Mamici de Noiembrie-Decembrie 2007 (55)
Raspunsuri - Pagina 29
![](images/user_woman.png)
adalia spune:
quote:
Originally posted by dany26
Netaza fetelor
BB hai ca vad ca pe toate ne-ai facut sa poftim la galustele alea...trimite-ne si nou pe mail macar...
Chiar nu stie nimeni sa ne explice reteta??PLeaseeeeeeeee..........24+
ANDREI
Dany, sa iti spun cum fac eu gombotyzi (galustele) cu prune: se fierb 1 kg de cartofi curatati si taiati bucatele. Se zdobesc ca si pt piure, se lasa sa se raceasca. adaugi apoi vreo 6-7 linguri de faina si 2 oua si putina sare. amesteci bine bine compozitia.
apoi, iei cam o lingura din aluat, il pui in palma si pui in el o pruna mica (cu sau fara sambure). acoperi pruna cu aluat si incerci sa modelezi o mingiuta mica :). cand ai terminat tot aluatul, pui mingiutele in apa clocotita si le lasi la fiert cateva minute bune.
mie imi plac cu pesmet prajit in ulei si putin zahar pe deasupra.
sa ne spui cum ti-au iesit!
adalia
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
a happy mom-to-be
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
dany26 spune:
Gataaaaaaa....pana la urma am luat reteta de pe net...si maine incerc sa imi fac si eu galuste 24+
ANDREI
dany26 spune:
quote:
Originally posted by adaliaquote:
Originally posted by dany26
Netaza fetelor
BB hai ca vad ca pe toate ne-ai facut sa poftim la galustele alea...trimite-ne si nou pe mail macar...
Chiar nu stie nimeni sa ne explice reteta??PLeaseeeeeeeee..........24+
ANDREI
Dany, sa iti spun cum fac eu gombotyzi (galustele) cu prune: se fierb 1 kg de cartofi curatati si taiati bucatele. Se zdobesc ca si pt piure, se lasa sa se raceasca. adaugi apoi vreo 6-7 linguri de faina si 2 oua si putina sare. amesteci bine bine compozitia.
apoi, iei cam o lingura din aluat, il pui in palma si pui in el o pruna mica (cu sau fara sambure). acoperi pruna cu aluat si incerci sa modelezi o mingiuta mica :). cand ai terminat tot aluatul, pui mingiutele in apa clocotita si le lasi la fiert cateva minute bune.
mie imi plac cu pesmet prajit in ulei si putin zahar pe deasupra.
sa ne spui cum ti-au iesit!
adalia26+
Carisa
a happy mom-to-be
MERSI adalia
![](pupic.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
darleena spune:
Neatza fetele harnicutze!!
Aseara am dus-o pe Kara la inot si tare i-a placut. A fost cumintica si a inotat si ea in piscina ei micuta cat timp mami a inotat in aia mare
Mie nu mi-ati facut pofta cu galustele ca mie nu-mi plac deloc alea cu prune 27+ si
baby Kara
dany2007 spune:
Buna fetelor
Tocmai m-am intors de la ecografie si am sa postez aici cateva date ce ma ingrijoreaza un pic.
Sunt insarcinata in 22 de saptamani:
IR artera ombilicala = 0.78 S/D = 4.4
Col - lungime 45 mm
OI inchis
Artere uterine - flux cu spectru normal si valori crescute ale IR bilateral
IR artera uterina dreapta = 0.56
IR artera uterina stanga = 0.56
HIPOTONIE PIELOCALICIALA BILATERALA, DIAMETRU ANTERO POSTERIOR BAZINET DREPT DE 3.6 MM, STANGUL 4.1 MM- mi-a spus ca are mici probleme in evacuarea urinei.
Voi ce stiti de aceasta HIPOTONIE ? Cat de periculoasa este si ce se poate face ?
PLACENTA GRADUL 2 DE MATURITATE - este ok pt 22 de saptamani ?
In rest totul este ok.
Astept parerea voastra despre aceste rezultate.
ellis spune:
DANY, colul e f bun, eu nu l-am avut mai mare de 3,7; si IR sunt bune, cam asa le am si eu acum si mi-a zis dr ca sunt bune; poate doar pe artera ombilicara, dar nu stiu valorile acolo; la altceva nu ma pricep.
Ellis24+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
buna dimi
ce fac fetele???
pussi, super frumos al doilea carucior!! in legatura cu greutatea, cel 15 kg e ff greu plus ca vor fi doi bebelasi in el. caruciorul Hauck pe care il am eu are in jur de 15 kg, si e ffff greu, doar ac pe mine nu m-a interesat, eu stau la parter si e un singur bebe...
in legatura cu reteta de galuste de prune, nu stiu sa va spun pt ca eu nu am facut niciodata!!!
mah sotzu' asta al meu, imi spune sa nu ma ingrash prea tare ca tot mie imi va fi greu dupa aia si in fiecare seara apare cu cate : aseara cu un hamburgher, ieri seara cu mititei../. si cum nu prea face el gesturi dinastea de obicei, nu am putut sa-l refurz...
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
viitoare mami 27+ de bubulina
Iasmina Alyssa
poza eco bb si burtik
dany2007 spune:
quote:
Originally posted by ellis
DANY, colul e f bun, eu nu l-am avut mai mare de 3,7; si IR sunt bune, cam asa le am si eu acum si mi-a zis dr ca sunt bune; poate doar pe artera ombilicara, dar nu stiu valorile acolo; la altceva nu ma pricep.
Ellis24+
Spune-mi tu cand ai facut ultima ecografie ce grad de maturitate avea placenta ta ?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
dany, eu nu stiu sa iti raspund, pt ca mie nu mi-a dat niciodata amanunte dinastea. decat ca, placenta la 20+1 sapt =avea grad de maturare 1 (care habar nu am ce inseamna si nici nu ma intereseaza atata timp cat a zis ca totul e ok).
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
viitoare mami 27+ de bubulina
Iasmina Alyssa
poza eco bb si burtik
RGE spune:
DANY eu am placenta gradul 2 de maturare de la 16 saptamani..stai linistita nu are absolut nici o importanta..arterele sunt si ele ok oricum sunt concludente dupa 28 saptamani din cate stiu eu ..din cauza asta se face ecografia bio nu stiu cum fetala ca sa se vada daca Doamne fereste are retard de crestere ...stai linistita e totul ok..cat despre problema aceea pe care o are cu urina nu stiu sa-ti raspund..poate nu este nimic de speriat...oricum mergi cu ecografia la dr tau ginecolog sa-ti spuna exact despre ce este vorba..te pup.
'NEATZA ..ca nu am spus ...
..eu am papat niste laptic cu biscuiti si ma bag la o baica as vrea sa iesim pe afara ca nu am chef de facut nimic
..fetelor prin ce magazine pot merge si eu sambata si duminica sa ma uit de carucioare si patutz??
ROXANA 29+ "ursuletz"
GEORGE IONUT
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"