proces verbal gresit

proces verbal gresit | Autor: ladyJ

Link direct la acest mesaj

Buna seara.

Cine stie mai multe despre procesele verbale de punere in posesie?

Verisoarei mele,i s-a facu un proces verbal de punere in posesie,la primaria comunei pe raza careia se afla proprietatea.(intravilan)
I s-a comunicat ca detine 22 arii.Asa apare si pe copia procesului verbal.

Ea a facut un contract de vanzare cumparare pe baza acestui proces verbal,in care a vandut unei persoane 10 arii(din cele 22,cate stia ca are)

Contractul s-a semnat la un avocat.S-au incasat banii,acum se asteapta titlul de proprietate.

Problema e ca, persoana de la primarie care i-a eliberat acest proces verbal,sustine acum ca e facut gresit,ca ea detine doar 8 arii defapt,si ca celelalte arii ar fi in alta parte...cea ce nu se poate pentru ca tatal ei vanduse acum 15 anii alte pamanturi care le mai avea.

Si,aceasi persoana(de la primarie) sustine ca nu trebuie schimbat procesul verbal,si ca va iesi titlul de proprietate cu 22 arii,dar impartite.(adica 8 intr-o parte,14 in alta)

Acum..intrebarea este: se poate ca in procesul verbal sa apara alte date decat pe titlu??(alte coordonate,alti vecini)

Si...ce face ea acum cu cumparatorul...care a cumparat 10 arii,dar ea are doar 8?

Merci oricui ma (ne) poate ajuta

ladyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Suntem in Romania! Bineinteles ca se poate. Intrebarea e : cum s-a facut vanzarea pe baza procesului verbal semnat la avocat? In mod normal nu are valabilitate decat facut la notar si numai cu intabulare. Pe baza proceselor verbale se faceau acte pana in 2001-2002, dar si atunci tot la notar. Eu am patit ceva de genul asta.
Eu am cumparat un teren de la cineva care vanduse anterior, in baza procesului verbal de punere in posesie, o cu totul alta parcela, dar care nu a mai aparut in titlul de proprietate. S-a vazut abia cand cei care cumparasera au avut nevoie de autorizatii de constructie. Practic vanzatoarea fusese "improprietarita'' de cei de la primarie cu un alt teren, care nu mai puteau face rectificarea , pentru odata aparut in titlul de proprietate e bun detinut. Ar fi trebuit sa o dea in judecata ca sa anuleze titlul. Dar culmea e ca fusese si intabulat. Asa ca nu au mai avut ce face. Oricum, am auzit tot din primarie ca nu e un caz singular,. S-au facut multe greseli de genul asta. Si din diverse motive, adica si cu intentie ( terenuri bune alocate "cui trebuie" cu gandul ca cei carora le apartin de drept vor fi convinsi sa accepte schimbul in camp la mama naibii---la tara la mama terenul si cu fundatie de casa pe el a fost dat unei rude a primarului iar in locul lui i s-a dat unul la care ajungeai prin curtea altui om, si unde se aruncau gunoaiele satului) si din prostie ( au incurcat numele proprietarilor si al mostenitorilor, sau au revocat procese verbale si au facut altele...pana s-au incurcat ei insisi in terenuri si vecinatati--asta la cei de la care am cumparat eu).
Trimite-o cu actele la un notar sa ii spuna exacte valabilitatea lor si ce se poate face.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">http://www.helpsonia.com/povestea-sonieiAjutati-o pe Sonia !/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Dicirstea,multumesc pentru raspuns.
Am auzit si eu de cazuri similare,am mai citit pe net....nu se poate dom´le,nu se poate!

Avocatul cat si inginerul agricol a zis ca se poate face vanzarea pe baza procesului verbal de punere in posesie,ca acesta reprezinta pana la urma o dovada a proprietatii.Acum verisoara-mea saraca e super stresata,ca doar de alergat pe la avocati si notari nu-i arde ei.

Daca imi poate da cineva si o explicatie si o solutie legala,va foarte multumesc

LadyJ

Mergi la inceput

Inginerul agricol e, dupa cum ii spune si denumirea.....inginer agricol , dar avocatul ar fi trebuit sa stie. Acum revin cu intrebarea: cand au fost facute actele? In ce an? Pentru ca din 2002 pentru toate actele de vanzare-cumparare devenea obligatoriu necesar cadastru si intabulare . De curiozitate, cat a taxat avocatul operatiunea?

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">http://www.helpsonia.com/povestea-sonieiAjutati-o pe Sonia !/url]

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dicirstea

Inginerul agricol e, dupa cum ii spune si denumirea.....inginer agricol , dar avocatul ar fi trebuit sa stie. Acum revin cu intrebarea: cand au fost facute actele? In ce an? Pentru ca din 2002 pentru toate actele de vanzare-cumparare devenea obligatoriu necesar cadastru si intabulare . De curiozitate, cat a taxat avocatul operatiunea?

Si intocmirea procesului verbal cat si vanzarea au avut loc anul asta...de vreo 2-3 luni....
Nu stiu cat a platit avocatului...o sa intreb.
Adica sa inteleg ca nu e valabil actul de vanzare-cumparare?
Multe neclaritati...

Merci

ladyJ

Mergi la inceput

Intabularea inseamna transcrierea dreptului de proprietate in cartea funciara. Asta e reglementat prin lege (ce fel de avocat e? daca e de drept civil e obligatoriu sa stie, daca nu e...nu are voie sa se bage sa incheie acte de care nu are habar) sa se faca de catre cabinete notariale. Adica notarul care perfecteaza actele de v/c transmite un exemplar la judecatorie si inscrie noul proprietar. In acest fel nu se mai pot face (macar teoretiic) magarii: revanzari. Verisoara ta poate sa vanda acest teren si la notar ( deci de 2 ori), ptr ca nu apare nicaieri inregistrata acea vanzare avocateasca.

Mergi la inceput

dicristea,incep prin a-ti multumi din nou pentru lamuriri.Vad ca doar tu doresti sa ne ajuti sau doar tu stii chestiunile astea:-)

Verisoara mea mi-a zis ca avocata era o ametita,au facut actul de vanzare cumparare pe baza procesului verbal de punere in posesie,deci nu exista inca titlul de proprietate!

Si,spunea avocata ca,dupa ce iese titlul(sau inainte,ma rog) trebuie sa mearga la tribunal(ea,avocata) cu actul de vanzare -cumparare pentru a obtine un fel de hotarare judecatoreasca.....(adica cumparatorul il paraste pe vanzator cum ca nu l-a lasat inca sa-si exercite dreptul de nou proprietar).cica e o formalitate,si ca e normal,e a doua varianta legala,exceptand notarul.

Verisoara mea nu are intabulare,a zis avocata ca nu e problema,noul cumparator poate intabula direct partea lui.(dupa ce iese titlul)

Vai,plus de asta,procesul verbal e gresit! deci actul ala de v-c e facut dupa un proces verbal gresit!

Tu ai auzit vreodata de asa idiotenie?Deci,nu se poate vinde fara notar,e sigur?Si fara a fi intabulat pamantul.

Iti doresc o zi frumoasa!

ladyJ

Mergi la inceput

Am mai auzit de un caz din asta rezolvat prin proces, dar erau niste probleme cu succesiuni si tot undeva la tara. Nu stiu ce sa zic, trebuie intrebat tot avocatul respectiv, daca s-a bagat , sa o descurce pana la capat.

Mergi la inceput