Mamici de septembrie-octombrie (56)
Raspunsuri - Pagina 8
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
luy spune:
Vad ca am facut totul varza, teodoran era cu problema de compensare, nu cecilia... Eeee, sper ca va dati voi seama...
Luy 36+ cu
youngrita200 spune:
Burtici! Ati citit articolul despre anestezia epidurala? Ca nici nu mai stie omul ce sa creada! La noi in oras am auzit ca nici nu este medic anestezist care sa o faca, desi nu vad diferenta intre epidurala si rahianestezie...
rita [34]
tomasa spune:
Multumesc fetelor, am inteles acum. Din pacate... Ce nu-mi era mie clar era acel "concediu de maternitate", citisem legea dar eu il gandeam ca fiind CIC nu postnatal. Normal ca am inteles asa cum imi doream sa inteleg. In fine, tot mai bun un 15% decat nimic. Acum sa ma gandesc daca am luat ceva prime in perioada asta, ca poate ma iau de tot de grija compensarii
.
Cecilia, ma bucur ca nu s-a confirmat problema placentei.
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
31+
Maria
sim_stoian spune:
Luy, i le-am dat deja . Frumos explicat treaba cu primele
. Eu din cate am inteles de la Teodoran, ar fi fost problema de la faptul ca medicalul e plafonat, deci firma ar suporta mai mult. Dar poate nu a inteles bine. Oricum, daca le scrie mail trebuie sa primeasca raspuns si atunci se va elucida misterul.
Rita, nu prea stiu cum e prevazut pentru bugetari. Exista un contract colectiv la nivel de ramura care in principiu ar trebui sa il respecte pe asta colectiv, adica sa nu aiba prevederi mai nefavorabile pt angajat. Poate stie Luy ceva, ca vad ca e in cunostinta de cauza?
Sim 36+
Stefan
Asa creste bebe
Poze
tomasa spune:
Youngrita, sunt ceva diferente intre cele doua anestezii si difere modul cum sunt facute (vertebrele, adancimea la care intra acul) desi ambele se fac in coloana. Poate la voi in oras nu sunt medici cu experienta in introdus cateterul respectiv, poate n-au lucrat efectiv cu asta si de aceea nu se baga. De fapt eu stiu ca doar rahi este anestezie propriu-zis, in timp ce epidurala (sau peridurala) este analgezie. La epidurala (peridurala) mergi pe picioarele tale, le poti misca, etc, doar ca atenueaza durerea. Cand ai rahianestezie esti complet amortita de la mijloc in jos, nu poti misca nimic si nici merge, nu simti nici o durere (asta fireste, daca prinde cum trebuie). Eu la cezariana am facut rahi-peridurala si mi-am cumparat singura cateterul si solutia.
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
31+
Maria
luy spune:
hihihi, Sim, eu am facut in prima faza matematica, de-aia le am cu exemplele clare, cu cifre .
In legatura cu chestii de-astea de legislatie despre drepturile gravidelor, am citit foarte mult pe forum, aici, bineinteles, dupa aia m-am uitat si pe legile respective si asa am mai retinut si eu una-alta. O sa incerc sa gasesc un raspuns si pentru youngrita, lasati-ma putin sa "sap"
Luy 36+ cu
teodoran spune:
Deja, sunt in ceata....hai ca nu mai inteleg nimic. Revenim la exemple concrete:
1. Cat e salariul asta mediu pe economie, ca sa inteleg exact la cat se plafoneaza.
2. Am avut si prime pana acum, destul de multe, deci se iau si astea in calcul...
3. Problema mea este ca in ultima luna mi s-a marit lasariul cu aprox. 40%, ceea ce este o marire, pentru mine, substantiala, si vreau sa stiu cum se calculeaza.
Ma gandesc maine sa sun si sa intreb cat a fost venitul meu brut pe ultimele 6 luni - ce idioata am fost ca nu am pastrat fluturasii.
Dupa cate am inteles, si sper ca am inteles bine, cei 85% de fapt nu se rapoarteaza la media venitului meu pe 6 luni, ci ma limiteaza la salariul mediu pe economie...
deci, sunt varza, hai ca v-am innebunt la cap cu calculele astea...oricum, scuze pentru cele care lucreaza la RU, daca cei de la RU vor sa acorde ceva, o sa acorde, daca nu, o sa faca ce vor, ca, (pe noi, muritorii de rand), ne aburesc cum vor ele. 35+
Alex
http://bd.lilypie.com/qZ8Fp2.png
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
M-am odihnit si am intrat repede sa va salut. Nu de alta, dar dupa scandalul facut sotului mi-a reprosat si el ca sunt maritata cu calculatorul, asa ca incerc sa nu mai stau pe net cand e el pe aici sau sa stau macar mai putin.
Carpatina, doamne ce as mai zbura eu....daca as avea voie as mai face turul Europei, si as face si ordine.
Gabi, mi-a mai trecut supararea, aproape de tot de fapt. Dar daca se repeta eu zau ii bag sms.
Mishuta, eu nu i-am dat nimic lui BB, nu am luat nici o vitamina toata sarcina, nu iau nici fierul ala si nici magneziul. Cred ca se hraneste din rezervele mele.
Afibebe, mama ce munca si ce harnicie! Bravo voua! Dar sa stii ca nu e prea bine pentru tine nici sa stai in caldura aia de la copt. La pachet nu pui? Ia sa exploatez si eu menajera sa imi coaca macar 4 vinete de pofta.
Carmen, poate e de la burtica mare, de aceea ai dureri asa generale. Ia neaparat ceva de arsuri...e mare diferenta cand mai iau Maaloxul ala.
Youngrita, daca nu e medic care s afaca anestezia epidurala sau nu e cineva experimentat, mai bine nu face. Anestezistul e de baza.
Abia astept si eu fluturasul ala de salariu sa fac scandal. Nu e o scuza ca nu calculeaza softul, ei pot face corectia la stat manual pentru diferenta.
Nu stiu cum naiba calculeaza ei exact, insa nu ma sstept la miracole, avand in vedere ca eu calculasem ca stau ca beleferul acasa pe cea mai mare parte din salariu si de 3-4 luni de cand mi-am tot luat 2 sapt de medical nu mai pup nimic peste 50% din salariu chiar si luni in care am lucrat jumatate de luna. In fine, am facut mare scandal si am primit fluturasii si calculul detaliat si pana la urma calculasera bine.
Rox 36+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Gata, inchid pe aici pana apare sotul, macar ma fac ca il deschid mai incolo, si asa e meci cu Steaua azi. Cica e deja pe drum...nu inteleg de ce trebuie sa faci scandal ca sa faca si ei un lucru cand ar fi asa simplu sa se gandeasca de la inceput. Of!
Pupici. Noapte buna! (pentru orice eventualitate ca nu mai deschid)
Rox 36+
si Alexandra Maria (10.02.2004)