Sangerare maronie inainte de ciclu

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Chantal,

Multa sanatate tuturor !

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

Scuze de interventie, dar chiar cred ca este necesara. Din lipsa cunoasterii fenomenelor fiziologice care se desfasoara la nivel ovarian in cadrul unui ciclu functional al acestuia (incluzand aici, evident, si ciclurile secretorii hormonale) unele mesaje -- mai importante fiind cele recente, datorita actualitatii lor -- vehiculeaza informatii false si cu consecinte potential negative pt acelea dintre Dvs care le asimileaza drept adevaruri si le aplica in practica. Intentia prezentului mesaj nu este aceea de a critica situatia existenta, ci de a sublinia faptul ca modificarea, intreruperea sau inceperea oricarui tratament hormonal TREBUIE a fi facuta numai sub recomandare medicala (in mod ideal competenta) de specialitate (ginecolog, endocrinolog) si in niciun caz drept consecinta a sfaturilor primite de la persoane fara acest nivel de pregatire (aici incluzand si asistentele medicale si/sau personalul din farmacii). Decizia, indiscutabil, va apartine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha spune:

ultumim Arian,desigur ca tratamentele care le luam sunt prescrise de dr.,voiam numai sa stiu prin ce experiente si ce rezultate au fetele cu probleme asemanatoare,stiu ca nu se glumeste cu tratamentele hormonale,nu am avut intentia sa-mi administrez singura tratamente ,sau sa intrerup ceva de capul meu,voiam sa stiu ce pot intreba la consultatie,in plus ma simt bine cand discut cu cineva care are probleme asemanatoare ,scuze ,......dar daca tot te-am prins poate imi explici ce este cu acest Orgametril recomandat pt mastoza,prin ce diferea el de celelalte progestative (dufaston de ex),este mai recomandat pt anumite afectiuni si mai putin recomandat pt altele?,este "mai puternic" sau "mai slab" decat altele?.nu stiu de ce am dezvoltat o usoara aversiune fata de acest Orgametril ,pot oare vorbi cu dr. endocrinolog sa-l inlocuiasca cu alt progestativ?
ultumesc anticipat!Sigur mai am si alte intrebari dar nu-mi vin acum in minte.
Chantal,danazolul este un medicament recomandat in principal pt endometrioza si mi-a fost prescris de dr. deoarece eu m-am confruntat cu asa ceva acum ceva ani iar "galma" din uter care dadea acele usoare sangerari premenstruale a disparut sub efectul acestui tratament-am inteles ca inhiba productia de estrogen si implicit ovulatia,dar poate avea efecte androgenice(nu stiu daca m-am exprimat bine)Eu personal nu am simtit nici-un efect advers de tipul acesta, cu exceptia faptului ca ciclul s-a dereglat putin iar fluxul menstrual s-a redus considerabil-intuiesc ca endometrul este destul de subtire-Nu stiu daca am reusit sa-ti explic exact dar in mare cam asa stau lucrurile cu acest Danazol.
Sarbatori fericite!Iepurasul sa-ti aduca bebelusul asteptat!
Oanalu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

@ micha

Semne si simptome de la similare la absolut identice pot fi rezultatul unor afectiuni total diferite si deci cu tratamente distincte. Cu alte cuvinte, discutand tratamentele aplicate altor persoane cu un tablou clinic asemanator nu obtineti vreo informatie utila in sensul compararii sau aplicarii in propriul caz, fiind posibil a ajunge (cum se vede din mesajele la care faceam referire in precedenta mea inteventie de aici) la concluzii complet false. Mai mult, un demers in sensul automedicatiei ar fi potential periculos pt evolutia afectiunii Dvs.

Orgametrilul este un progestativ de sinteza cu "vechime". Uneori da rezultate acolo unde produse din aceeasi clasa, de productie mai recenta, nu o fac. Din acest punct de vedere, in termeni populari, s-ar putea afirma ca in anumite cazuri e "mai tare" (desi o atare clasificare este in esenta lipsita de sens). Dezavantajul principal il constituie imposibilitatea folosirii lui in afectiunile cronice (asa cum este mastoza pe care o mentionati) pt timp indelungat, asa cum adesea este nevoie. Motivul limitarii temporale este efectul virilizant al medicamentului. Pe o perioada de pana la 6 luni insa poate fi folosit fara probleme in acest sens. Un alt dezavantaj, in contextul obiectului de interes al acestui site, il constituie incompatibilitatea Orgametril-sarcina, spre deosebire de alte progestative cum ar fi Duphaston sau Utrogestan.

Altor intrebari nu stiu daca voi mai avea oportunitatea a le raspunde -- in functie de starea unor paciente voi incepe sau nu un scurt concediu, de maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Arian, multumim pentru lamuriri. Nu cred ca cineva are curaj sa ia hormoni fara prescriptie medicala, noi toate am facut-o la recomandarea medicului. Eu am intrerupt un tratament din proprie initiativa pt ca mi-a facut atat de mult rau si, oricum, am mers imediat la alt medic care mi-a confirmat faptul ca bine am facut sa renunt la acei hormoni prescrisi cu prea multa larghete si indiferenta cu privire la consecintele lor nefaste asupra organismului meu.
Micha, mersi pt lamurirea cu privire la Danazol. Cum te simti? Cum mai esti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

cred ca avem aceeasi problema, chantal, eu am facut doar ecografii si erau bune, mai vedem ce se mai intampla si ce mai auzim, sper sa reusim sa avem copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

chantal, astazi am fost la un alt dr. in care am incredere, si el mi-a recomandat un homeopat- Vladutiu, am sa ta tin la curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Draga Simonia, imi pare rau ca te confrunti cu aceeasi problema si tu... Eu am fost la homeopat anul trecut pentru problema asta, am luat ceva tratament dar nu m-a ajutat absolut deloc. Am facut si acupunctura dar la fel fara nici un rezultat. Am baut tot felul de ceaiuri, am luat tratament hormonal, am luat un tratament naturist bazat pe tincturi, altul pe produse chinezesti, anul asta am incercat apiterapie cu produse cumparate de la Vasile Andritoiu si in cele din urma m-am operat. Totul in zadar. Eu sunt complet dezamagita. Sper ca tu sa-ti gasesti mai usor si mai repede leac pentru sangerarea asta. La fel iti tin pumnii sa reusesti cu bebe daca iti doresti. Eu m-am cam resemnat in privinta asta, am obosit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Buna fetelor, cum va mai simtiti?
Nu am citit toate paginile, mai mult pe sarite din motiv de copil umblacios peste tot, insa vad ca va comfruntati cu aceeasi problema ca a mea...
eu de cand ma stiu am avut scurgeri maronii inainte de propriu-zisa menstra, si dupa...
la un moment dat aveam si sangerari dupa contact(sange curat).Mi-am facut toate testele posibile, inclusiv histero.Concluzia medicului(in care am toata increderea) a fost ca pe baza de stress, endometrul se ingrosa peste masura si..."rabufneste", chiar asa s-a exprimat.
Mi-a dat un tratament cu polidin ptr 10 zile, si inca ceva , nu mai retin....
de atunci si pana azi nu am mai avut sangerari la contact insa scurgeri maronii da, inclusiv in sarcina, pana in sapt 14.
Nu mi-am mai facut griji, nici nu am mai vb cu medicul despre asta, insa m-ati cam pus pe jar avum cu dicutiile de aici...
cu atat mai mult cu cat de ieri iar au revenit(la 11 luni de la nastere),sunt in ziua 19 a CM.
Sapt viitoare dau o fuga la medic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns damy spune:

Buna ziua

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr o problema daca se poate pt ca nu pot ajunge zilele astea la ginecolog.In fiecare luna inainte de menstruatie prezint niste picaturi maronii urmate de unele rosiatice si mai apoi imediat de menstruatia propriu zisa.Problerma este ca luna aceasta am avut simptomele premenstruale si pica turile maro au venit ieri insa astazi a revenit lichidul alburiu , normal ca si cum sunt in afara menstruatiei ,cum eram de obicei ba mai mult ma simt un pic uscata.Deci picaturile maronii nu au mai fost urmate de menstruatie cum era de obicei.Problema e ca sunt un pic ingrijorata ca am citit mai multe site uri iar concluzia ar fi ca poate fi vorba de o sarcina ceea ce nu e tocmai placut pt mine (studenta,21 de ani).Aceasta posibilitatea mi ar parea ciudata pt ca am avut contacte sexulae dar protejate(prezervativ) insa m am mai atins de penis in timpul preludiului ca sa zic asa , al excitatiei .Care este parerea dumneavoastra? poate fi vorba de o sarcina, de una normala_din ce am citit petele maronii apar la o sarcina complicata cu probleme. Aceste picaturi maronii se pot sista pt o zi doua de exemplu dupa care o sa imi vina menstruatia?-Tin sa precizez ca este posibil sa fi racit la ovare am intampinat frig la picioare si mult mult stres luna asta.Nu am luat anticonceptionale decat cu vreo ani in urma si nici avort nu am facut vreodata.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavostra

Mergi la inceput