Sangerare maronie inainte de ciclu

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tuinea spune:

Si tie iti doresc sanate Chantal si fetelor celorlalte bine inteles.
Incearca sa-ti iei o vacanta undeva, nu te mai gandi la nimic, bucurate de prezenta sotului tau si o sa vezi ca o sa vina si bb si scapi si de problema asta.
Cred ca poate fi chiar si pe fond de stres. Nu sti ca sistemul nervos controleaza tot! Daca te gandesti mereu ca se intampla ceva pna la urma forta mintii chiar comanda corpul sa faca in felul respectiv.
Relaxeazate pentru ca este singura solutie!
Te pup si tin pumnii stransi sau degete incrucisate (daca asta merge)sa ti se intample ceea ce doresti.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuinea spune:

Dragele mele sorry pentru greseli! Acum am recitit si m-am ingrozit!
Scuze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Tuinea multumesc pt tot. Cam greu cu stresul asta, mai ales ca recent am descoperit ca in urma tratamentelor naturiste pt fertilitate m-am pricopsit cu o sideremie f mare (prea mult fier) si cu dureri sub brat si de sani. Ieri mi-a spus un medic hematolog renumit ca am facut ganglioni sub brat. Zice ca nu sunt patologici dar trebuie urmariti. Asa suparata sunt, am sa arunc toate prostiile naturiste, medicamentele chinezesti pt fertilitate si nici nu mai vreau sa aud de acupunctura care mi-a "zgandarit" ganglionii. Am fost la o doctorita renumita in Arad care mi-a facut acupunctura si mi-a recomandat naturistele si homeopatele dar mi-a facut numai rau. Mai bine nu mergeam la ea. Mare prostie am facut! N-as fi crezut sa fie atat de incompetenta! Pe altele se lauda ca le-a ajutat din primele luni, mie mi-a facut un rau imens. Sper sa ma ajute Dumnezeu sa revin macar la cum am fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha spune:

Tuinea,multumim frumos pentru ajutor.Pe tine cit timp te tineau sangerarile? Dupa ce ai incetat cu spalaturile acelea dese au incetat?
Chantal,din ce spui tu te-ai dereglat rau cu tratamentele acelea "exotice".Parerea mea este ca ai facut bine ca le-ai aruncat!Ti-ai innebunit organismul .Poate ca acum vei scapa de sangerari.Poate ai incercat prea multe,dar te inteleg perfect,si eu as fi facut orice numai sa scap de nesuferitele acelea.Ti-a venit ciclul? Cite zile inainte ai avut pete maronii?
Ralu,daca ar fi polip se rezolva cu un chiuretaj(asa am citit),dar nu prea cred ca se vedea la echo.Sa ne tii la curent.Am o colega care a ramas insarcinata avand fibrom ,a nascut prin cezariana.Stiu ca poate te-ai saturat sa tot auzi ca "o colega","o prietena","o vecina" a ramas insarcinata avand probleme dar ne vine si noua randul!
Eu sunt in ziua a 12-a a ciclului,am fost la control si rana s-a vindecat complet.Astept cu infrigurare ziua a 16-a cand imi apar de obicei sangerarile.Am facut o obsesie.Sper sa nu mai apara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu123 spune:

Draga Micha,
dr ginecolog a confirmat pe baza ecografiilor facute ca este vorba de un polip endometrial si mi-a recomandat chiuretajul urmat de un tratament hormonal. M-a apucat tremuratul numai cand am auzit cuvantul chiuretaj!!! Poate exagerez eu dar pana acum nu am avut probleme de genul asta, nu am facut chiuretaj niciodata deci poate imi intelegi nelinistea si stresul!
Am intrebat daca pot sta cu el acolo avand in vedere ca nu ma gandesc deocamdata la o sarcina. Raspunsul ei a fost un NU ferm argumentand ca un polip neextras poate duce la hemoragii sau chiar infectie mare, septicemie! I-am explicat ca trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea si mi-a zis ca 2-3 luni mai pot sta linistita.
Iti imaginezi ca in timpul asta o sa consult si alti doctori pentru ca am citit ca mai recomandabil ar fi o histeroscopie si nu un chiuretaj.
Problema este ca nu am un ginecolog al meu si imi este teama sa ma las pe mana unui doctor la care sa ma duc acum pentru prima oara!!!
Ce sa fac? Imi puteti recomanda pe cineva bun?

Mergi la inceput

Micha, mi-am facut mult rau cu prostiile alea "exotice"... Si doctorita care mi le-a vandut... O intereseaza numai banii, sa-si vanda marfa. Ce mai conteaza pacientul, ce daca il nenorocim?! Sa vina banii si atat!
Mi-a venit CM, sangerarile maronii au durat 2-3 zile, de fapt prima zi a fost roz, dupa aia o zi-doua maro, ceva gros, ca si niste membrane maro-negricioase (scuze de descriere dar e f ciudat - si la tine era la fel?), ca de obicei de altfel.
Iti tin pumnii ca luna asta sa nu mai ai probleme.
Ralu123, mai cere si parerea altor medici, eu am tot citit de Tutunaru, poate incerci la el. Eu din cate stiu polipii nu se vad la eco, doar la histero. Mai bine sa fii sigura de diagnostic decat sa te chinui aiurea. Mie mi-au zis la Szeged ca am fibrom si ca trebuie sa ma operez. Am zis ca nu sunt pregatita psihic. Tot asa mi-a zis, ca pot sa mai stau cateva luni, nu multe si apoi sa vin sa ma opereze. Intre timp am fost in alte parti, la medici renumiti, toti mi-au zis ca nu am fibrom. Le-am aratat poza de la eco de la Szeged si au zis toti ca in poza este operatia de cezariana, nu un fibrom. Ma operau degeaba! E adevarat ca incasau o mie si ceva de euro dupa mine daca ma operau... Probabil ca si spitalul lor are nevoie de bani... Ce sa mai zic! Nu te grabi. Daca mai multi zic ca e polip, atunci trebuie intervenit, daca nu (Doamne-ajuta sa fie asa) stai linistita.

Mergi la inceput

Chantal,la mine sangerarile erau de culoare roz-rosiatic,niste" pielite" mai inchise la culoare am avut acum citva ani in primele 2 zile ale menstruatiei si doctorul mi-a explicat la timpul respectiv ca se datoreaza unei dereglari hormonale care determina o proasta organizare a endometrului.Ulterior s-a dovedit ca avea dreptate ,am descoperit ca aveam un chist maricel pe ovarul drept care dereglase toata functionarea "instalatiei."Eu nu vreau sa spun ca si tu ai putea avea chist, caci presupun ca ai verificat,dar eliminarea acelor pielite ma duce cu gandul la o dereglare hormonala.Faptul ca ai avut sangerari premenstruale doar 2-3 zile inseamna ca esti pe drumul cel bun(spuneai ca altadata te-a tinut aproape toata luna).
Ralu,te inteleg,si mie mi-ar fi teama de chiuretaj,eu oricum sunt o fricoasa,dar poti "negocia" cu doctorul confortul tau in timpul interventiei,puteti discuta despre posibilitatile de anesteziere,etc.
Poate totusi ne va fi cazul.
Eu nu ma simt prea bine,dupa ce am fost la control si mi-a spus ca totul este OK si nu mai este nevoie sa mai vin la control,m-am trezit cu o usoara durere (de fapt e mult spus durere mai degraba o jena)in vagin parca spre partea stinga,parca si labia mare ma jeneaza,nu pot localiza exact,in plus am si o secretie nu foarte abundenta ,dar este,pentru care mi-a recomandat Lomexin -ovule.Dupa ce am pus Lomexinul secretia a disparut dar apoi iarasi a aparut.
Parca am senzatia ca o sa si sangerez.....Of ,of

Mergi la inceput

Ziua a 16-a.......Sangerez,pete roz-rosiatice .Simt nevoia sa pling.Doctorul spune ca ori secretia mi-a iritat vaginul,ori dereglare hormonala,balanta estrogen-progesteron dezechilibrata.Sunt ravasita ......Revin

Mergi la inceput

Inca sunt in galeata ,nu mi-am revenit,sunt dezamagita pentru ca speram ca am scapat de fenomenul acesta,mai ales ca luna trecuta nu am avut aceste sangerari.Presupun ca luna viitoare voi lua un tratament (hormonal).Doctorul eu este asa de calm in priviinta acestor sangerari... i se pare o afectiune minora , exclus alte cauze cum ar fi rana pe col,fibrom,etc.
Chantal,crezi ca ar trebui sa repetam analizele hormonale?Eu ma gandesc ca poate atunci cand le-am facut eram intr-o stare de echilibru temporar care acum s-a deteriorat si suntem iar "dezechilibrate".Ce sa mai facem ca sa scapam de prostia asta?Am unele momente(si nu putine) cand ma gandesc numai la ce e mai rau,sunt stresata si foooooaaaaaaaaarte mihnita,mereu imi vine sa plang,chiar si la servici,parca mi-am modificat si comportamentul,chiar si fata de copil(ieri ma intreba de ce nu mai sunt asa "veselica" cum eram inainte), parca mi-a sfasiat inima,ma simt vinovata.
Scuza-ma,dar nu am retinut ce tratament ai luat tu ultima data ,pare sa mearga din moment ce ai avut numai 3 zile sangerari inaintea menstruatiei.
Pentru Ralu 123,am prins o informatie din zbor in timp ce eram la dr. si ma schimbam pentru consultatie:inaintea mea era o doamna care avea niste sangerari de ceva timp,si i se descoperise o "formatiune fibroasa,polipoasa" in uter sau un "fibrom mai mic" asa i-a explicat doctorul,si i-a dat un tratamentcare in decurs de cateva luni urma sa-i curete treptat formatiunea,actionand ca un chiuretaj mai delicat,aceasta curatire facandu-se in timpul ciclului si totodata acest tratament urma sa-i opreasca sangerarile aiurea pe care femeia le avea.edicamentul pe care i l-a recomandat se numea LUTEN,dar s-ar putea sa se scrie altfel,eu am auzit numai cum l-a pronuntat,ca este un medicament care se foloseste numai de catva ani si parca a mai spus ceva de duphaston dar nu mai stiu ce.

PS am recitit toate postarile la acest subiect,am inceput din august iar acum iata-ne dupa 2 luni in aceeasi situatie,........

Mergi la inceput

Micha, imi pare rau ca au revenit sangerarile. Cred ca totusi e o alta cauza la noi, poate avem polip endometrial sau cine mai stie ce grozavie. Eu nu cred ca este pe baza hormonala. Mie mi-a prescris ultimul medic Utrogestan, sa-l pun intravaginal cu o zi inainte de a aparea sangerarile alea aiurea. A avut efect atunci, le-a intarziat, dar ele tot au aparut, ca de obicei. In plus, dupa CM, la o zi iar au aparut sangerari, cand rosu cand maro. Si mai rau, din cauza progesteronului luat, de care eu nu duc lipsa deloc in organism, am avut niste dureri de piept si sub brat infioratoare, mi s-au marit ganglionii subaxilari de am ajuns la hematolog. Nu i-a placut nici doctoritei hematolog ce a simtit. Luna viitoare trebuie sa merg iar la control, pana atunci sa nu mai aud de hormoni. Daca vrei sa incerci utrogestanul poti sa iei o pastila pe zi, sper insa ca la tine sa nu aiba efectel negative pe care le-a avut la mine.
Eu nu cred ca atunci cand am facut noi analizele hormonale a fost o stare intamplataore de echilibru pt ca sangerarile aiurea au fost exact la fel ca intotdeauna si in acea luna. Sunt convinsa ca hormonal stam perfect. Alta este cauza... Nu stiu care... Caut un nou doctor, poate asta stie sa-mi spuna ceva. E de-a dreptul epuizant sa tot umbli din doctor in doctor, le indesi averi in buzunare si ei rad superficial zicand: nu ai nimic. Eu nu am fost asa si nu e normal sa fie asa, doar ca stiinta lor e cam scurta si timpul lor si mai si, ca le stau zeci de paciente la usa.

Mergi la inceput