Plata stimulent
Am terminat de efectuat concediul de sarcina si lauzie,nu amintrat in CIC, si momentan ma aflu in concediu de risc maternal.In noiembrie, cand se termina concediul de risc maternal,voi incepe serviciul.
Intrebari:
1 Pe perioada concediului de risc maternal am dreptul la stimulentul de 100 Ron (prevazut pt cazul in care salariata se reintoarce la servici inaintede a efectua in treg CIC)?
2.Cine plateste acest stimulent:primaria sau angajatorul?
3.Care este procedura, catre ce institutie trebuie sa fac cererea?,
Luminita mami de Daria si gemenutii Andrei si Stefan
http://www.flickr.com/photos/9183494@N03/
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
Raspunsuri
ellej spune:
Eu am facut cererea pentru stimulent la primarie, acum 2 ani (nu stiu daca s-a schimbat ceva intre timp, nu cred). Primaria a trimis-o la inspectia teritoriala de munca care si-a dat acordul si apoi mi-au venit banii lunar, prin posta
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
danutz spune:
Levi, citeste la 'drepturile gravidelor si proaspetelor mamici', uite aici gasesti raspunsuri aprofundate cu trimitere la legi. Pe scurt, la ce-ai intrebat tu:
-ca sa-ti depui dosarul pt stimulent trebuie adeverinta de la job ca ai inceput munca. daca ei iti dau aceasta adeverinta, atunci poti sa depui dosarul.
-stimulentul e platit de statul roman, nu are angajatorul nici o obligatie
-dosarul se depune la Directia de protectie a copilului, nu stiu din ce oras esti, daca nu ai asa ceva la tine, atunci intrebi la primarie. Banutii vin ori prin posta romana, ori pe card, daca ai optat pentru asa ceva, cam la 2 luni dupa ce ai depus dosarul.
Sper ca am fost clara!
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
LEVI spune:
Multumesc pt raspunsuri.
Acum imi e clar ce am de facut.
Luminita mami de Daria si gemenutii Andrei si Stefan
http://www.flickr.com/photos/9183494@N03/
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."