ce sunt marturiile?
am tot auzit in stanga-n dreapta si habar nu am,,, sorry,,, stie cineva ce- s marturiile? ce semniifcatie au?
s-auzim numai de bine! si
Raspunsuri
camy062004 spune:
marturiile sant ,felii de paine stropite cu vin si zahar, dupa care se tamaie si inainte cu o zi se duc din casa in casa la vecii, cei care vor veni la pomana.sincer nici eu nu am stiut pana anul trecut,in viata te lovesti de toate la un moment dat.
louisea spune:
Eu stiam ca´s cadouasele care le primesti la nunta de la miri si care´s amplasate pe masa de ex. langa cardul cu numele, langa pahare etc. www.sotsisotie.ro/marturii/12.gif" target="_blank">marturii 1, www.organizareevenimente.ro/produse/fotografii/mari/marturii-MARTURII-1142344426.jpg" target="_blank">marturii 2, www.nosurprises.ro/nunta/cadouri-bomboniere/026.jpg" target="_blank">marturii 3
Semnificatie... amintire de la nunta lor?? zic si eu
ManyHope spune:
Pai notiunea in sine trebuie sa vina de la marturisirea credintei sau "marturia de credinta", de la Marturisitori si Martiri = sfintii marturisitori ai LUI... iar cumva, ulterior, vor fi fost si obiectele introduse "in circuitul" de "marturisire", de dovedire, ca "dovezi" ca ai fost acolo, ca ai luat parte, ca ai auzit si ai vazut cele petrecute!
(... poate "prin pogoramant" s-o fi ajuns sa capete obiectele inerte valoare de marturie pentru ceva viu, chiar mai mare decat oamenii cei cu viatza in ei? de ce oamenii invitati la nunta sunt doar "nuntasi", iar obiectele sunt "marturii"? care "titulatura" e mai importanta decat cealalta prin prizma credintei? oare nu cea de "marturisitor" sau de "marturie" ?)
Ciiiine mai stie acum exact cu cat amar de timp in urma s-au cosolitat aceste ritualuri si in care conditii ...
ardeiash spune:
quote:
Originally posted by camy062004
marturiile sant ,felii de paine stropite cu vin si zahar, dupa care se tamaie si inainte cu o zi se duc din casa in casa la vecii, cei care vor veni la pomana.sincer nici eu nu am stiut pana anul trecut,in viata te lovesti de toate la un moment dat.
e prima oara cand aud de asa ceva!!
ardeiash spune:
quote:
Originally posted by louisea
Eu stiam ca´s cadouasele care le primesti la nunta de la miri si care´s amplasate pe masa de ex. langa cardul cu numele, langa pahare etc. www.sotsisotie.ro/marturii/12.gif" target="_blank">marturii 1, www.organizareevenimente.ro/produse/fotografii/mari/marturii-MARTURII-1142344426.jpg" target="_blank">marturii 2, www.nosurprises.ro/nunta/cadouri-bomboniere/026.jpg" target="_blank">marturii 3
Semnificatie... amintire de la nunta lor?? zic si eu
pai da.. despre astea vorbeam
BOCANILA spune:
quote:
Originally posted by ManyHope
Pai notiunea in sine trebuie sa vina de la marturisirea credintei sau "marturia de credinta", de la Marturisitori
ManyHopesingurul raspuns corect si adevarat.Nici nu mai trebuie alta explicatie.
Ca oamenii o sa ajunga sa numeasca painea..mamaliga asta-i altceva...
In vremuri ale minciunii universale,a spune adevarul este un act revolutionar.....
ardeiash spune:
mi-ar fi placut si la nunta mea sa stiu de asa ceva! e tare draguta ideea! insa nu se purta pe vremea aceea, e o traditie mai noua oare?
marcellinna spune:
quote:
Originally posted by ardeiash
mi-ar fi placut si la nunta mea sa stiu de asa ceva! e tare draguta ideea! insa nu se purta pe vremea aceea, e o traditie mai noua oare?
Si eu am auzit/vazut pt prima data marturii din astea cand am venit aici.Aici se numesc bomboniere,sunt confectionate din saculete de matase sau tul, in interior se pun bomboane cu glazura sau invelis de staniol (ca sa nu se topeasca si sa pateze ambalajul)se leaga cu fundite , se ataseaza un ornament , un biletel care sa aminteasca ocazia si se impart invitatlor.
Bomboniere marturii pot fi confectionate din cutiute ornamentale,nu neaparat din tul sau matase,ornamentul poate fi un minuscul bibelou /obiect de argint,aur,portelan,cristal,metal, sticla,ceramica sau floricele de matase.
In functie de importanta invitatului (nasi,socri,rude foarte propiate) se confectioneaza bomboniere de valoare mai mare(un pic cam ca la noi martisoarele).Invitatii de rand primesc bombonierele de valoare mai mica(vorbesc de valoare materiala).
Se pun toate bombonierele intr-un cos mare ornamentat cu fundite si se impart invitatilor atunci cand pleaca acasa de la petrecere.
Se fac nu doar la nunti ci si cu ocazii speciale ca aniversarile mari ale casatoriei(nunta de argint/aur),botezuri,cu ocazia primei impartasanii a copiilor,la implinirea a 18 ani ,absolviri de liceu,facultate,ma rog la evenimente importante .
Ardeiash,n-ai pierdut "toate trenurile",daca vrei sa faci marturii din astea mai sunt ocazii.
Vezi aici cateva ornamente si bomboniere pt botezuri :
http://www.ceramicalorsetto.it/photobomboniere.asp
Ornamente din sticla de Murano:
http://www.vetreriadefina.com/Bomboniere.htm
pe situl asta gasesti clicand peste tot,exemple de accesorii pt bomboniere /marturii.
http://www.piccoleperle.it/index.php?cPath=174
Nu va speriati de preturile de acolo.Frecvent bombonierele sunt confectionate simplu dintr-un saculet de tul sau matase ,in care se pun cateva bomboane (5-6)si sunt legate cu snurulet de matase .
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by camy062004
camy poze
Criss si Alex
camy062004 spune:
nu inteleg de ce dati cu rosii((( eu nu va contrazic ca marturiile au si alta semnificatie,insa eu am spus ceea ce stiu,ceea ce am spus eu mi-a spus o femeie de la tara (la o pomana)de fapt la pomana tatalui meu sau impartit aceste felii de paine cu o zi inainte de parastas.nu pot sa cred cum de mu a auzit nimieni de asa ceva