Astenozoospermie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

quote:
Originally posted by Anca Wish

Acum 5 ani rezultatul era normospermie, doi ani mai tarziu astenospermie (tratament undestor, vitaminaE, branca ursului, napraznic) si acum are oligoastenotetraspermie.

Acum nu mai are rost sa-i dau nimic pentru ca e timpul scurt si nu exista niciun medicament care sa faca minuni in 2 luni. Sau, cel putin, nu-l stiu eu.

Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.

Ma bag si eu un pic in discutie, sper sa nu deranjez. Si noi avem cam aceeasi problema.

Anca vroiam sa te intreb daca vi s-a oferit vreo explicatie pentru modul in care a evoluat (involuat) situatia sotului tau.
Te intreb pentru ca noi avem o poveste cumva asemanatoare. Mai pe scurt: in octombrie 2006 prima spermograma a iesit cumva in limitele normale dar spre limita inferioara si oleaca lenesi. Diagnosticul a fost discreta oligospemie. In ianuarie a urmat sotul un tratament de 10 zile cu antibiotice si vitamax, dupa care a repetat spermograma. Diagnostic normospermie. Am obtinut in aceeasi luna o sarcina care din pacate s-a oprit din evolutie la 9 saptamani si un pic.

la inceputul lui iulie 2007 a mai facut o spermograma. Diagnostic: oligospermie severa cu astenospermie moderata, mai exact 6.700.000/ml, viabilitate 50%, mobilitate slaba. Ba mai apareau si forme ciudate.
A primit tratament cu undestor vitamax si ginsavit pe care l-a urmat vreo 3 saptamani cred. la sfarsitul lui iulie a repetat spermograma. Dezastru si mai mare daca pot spune asa: ca numar s-a redus la jumatate, adica 3.550.000/ml. a mai crescut un pic mobilitatea si au disparut formele alea ciudate.
In prezent ia BU tinctura, maca, zinc si vitamina C.
M-am lungit cam mult dar vroiam sa va cer parerea in aceasta situatie. De ce aceasta scadere dramatica?
Mentionez ca nu a facut alte analize sau tratamente.
Astept o parere din partea voastra.
Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Alina, conteaza foarte mult si unde faci spermogramele. De exemplu la Medicover si la Medsana, au iesit mereu mai bune decat in alta parte. Stiu asta din povestirile altora. Cu exceptia unei singure dati, toate le-am facut la acelasi doctor.

Nu mi s-a dat nicio explicatie. Nici nu am avut cand pentru ca mi-am facut dosarul pentru FIV si lipsea o spermograma recenta. Am facut-o si abia la sfarsitul lunii septembrie ma voi intalni cu doctorul.
Sotul meu fumeaza mult, mai bea cate o bere din cand in cand, mananca neregulat si atunci nu foarte sanatos, face bai fierbinti si probabil toate astea la care mai adaugam stresul zilnic dau acest rezultat.

La FIV nu conteaza foarte mult, dar sper ca pana ne apucam sa nu mai ramana cu 2 si aia ametiti.

Sfatul meu e sa incercati la un homeopat. Stiu ca, parca, pe una din paginile trecute a scris cineva numele si numarul de telefon al unui homeopat care face minuni.
In cazul vostru, in mai putin de 1 an ati trecut de la oligospermie la normospermie si apoi la oligospermie severa.

Ceva e in neregula. Daca ati pastrat cele minim 3 zile de repaus sexual de dinaintea recoltarii si ati facut analiza la acelasi/aceeasi cabinet/clinica, atunci problema e la sotul tau si trebuie cautat mai profund. Poate variocel, poate ceva probleme cu tiroida si asta ar fi doar una din eventualele cauze.

cautati un urolog bun si mergeti in paralel: homeopat-urolog. Ma gandesc ca, inainte de e "repara" ceva e bine de gasit cauza.

Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Anca, multumesc pentru raspuns.
Spermogramele le-am facut toate la acelasi laborator. Sunt convinsa ca ceva nu e in regula la sotul meu. varicocel nu are ca dr. care i-a dat tratamentul cu undestor i-a facut si ecografie. Se pare ca nu e nimic de natura clinica. Motiv pentru care dr a pus totul pe seama stresului si a oboselii. Daca ma gandesc eu bine, a fost si o mare perioada de inactivitate sexuala deoarece de cand am ramas gravida in ianuarie si pana la sfarsitul lui aprilie nu am mai facutsex.
Ceea ce ma nedumereste pe mine este faptul ca dupa tratamentul cu Undestor a scazut nr de spermatozoizi. Aici imi da mie cu virgula.
In rest nu stiu ce sa spun. Cred ca o sa continuam luna asta cu leacurile astea pe care i le dau acum, pe urma mai vedem.
Iti tin pumnii stransi sa reusesti FIV-ul. La noi din pacate, deocamdata nici nu se ia in calcul aceasta varianta, din motive financiare.
Daca mai aflati cate ceva dspre aceasta problema (oligospermie, spermograme, etc) mi-ar placea sa scrieti pe forum. Eu citesc zilnic.
va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Buna fetelor
Am si eu o intrebare trebuie sa faca spermograma la acelasi laborator unde a mai facut ,de exemplu a facut la romar si acum are programare la victor babes pentru spermograma si spermocultura, ca nu am putut face programare in alta parte in perioada in care putea merge el.???
Va rog cine poate sa ma lamureasca.
Alyx nu am ce sa iti spun mai multe si eu ii dau sotului brinca ursului si de saptamina asta intrerupe ca ma gindesc ca daca merge la spermograma vineri sa nu influenteze rezultatul apoi lunea viitoare are si de facut analizele alea obligatorii pe taloanele alea trimise la medicul de familie.
Astept un raspuns de la voi,va rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexela spune:

Dara_d, nu cred ca e obligatoriu sa faca spermogramele in acelasi loc. Ba cred ca e chiar maibine sa faca la mai multe laboratoare, asa stii exact care e starea. Oricum eu cred ca niciodata nu o sa iasa caeleasi rezultate la 2 laboratoare diferite. Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

dara la IDS nu ati incercat?Se face doar miercurea si sambata( dr. Matei Mioara),e f. important unde isi va face analiza....nu peste tot se face corect si cu multe amanunte....Cred ca stie sotul tau regulile:abstinenta 3-5 zile,fara alcool,tutun,mancaruri picante,sa urineze inainte cu o ora de recoltare si sa se spele doar cu apa ,fara sapun.Bafta multa!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

La romar unde a mai facut era detaliata pe 2 pagini.
Nu am incercat, de fapt de la ce este prescurtarea IDS?

Mergi la inceput

IDS Laboratories,cauta site-ul lor si vei gasi si nr. de tel.;e f. important,repet,ce biolog face analiza.....dr.Matei e cea mai buna,dupa parerea mea.
P.s. Ce dr. i-a facut analiza la Romar?
Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Multumesc Kora am intrat pe site si o sa sun dupa amiaza sa vad daca se poate simbata asta care urmeaza. Apropo preturile sunt actualizate cred pe site,mi se pare cam mult spermograma 90 de lei dar nu mai conteaza.
Nu stiu ce medic ,ma uit si miine iti scriu.

Mergi la inceput

Stiu ca e mai scump,dar...merita,la pretul spermogramei se adauga si pretul spermoculturii care nu mai stiu exact cat e,intrebi la tel.Cred ca banii nu mai conteaza daca vreti un rezultat corect si mai ales pt bebe....orice,nu-i asa?Bafta!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput