Mamici de iulie-august 2007 (86)
Raspunsuri - Pagina 18
X-ray spune:
luna uite mai jos
http://www.flickr.com/photos/10446738@N06/1093516012/in/photostream/
brazuca asteapta pana la 6 saptamani dupa care ar trebui sa-ti mai faca un control dr,ginecologic si ecografic.iti va spune daca e totul ok si apoi incepi usurel miscarea.eu am acasa si aparate dar prefer gimnastica acum pana la 3 luni dupa care ma apuc sa le calaresc.numai sa ma lase fata
alina si bulina Elisa (20 iunie 2007)
Luna1 spune:
Continuarea povestii nasterii:
Pana sa plec in la plimbare m-a dus sa ma cazeze (pe mine si pe sot) si nu mi-a venit sa cred ce frumos era: curat, singura in camera, cu patutul care o astepta pe rasturnica langa pat, cu minge imensa langa pat, camera de baie cu dus, toaleta, ce mai, ca la hotel. M-am felicitat de alegere desi contractiile care veneau imi ziceau imi minte doar un cuvant "epidurala, epidurala". Dar stiam ca nu prea mai am cale de intors. Si am plecat la plimbare cu al meu. Am ajuns in curte, m-am indoit de 3 ori de durere si apoi ne-am hotarat sa stam pe scaun in receptie. Si acolo am hotarat sa fiu fata ascultatoare si sa ma dilat. Si am luat contractie cu contractie, pe metoda aurolaca, adica inspiraaaaaaammmmm, expiraaaaaammmm, si ma leganam in fata si in spate cu ochii inchisii rupandu-i mana barbatului. Intre timp veneau "detinatorii de contract" sa-si "ridice" comorile (sotiile si copii abia nascuti) si cand ma vedeau pe scaun zambeau cu intelegere. Probabil rusinea m-a facut sa nu tip si sa nu zic nimic, doar foloseam metoda descrisa mai sus si faceam planuri de sinucidere in minte. Dupa vreo doua ore timp in care al meu zicea sa mergem inapoi in camera si eu nu si nu ca vreau cand ajung sus sa am o surpriza, macar 5-6 sa fiu dilatata, deci dupa 2 ore pe la 6,30 ajungem sus in camera, vine moasa si o iau la intrebari "unde e gazul meu? mi s-a promis ca macar ma gazeaza!". Ea zambeste si ne intreaba daca vrem un sandvis ceva, un ceai, o cafea. Am crezut ca o trosnesc. Am uitat sa zic ca toata lumea s-a purtat superb, aproape ca am pupat-o pe moasa cand am plecat. In fine, contractiile erau la trei minute app, dar tot neregulate (ba la 3, ba la 2, ba la 4) si moasa zice "te mai controlez la 7 si apoi hotaram daca ramai la noapte sau te duci acasa." Intre timp ne aduce ea cafele, sandvisuri, eu deja pierdeam controlul si cam tipam cand era contractia la intensitate maxima. Moasa zice "hai sa-ti pregatesc piscina sa te mai relaxezi un pic", pleaca ea, imi da gazul sa-l inhalez inainte sa plece (e adevarat ca te simti drogata cand inhalezi, dar simti tot, insa nu prea iti mai pasa) iar eu tocmai simt o contractie, iar cu contractia senzatia ca vreau sa fac kk. Clar! Am urlat din toti rarunchii sa o cheme pe aia ca iese copilul. El saracu', calm dar socat "cum iese copilul?!" Eram in rochie de strada, nu ma schimbasem, vine moasa repede, zice "asa repede? hai sa vedem". Sus rochita, jos chilotii, iar eu urlam de zici ca ma taiau pe viu (noroc ca am fost singura din ziua aia), pe bune, am urlat de n-am avut voce. Se uita moasa si zice "da iese!" Pregateste ea totul (aici se naste in pat, in ce pozitie vrei tu, nu iti impune nimeni nimic legat de asta) si eu imping, simt cum ma arde vaginul de mor, urlu, iese capul (sa va mai zic ca eram cu un picior pe pat si unul dupa gatul moasei?) si apoi si restul corpului, intre timp eu inhalam gaz la greu, senzatia e vezi negru in fata ochilor de la gaz, adica ramai tu cu durerea ta si parca nu-ti pasa de nimic. Mi-au pus-o imediat pe burta, era superba (binenteles) curata si alba ca si frate-su' (al meu zice "nu stiu de unde ii scoti asa curati, ca ce am vazut pana acum pe la TV sunt plini de sange"), cauta sanul cu disperare. Aici a inceput distractia, m-au tras vreo trei moase de sfarcuri (special trainuite in alaptare) dar sfarcul nu iesea deloc , plus ca ea fiind mica nu avea putere sa suga, plus lapte ioc. In fine, am tinut-o asa pana a taiat al meu buricul (aici se taie buricul numai dupa ce se opreste din pulsat cu exceptia problemelor de RH) deci vreo 15 min era inca parte din mine conectata la placenta inca, apoi a taiat buricul, au adus cantarul, au inspectat-osi au declarat-o perfecta. Moasele erau indragostite de ea, ma rugau sa le las sa o tina in brate ca era asa micuta. A urlat din gura de sarpe la injectia cu VIT K, si acum are o gura daca se supara...
Cam atat, despre noi.
Alina al meu a inregistrat decat putin partea cu gaz, fiind atat de aproape de nastere ma cam "manifestam" asa ca am hotarat ca nu era o priveliste frumoasa. Dar cum descarc filmul vi-l arat.
Va pup
Luna mamica de Adelise Cezara si Cosmin
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia trebuie sa traiasca!
X-ray spune:
lunitz-o glumeam...e momentul vostru,tine-l pt tine..da curaj ai mai avut,felicitari inca odata mamica la patrat!
alina si bulina Elisa (20 iunie 2007)
mrl_dumitriu spune:
Buna fetelor,
FELICITARI tuturor mamicilor pt.puiutii vostri minunati pe care ii vad pe aici.Cand vad atatea fetite frumoase mai ca-mi vine sa nasc ca sa-mi tin si eu bebelusa in brate.Oricum mai sunt cateva zile pana la 38 sapt.si dr.zice ca atunci o sa progr.cezariana(din cauza unor probl.)
Am tot citit despre inj.pt.plamanii lui bb,insa dr.a zis ca dupa 38 sapt.totul e ok,desi bebita avea acum cateva zile doar 2700g.
Fetele care ati nascut prin cezariana,credeti ca anestezia epidurala e mai putin recomandata decat rahi?
Pt.cele care ati nascut azi sau in zilele utmatoare,va doresc bebelusi sanatosi si mancaciosi iar voua nastere si refacere usoara.
Mirela 37sapt+Iarina Andreea
before-after spune:
Buna la toata lumea!
Raportez bb Mara Ioana - nascuta in 06.08.07, 3.800 grame, 52 cm la Maternitatea Giulesti.
Copil cuminte, dar f mancacios.
Evident, cu timpul liber, stam f prost. Si cu somnul la fel.
pupici
Luna1 spune:
Alina super pozicile cu Elisa in rochita.
Am uitat sa mai zic ca fiind micuta papusa mea, au hotarat sa nu imi faca episiotomie, m-au lasat sa ma rup natural, m-am rupt doar un cm, n-am simtit nimic la cusut, pot sta jos fara probleme, nu am probleme jos deloc, nu ma doare, doar la pipi ustura putin. Avantajul copiilor mititei.
Iar faza zilei (a nasterii) a fost cand m-am dus la cusut tot in rochia mea de strada si radeau toti acolo ca zici ca ma duc la disco, nascusem de o ora, eram pe picioarele mele si mergeam normal in plus eram inca in rochie de strada. Abia apoi am facut dus si m-am schimbat.
ddanagh spune:
luna e tare frumoasa rasturnica ta.Mie mi se pare dolofonica insa poate asa se vede in poze. M-a impresionat cum se uita fratiorul la ea. I se citeste dragosteain ochi. Sincer nu am mai vazut asa expresie a fetii la un un fratior.
In plus am remarcat paturica ca a noastra de la mothercare.
Despre povestea nasterii nu pot sa zic decat ca numai daca te uiti la tot paragraful scris iti sar in ochi toti zambaretii aia. Deci gazul e bun
Alina suntem alaturi la bucuria ta. KK sa fie
Dana iubitei Daria Stefania
Dariuta mea
ddanagh spune:
luna ma faci sa rad. Te duci tu la ei sa te coasa, nu vin ei la tine?
Dana iubitei Daria Stefania
Dariuta mea
Luna1 spune:
Dana mersi de complimente. E intradevar dolofanica, are falcute desi e mica.
La cusut a trebuit sa merg in alta camera, adica daca e naspa si nu te poti deplasa banuiesc ca vin ei cu masa de gine in camera ta dar asa l doar un cm m-am dus eu si eram sprintena. Aici unde nasti acolo ramai, e camera ta, nu te muta.
Am vazut-o si pe Olga si e superba.
Before-after Sa-ti traiasca Mara Ioana sa fie sanatoasa.
Deci pana la urma din grupul de sambata voi ati dezertat, eu m-am tinut de cuvant. Iar Anto e tare in predictii, ea mi-a ordonat sa nasc si eu m-am executat.
Anya20 spune:
intru repede sa-i spun lunitei ca povestea nasterii adelisei este frumoasa si foarte originala. sa nasti in rochita de strada...numai pe tine mi te puteam inchipui asa . felicitari pentru curaj si pentru micuta minune.
felicitari si celorlalte mamici care au nascut zilele astea!
Alina, mamica fericita a 2 "pete" - Arina Ilinca (20 iun 2007) si Anya Ioana (19 oct 2005)
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Sonia trebuie sa traiasca!