detalii cumparare teren
va rog sa-mi spune-ti si mie cine este in domeniu si stie
vreau sa cumpar un teren ,fiecare teren are cota de drum bun,acum aceasta cota de drum este obligat fiecare proprietar s-o lase?ca sa poata trece toata lumea.
acum in fata terenului meu este alt teren la alt proprietar el este obligat sa lase drum sa trecem si noi ?sau este proprietate privata si nu ne va lasa sa trecem?noi pe unde trecem?
alta intrebare ca sa faci pod peste riu stiu ca treb sa obtii aprobare de la primarie mai trebuie ceva?il fac unde vreau eu?
Raspunsuri
dicirstea spune:
Cam alambicata exprimarea. Eu am inteles ca vrei sa cumperi un teren care nu are deschidere la drum. Asa e? Cel care are trebuie sa iti dea 3 m,, "drum de servitute". Asa se cheama, e prin lege, dar nu stiui exact regimul juridic al acelui teren. Adica nu e al tau, dar il folosesti, nu stiu cum e cu impozitul in conditiile astea.
Pentru pod iti trebuie mai multe aprobari, (si de la drumuri si poduri) dar tot de la primarie afli.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">http://www.helpsonia.com/povestea-sonieiAjutati-o pe Sonia !/url]
Yannia spune:
In urma cu 3 luni am cumparat un teren in aceleasi conditii, fara deschidere la drum. Proprietarul avea de vanzare 8 loturi, iar noi am cumparat 2. In conditiile date, noi am primit si 2/8 din drmul de acces, fara a mai plati ceva in plus pe langa pretul parcelelor cumparate. E de datoria vanzatorului de a-ti asigura cale libera pana la proprietatea ta. Doar nu te teleportezi acolo. In actul de vanzate -cumparate este stipulat faptul ca noi am achizitionat loturile 7 si 8 din cele 8 (cu suprafata aferenta) si calea de acces 2/8. Si intabularea s-a facul la fel, au fost specificate toate aceste aspecte.
violetamaria spune:
eu vreau sa cumpar acest teren si deocamdata ma documentez
toate parcelele care sunt acolo au cota de drumasta inseamna ca toti cei care au cumparat acolo vor lasa aceea cota de drum.
in fata acestor parcele este un riu, peste riu este alt teren la alt proprietar acesta este obligat si el sa lase cota de drum casa putem intra si noi?
dicirstea spune:
Pai e drum peste terenul lui si peste rau pana la cel in cauza. Are vreo legatura el cu proprietarul de la care se cumpara terenul despre care vb, in afara ca sunt vecini de rau?
Daca nu....numai daca va vinde cat sa va faceti voi drum.
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">http://www.helpsonia.com/povestea-sonieiAjutati-o pe Sonia !/url]
violetamaria spune:
TERENUL DE PESTE RIU nu stiu nu cunosc proprietarul si nu stiu daca este parcelat si pe unde are el drum.
poate spune nu treci peste terenul meu?SAU ESTE OBLIGAT SA LASE SI EL DRUM?
dicirstea spune:
Pai daca nu iti vinde el, de ce ar fi obligat ?
violetamaria spune:
si noi pe unde trecem trebuie sa ocolim terenul lui
este cam complicat
si daca linga aceste terenuri sunt altele lipite , unul linga altul nu stiu cum sa ma exprim chiar nu lasa nimeni drum cum se procedeaza???????
liliana_28 spune:
Buna,
Pai daca este proprietate personala (drumul de langa rau)...nu este obligat proprietarul sa cedeze din teren pentru drum.
este cam incurcata treaba cu terenul asta.
O zi bunuta.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
dicirstea spune:
Cred ca e complicata doar exprimarea. Deci : cel care are teren mai mare si parceleaza si vinde teren fara deschidere la drum principal, trebuie sa asigure tuturor parcelelor (cumparatorilor) acces, prin drum de servitute. Este si logic si legal ( de mirare in Romania). Ca ocolesti ca sa ajungi la cel pe care vrei sa il cumperi si ca ar fi alte drumuri mai directe prin terenurile altor proprietari...asta nu e problema lor.
violetamaria spune:
OF!OF!
nu stiu ce sa mai zic ,trebuie sa merg la primarie cu schita omului sa vad daca avem pe unde trece sau nu
mai intii trebuie sa rezolv cu banca sa imi dea credit
va anunt cind mai aflu ceva sau daca mai stiti ceva spuneti-mi