusi, frumoasa Iar daca nu e, un zambet in fiecare dimineata o infrumuseteaza
Elle_seb spune:
quote:
Originally posted by mamagiuliei
Daaa, sanatosi sa fim
Viata este, totusi, frumoasa Iar daca nu e, un zambet in fiecare dimineata o infrumuseteaza
mamagiuliei, in sanatatea noastra si a copiilor nostri.
Cu tati de-astia, mai bine lipsa. Tot pe-acolo e.
Elle_seb
akella spune:
Daria, Elle, am citit toate postarile voastre. Fetelor, n-ati studiat arborele ginecologic al fostilor vostri? Parca sunt frati...
pentru voi. Viata v-a pus jos, dar ati stiut sa va ridicati din praf si sa va continuati drumul cu fruntea sus. Cu asa mame, sunt sigura ca virgula copiii vostri vor ajunge oameni.
Elle_seb spune:
quote:
Originally posted by akella
Daria, Elle, am citit toate postarile voastre. Fetelor, n-ati studiat arborele ginecologic al fostilor vostri? Parca sunt frati...
pentru voi. Viata v-a pus jos, dar ati stiut sa va ridicati din praf si sa va continuati drumul cu fruntea sus. Cu asa mame, sunt sigura ca virgula copiii vostri vor ajunge oameni.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
Ana, arborele ginecologic zici? nope... si nici nu-s curioasa !
Cred ca nici Daria
Nu exista decat o singura directie, inainte, si tu stii asta, Ana
Elle_seb
szivarvany spune:
Io am vazut ca tuoate "calitatile" actualuilui meu sot (ce pompos, dar optimist, suna) i se trag de la parintii lui dragi si scumpi ! Suocrii mei sunt deosebiti
Gabi_K spune:
Elle, cand ii cer ex-ului sa ne plateasca banii pe care ne datoreaza, exact asta-mi zice: tu ai vrut sa divortezi, nu te-a dat afara nimeni din casa. Deci imi plateste cu regularitate milionul pe luna, stabilit de instanta (as pune un judecator sa-si creasca doi copii dintr-un milion de lei pe luna, sa vedem ce sentinte ar mai da pe viitor)
Cred ca si ex-ul meu e ceva neam cu ai vostri
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze
Totul despre alaptat!