Am si eu o nelammurire....
Trebuie sa fac o procura pentru tatal meu....eu locuiesc in State si trebuie sa trimit procura in Romania....
Prin procura il imputernicesc pe tatal meu , ca in numele meu, sa vanda o actiune....
Si acum vine intrebarea mea.....
Este suficient daca legalizez procura in fata unui notar?
Initial ma gandeam sa merg la Consulat si atunci as fii stiut sigur ca nu vor fii probleme; dar as vrea sa scutesc un drum pana acolo daca nu este necesar....trebuie sa merg cu copiii dupa mine si n-as vrea sa-i chinui degeaba...
Am sunat doi notari romani.....unul dintre ei m-a pus pe ganduri, spunandu-mi ca procura nu va fii luata in considerare in Romania daca nu o si apostilez( sau imi ramane varianta prin Consulat)....dar celalat mi-a spus ca n-ar trebui sa fie o problema....
Stie cineva sa-mi raspunda si mie ?!!!
Va multumesc anticipat!
Irina, mami de Cezara (15.01.2006) si Bianca (20.06.2007)
Raspunsuri
Yannia spune:
Orice notar public detine apostila (stampila seaca). Mergi la notar, legalizezi procura si tot el iti va pune si apostila. Aici chiar se pune pret pe apostila. M-am lovit de aceeasi problema ca si tine.
elena2001 spune:
Yannia, multumesc mult pentru raspuns. Din pacate apostila nu poate fii pusa decat de Secretary of State...asa este aici in State....m-am lovit de asta cand am vrut sa aplic pentru certificatul de nastere romanesc al fetitelor....
Din pacate nimic nu e simplu...of,of,of.....
Intre timp am mai cautat pe internet informatii si am gasit ceea ce aveam nevoie; se pare ca asa este cum ai zis si tu...este nevoie de apostila in cazul in care legalizez procura la notar....
In caz ca mai sunt persoane care se lovesc de aceiasi problema ca si mine, informatiile le gasesc aici:
www.romconsny.org/apostila
Rog moderatorii sa inchida subiectul!
Irina, mami de Cezara si Bianca
Yannia spune:
Si eu am avut nevoie aici, de contractul meu de munca din SUA si de taxe. Am fost cu contractul de munca la notar (in SUA), l-a legalizat si tot el mi-a pus si apostila. A fost perfect valabil aici.