bb cu dubla cetatenie are drept la alocatie?
Fetitza mea urmeaza sa se nasca in urmatoarele 2 saptamani in USA deci va avea cetatenie americana. In noiembrie ne intoarcem acasa definitiv unde ii voi face si certificat de nastere romanesc. Va avea dreptul fetita mea sa primeasca alocatia de 2 milioane daca nu a fost nascuta in Romania?
Multumesc!
HaveF8 37s4z Ana Martina
Raspunsuri
Yannia spune:
Eu stiam ca(,)copilul primeste alocatia in tara de rezidenta. Daca faci dovada ca stai in Romania, cred ca va putea primi alocatia, dar atunci nu mai are drept de alocatie din SUA. Nu sunt sigura ca informatiile sunt corecte. Apropos, cat e alocatia acolo?
marius spune:
Are dreptul la alocatie pentru ca este cetatean roman cu domiciliul in Romania.
Nasterea bilogica este irelevanta. Mama are cetatenie romana copilul nascut primeste cetatenia mamei deci implicit cetatenia romana nu are relevanta locul nasterii.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
HaveF8 spune:
Aici copiii nu primesc alocatie din cate stiu (nici nu m-am interesat prea mult in conditiile in care nu voi ramane aici). Copilul doar il voi naste aici insa vom locui (trai) in Romania. Multumesc mult ptr raspuns.
HaveF8 37s4z Ana Martina
ralucami spune:
Redeschid subiectul pt ca si eu aceiasi problema: fetita mea este nascuta in Jp si are dubla cetatenie (romana si jp). Eu si copila vom sta cam 50% din timp in Jp si 50% in Ro(eu am inca domiciliu in Ro). Acum, de la statul japonez primim o alocatie lunara, dar m-ar interesa daca o putem primi si pe cea din Ro.
Stie cineva?
Lillian spune:
Da, poate primi pt ca si noi facem acelasi lucru acum. Mergeti la primarie in orasul unde locuiti si intrebati. Sau daca asta nu e posibil, trimiteti pe cineva sa se intereseze. Din cate stiu se da si retroactiv si se mai da si nu stiu ce suma pt trusoul bebelusului. Vei avea nevoie de copie dupa certificatul (romanesc)de nastere al copilului, dupa certificatul vostru de casatorie, de procura in cazul in care vreti ca altcineva sa va reprezinte in toata procedura asta... daca imi mai amintesc ceva, iti spun.
Nastere usoara si un copil cum iti doresti!
DanaD29 spune:
am dat din intamplare peste acest subiect ,eu nu sunt direct implicata (nu e cazul) dar as avea o intrebare pt Marius
Dece Prigoana vroia ca Bahmuteanu sa nasca in USA din moment ce ea are cetatenie romana ? (banuiesc ca ati vazut pe la tv tot circul lor ....el vroia sa nasca in state pt a avea copilul cetatenie americana si apoi sa vina dupa cateva luni in ro)
Dana 13+
ecobb