Locuri senzationale in Romania
Imi place mult sa calatoresc si sa-mi organizez vacante memorabile.
Nu caut doar locuri frumoase ci si locuri unde sa am ce sa fac, cum sa ma distrez, etc
De curand, parintii mei si-au propus o mica excursie prin tara inainte sa plece in vacanta la mare. Si le-am facut eu un traseu....
Care le-a placut atat de mult incat au spus ca nu-l vor uita niciodata si ca am talent :-)
In concluzie, mi s-a urcat la cap si am zis sa-mi dezvolt aceasta pasiune si sa ma documentez tot mai mult; vreau sa devin experta in excursii :-)
Ceea ce va propun este sa facem un schimb de destinatii cat mai frumoase din tara, cu toate amanuntele de rigoare.
Ca sa dau tonul, haideti sa incep prin a impartasi din ce stiu eu:
- zona Vidraru - Trasnfagarasanul - Arpasu de Jos
Atractii:
- evident barajul Vidraru, care e spectaculos ! te poti urca si pe scarile care duc la nu stiu ce statuie, de unde ai o priveliste si mai de ansamblu
- nu foarte departe de baraj - hotelul plutitor; nu am stat niciodata acolo, dar e f dragut sa mergi sa iei masa acolo sau sa cobori sa admiri privelistea sau sa te plimbi cu vaporasul pe lac (de acolo se ia)
- la cativa km e hotelul Valea cu Pesti; are o priveliste fabuloasa spre munti si lac; are o crama nostima, leagane afara, si un restaurant cu perete de sticla ce da spre lac...
- tot drumul pana la Transfagarasan e o atractie in sine, sunt privelisti minunate
- Cabana cumpana - e greu de ajuns la ea, pe drum forestier (daca ai masina joasa e riscant sa te impotmolesti); e un complex cu cabana, casute, hidrobiciclete, vaporas ...Superb
- apoi Transfagarasanul ... e o experienta super
- Balea Cascada - loc de camping si hotel - de aici se poate lua telecabina pana la Balea Lac
- Balea Lac - peisaj, aer, senzatie ....de nedescris
- incheiem periplul acestui traseu cu o pensiune pe care o consider atractie, e la poalele Trasnfagarasanului, pensiunea Perla Arpasel (e in pastravaria albota).
Mie mi se pare super, am fost acolo de vreo3 ori, ieri ultima oara si ...se extind pe zi ce trece. E un complex format din doua cladiri (pensiune si hotel), restaurante, sala fitness, terase, sauna & jacuzzi, parau care curge prin curte, leagane, helestee cu pastravi si mai nou si-au facut si piscina. Au atv-uri, poti sa calaresti, sa pescuiesti, sa faci drumetii ...
Mai au masa de ping-pong si cam atat imi amintesc acum. Ce vreau sa spun este ca ai ce face acolo ...
Mie mi se pare un traseu minunat, iar pt cei care au mai mult timp liber se pot abate si o zi pe la Sibiu (e la vreo 56 km) care se pare ca arata super de cand e capitala europeana ...
Cam atat pt moment, daca mai gasesc amatori va voi povesti si alte trasee pe care le-am descoperit; dar astept si de la voi propuneri :-)
PisiX,
Viitoare Mami (odata si-odata)