implicare in contractul de donatie?

implicare in contractul de donatie? | Autor: winter

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma ajutati cu niste informatii...
Soacra mea vrea sa-i doneze doar sotului meu(se teme sa nu-i iau averea) o suma de bani (10.000euro) pentru ca noi sa incepem constructia unei case.In ce conditii se incheie acest contract?
Este nevoie si de alt contract in afara celui de donatie care sa justifice destinatia banilor?
Ca sotie sunt implicata in vreun fel?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amar spune:

Parerea mea este ca soacra poate sa faca donatia doar pe numele fiului ei, pt .ca asa vrea, sa-l gratuleze numai pe acesta...poate specifica desigur in donatie si destinatia banilor...nu enevoie de alt act aditional...asta o face poate pt .ca in cazul unui divort celputin parte din casa pana la concurenta acestei sume ii va reveni fiului ei...o casa sigur nu se face numai cu 10000 de euro...stai linistita daca construiti o casa va fi pt amandoi..numai ca daca va fi un final el va avea o cota mai mare sau cine stie....dar acum la donatie nu ai nici o implicatie daca soacra doreste expres sa doneze doar fiului ei ..

carmen 35s Oana Isabella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

ah, si eu vroiam sa intreb ceva similar..socri mei vor sa ii faca sotului act de donatie pe apartament, nu de vanzare-cumparare (" ca doar nu vrei sa iti dau tie casa,", mi-a\zis soacra-mea...)

in fine..as vrea si eu sa stiu ce implicatii are un act de donatie? putem vinde ulterior apartamentul, nu? ca asta intentionam la un moment dat.

nu ma intereseaza eventualitatea unui partaj, ca daca ma despart de sot casa e ultima grija...

vroiam sa ma asigur ca nu se pot "razgandi" peste o vreme si sa ne trezim in strada (ma rog, inapoi in garsoniera mea..) si ca noi il putem instraina..

meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput