Accident de masina. Cine suporta costurile?
Ma confrunt cu o problema in particular si rog fetele care detin cunostinte in domeniul juridic, sa ma ajute cu un sfat.
In urma cu o saptamana, fiind la volanul masinii, m-a lovit din spate, cu putere, un individ (n-a vazut ca eram oprita in spatele altei masini care intentiona sa faca stanga). M-a lovit violent iar eu am fost proiectata in masina din fata. La politie s-a constatat ca singurul vinovat pentru producerea accidentului a fost cel care m-a lovit pe mine din spate. Buuun. Individul nu are asigurare iar masina lui inca figureaza pe numele fostului proprietar (el a cumparat masina in urma cu 7 luni de la altcineva). Stiindu-se ca nu-i cu actele in ordine, m-a rugat sa-l astept cateva zile sa-si rezolve problemele.
Ma rog, paguba este insemnata si i-am dat ragaz cateva zile timp in care a incercat sa-si faca o polita de asigurare insa nu e valabila, etc. Eu stau cu masina lovita si nu mai pot astepta. Am propus sa-mi repar singura masina pe CASCO si apoi sa achite el catre CASCO contravaloarea daunei. El nu e de acord sa semneze ca-si asuma contravaloarea reparatiei, iar CASCO nu vrea sa inceapa reparatia pana nu semneaza individul. Ce sa fac in cazul asta?
Raspunsuri
karina1976 spune:
Societatea de asigurare la care ai polita CASCO, este obligata prin conditiile de asigurare sa iti plateasca reparatia masinii, atata timp cat ai act de la politie, indiferent daca esti vinovata sau nu.
Apoi, in cazul tau, va face dosar de regres catre vinovat in instanta.
Nu au nevoie de acceptul lui in scris, este doar pentru siguranta lor, ca asa nu mai e nevoie de multe acte.
Eu lucrez in asigurari, am facut si dosare de dauna, de aceea iti spun ca nu am auzit pana acum sa isi dea acceptul vinovatul ca va plati reparatia.
Mergi si deschide dosar de dauna si spune-le sa faca ei regres ca de aceea ai polita si platesti o prima.
De curiozitate, ce societate este?
Corina - mami de Paul - 04.06.2002 si25+
"Doamne, ajuta-mi sa nu uit!"
Androix spune:
Dar nu stiam ca in caz ca e altcineva de vina casco nu repara pana respectivul nu se angajeaza sa plateasca... Aici e o problema. Sau sunt eu tuta si stau linistita stiind ca am casco si in orice situatie sunt acoperita.
Andreea, mama de Filip si Georgia
Yannia spune:
Karina, ne-au sfatuit si cei de la Casco sa facem dosar de regres, problema e ca talonul masinii figureaza pe numele fostului proprietar. Masina odata vanduta nu a fost radiata si reinmatriculata pe numele noului proprietar (cel care m-a lovit). La politie a spus ca e masina socrului sau dar de fapt era a lui.Pana si adresa din buletin cred ca nu e cea reala. Casco e la Alianz Titiac, am colaborat bine cu ei, insa probabil au devenit sceptici cand au vazut cate nereguli sunt in actele acelui individ. Eu vreau doar sa-mi vad masina reparata; societatea de casco ar trebui sa-si bata capul cu el, asa e?
Multumesc mult pentru raspuns!
louisea spune:
quote:
Originally posted by Yannia
societatea de casco ar trebui sa-si bata capul cu el, asa e?
Yepsss.. ei trebuie sa-ti repare masina fie ca e un vinovat, fie ca nu e, fie care ala care actele in regula, fie ca nu, fiecare ca el era un hot de masini sau masina era proprietate personala (cel putin asa e aici in Dk si m-ar mira sa fie f diferit in Ro). Firma de asigurari trebuie sa-si bata capul cu el.
Citeste si polita de asigurare ;)
A_Iulia spune:
Yannia, sincer, ma asteptam sa raspunzi ca despre Allianz Tiriac este vorba.
Ia polita, citeste-o si respecta pasii de acolo. incearca sa faci totul in scris, vorbele este posibil sa nu le mai recunoasca ulterior.
Adina + Olivia 04.03.2004
karina1976 spune:
quote:
Originally posted by Yannia
Karina, ne-au sfatuit si cei de la Casco sa facem dosar de regres, problema e ca talonul masinii figureaza pe numele fostului proprietar. Masina odata vanduta nu a fost radiata si reinmatriculata pe numele noului proprietar (cel care m-a lovit). La politie a spus ca e masina socrului sau dar de fapt era a lui.Pana si adresa din buletin cred ca nu e cea reala. Casco e la Alianz Titiac, am colaborat bine cu ei, insa probabil au devenit sceptici cand au vazut cate nereguli sunt in actele acelui individ. Eu vreau doar sa-mi vad masina reparata; societatea de casco ar trebui sa-si bata capul cu el, asa e?
Multumesc mult pentru raspuns!
eu cu allianz am lucrat f bine, insa sunt si exceptii.
dpdv legal, respectiv al conditiilor de asigurare, nu conteaza a cui era masina, ca era vanduta si neradiata sau altele ... ei vor face regres la vinovatul de producerea accidentul , respectiv soferul.
in plus, dosarul de regres nu il faceti voi ci ei, voi doar semnati ca sunteti de acord cu efectuarea actiunii de regres ... si ca le dati voie sa va reprezinte in instanta.
mi se pare ciudata atitudinea lor, oricat de multe nereguli (in acceptiunea lor ar fi) nu este un motiv sa va refuze deschiderea dosarului de dauna.
mergeti si faceti cerere de deschidere a dosarului, respectiv avizarea de dauna.
daca va refuza (greu de crezut, insa nu imposibil) lasati o copie la secretariat si luati nr de inregistrare.
ideea in sine e ca rezolvarea problemei e in mainile lor.
sunt obligati sa va deschida dosar si sa va repare masina ... ce va fi dupa ... e pb lor ...
mie imi suna a intimidare din partea lor ... n-ar fi singurii care procedeaza asa ... insa orice invat are si dezvat.
mult succes la rezolvat pb, daca mai vrei ceva sfaturi oricand.
Corina - mami de Paul - 04.06.2002 si 26+
karina1976 spune:
Yannia,
de unde esti?
La ce sucursala Alz ai mers?
Yannia spune:
Sunt din Constanta. Cred ca s-a rezolvat. S-a hotarat ca cei de la casco sa faca dosarul de daune cu regres (sper ca am zis bine), catre firma de RCA unde isi facuse individul o asigurare fictiva. Cei de la RCA au zis ca oricum dosarul e respins. A trebuit sa duc de la firma de RCA a individului, catre firma mea de casco, o hartie cum ca dosarul a fost dechis de catre RCA dar cum dosarul e respins, ei nu-mi vor putea suporta cheltuielile de reparatie. In urma acestei decizii, firma de casco imi repara masina si apoi trimit factura catre individ ( e problema lor daca recupereaza banii sau nu).
karina1976 spune:
exact.
ma bucur ca in final s-a rezolvat!
multa bafta in continuare.