Mamici de ianuarie-februarie 2008 (20)
Raspunsuri - Pagina 19
docdecap spune:
Shose, io eram printre suparatele cu carutul greu.
m-am declarat maresalul unei armate de ingrijitoare (mama mea, mama mamei-bunica mea si bona), da' toate sunt ca fratii petreus, doua la kil, doua la metru. cand mergem cu familia si toata lumea e ok, trece tat-su la aparat. dar pentru plimbarile din timpul zilei, cand mai iese cu vreuna dintre ele, ma ia cu mila cand ma gandesc la ele.
eu sunt mai fortoasa, fac fata, doar sa vad cu esarfa (saru' mana miri mik) si cu sanii mei cei deosebit de generosi cum ma impac.
Natalia, sa-ti dea Dzeu sanatate, ti-ai facut pomana cu noi. eu sunt omu' cu lista de obicei, altfel as uita sa-mi iau si capul de acasa. Am pus bookmark, evident.
Anca.Diana profita de masaj si pentru noi, asteptam povesti, vise si fantezii.. . io daca i-as spune sotului de masaj in alta parte (barbat adica) spune nuuu, masaj facem noi, tot ce trebuie. numai ca nu prea sta pe acasa si oboseste repede
Monica 18+
Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> noi doi si-o cununie
grati.ela spune:
La prima sarcina n-am avut nici o jena cu amorul...m-am lasat de sport cu 2 sapt inainte de a naste pt a nu risca sa iasa taur. Acum....trist. Dr mi-a zis sa nu ma jenez, dar uterul se face pietroi numai cand ma gandesc la...destrabalare. Totusi, sarcina nu e boala asa ca ajunsa acasa imi fac curaj si-mi iau medicamentul.
Cu listele...eu nu-s ordonata si sigur inainte cu o saptamana imi voi face un mic bagajel. Nu-mi iau ulei pt bb pt ca Ozanei i-a mers perfect cu ulei fiert si racit (n-am avut nevoie de Bepanten sau Nidoflor...); imi fac provizii de ceaiuri de musetel, tei si frunze de nuc pt a spala bb macar pana la 3 luni (cu Ozi am fost exagerata...la 6 luni a sarit din ceai in...cada mare).
M-am gandit ca dak noi nastem in iarna, scoatem bb afara deabia la sfarsitul lui februarie si pana in aprilie il putem duce in cosulet...din mai nu mai avem nevoie decat de un carutz mai sport, usurel...tin minte ca Ozi de la 4 luni a stat in funduletz in carucior.
Ca veni vorba de vis...ma bantuie un dor de a ma muta de la 3cam la 4...tot am senzatia ca ma sufoc in apt. Fata mea vrea casa dar eu nu ma duc la tara in afara Bucurestiului, iar de capitala n-am parale!
14+
numeioana spune:
Pai eu nasc la sfarsitul lui februarie si, zic eu, o sa-l plimb pe bebe din martie in colo, ca o sa fie frumos afara... Deci carucior imi trebuie de la 0-3 ani. Dar e buna ideea cu lasatul in portbagaj. Numai sa nu-l "confiste" cineva.
Natalia, f utila listuta ta. Multumim! Un singur lucru m-a socat si cred ca oricum eram socata de cand am auzit cuvantul asta: epiziotomie! Eu nu vreau asa ceva!!! Ce ma fac? Nu sunt de acord cu epiziotomia decat cand se impune, nu pe banda rulanta...
Ioana
11+
burtica
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by mary_maryquote:
Originally posted by irlandeza
Mary mary, cum adica la licitatie ? Si eu de aici, din vest , adica Irlanda , pot sa-mi fac cont ? Problema e ca-mi trebuie card. Asta nu stiu cum s-ao rezolv. Sau se poate plati si prin banca ?
www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru 18+
ciao,
la licitatie oferi un pret putin mai mare decat cel oferit pana in momentul respectiv. De preferat sa astepti pana in ultimul minut, ca sa nu se mareasca pretul prea mult.
Daca deschizi link-ul din mesajul meu precedent, vei vedea ca sunt cateva carucioare la licitatie cu diferite termene.
Eu nu am reusit sa-mi fac cont din Romania, tot ce trebuie sa faci este sa incerci sa te inregistrezi sa vezi daca-ti da voie.
Plata se poate face si din cont, nu trebuie neaparat cu cardul, cel putin sora mea asa mi-a platit caruciorul.
Bafta,
mary-mary 19s+ 70%
Aha. Am inteles acum. O sa incerc sa ma inscriu. Mersi mult.
Cum creste pisoiul nostru 18+
AngeliquedeS spune:
quote:
Originally posted by Laura Ioana
Anca.Diana si eu poftesc la techilla (cum s-o fi scriind, ca io vreau numai s-o beau) si la tigari (din alea subtirele, desi nu mai fumez de 5 si 1/2 ani). Am luat-o razna
19+
Poze Laura
Puiul nostru drag
Ma apucasem sa citesc din urma insa nu m-amputut stapani sa nu scriu acum: am crezut ca sunt singura... zuza care pofteste tequilla, dar eu poftesc... tequilla la metru!! Am fost in club cu niste prieteni si aia si-au comandat tequilla la metru si aratau asa defrumos paharelele insirate pe masa pe lungimea de un metru si cand ii vedeam cu sare si cu lamaie si cum dadeau peste cap paharel dupa paharel muream de pofta. Si acum numai la asta ma gandesc... Dar stiti care e faza cea mai frumoasa? Ca eu nu am baut in viata mea tequilla!!!!
Haideti ca mai citesc din urma si revin!!
Pupici,
Angelique 20+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by crissandrada
M-am hotarat la un carut care mi se pare destul de bun ca pret si calitate dar nu stiu cum sa-l cumpar ca nu pot de pe net. Va dau site-ul sa-mi spuneti ce parere aveti http://www.zooper.com/p-zydeco-c.html .
Frumos caruciorul.Ca sa-l cumperi, poti apela la una din fete care e plecata in afara, sa ti-l cumpere si sa ti-l trimita in Ro. La noi vad ca este magazin. Chiar am sa trec si eu pe acolo sa vad, dupa ce vin din vacanta.
Cum creste pisoiul nostru 19+
miri_mik spune:
fetelor, eu n-am inteles ceva... nasteti in ianuarie dar scoateti copilul in februarie la plimbare? imi scapa ceva? eu l-am scos pe bruno la 10 zile, in frig de crapau pietrele. doctorul a zis ca nu are absolut nimic atata timp cat e bine imbracat si cat nu exagerez cu durata plimbarilor. ba chiar m-a impins de la spate s-o fac.
si pe bebe tot nu-l simt. e cazul sa ma ingrijorez?
miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by miri_mik
ce-mi vad ochii? cu intarziere, bineinteles, iulia e ca si irlandeza, de-a mea:))) mai da multe baimarence ne-am nimerit p-aci:) fete emenacipate:)))
muuuuuuuuuuuuuah!
miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png
Si daca tot suntem baimarence, ati putea trece si pe la Prieteni dintotdeauna , avem un subiect acolo, Sarbatoarea castanelor in Baia Mare, parca. Va astept si acolo.
Cum creste pisoiul nostru 19+
AngeliquedeS spune:
quote:
Originally posted by galuscuta
Fetelor, vad ca multe din voi au deja un copilas...eu v-as ruga o chestie : va rog sa-mi scrieti si mie care sunt lucrurile care trebuie cumparate pt. bebe ca nu am pe nimeni aici pe cine sa intreb (ma refer la hainute,articole pt.alaptat etc.- adica tot) ca nu am vazut pe forum sa scrie pe undeva.As incepe incet sa iau cate ceva dar chiar nu stiu cu ce sa incep.
17+
http://bd.lilypie.com/Xr8Mp2.png
Uite ce am reusit eu sa strang de pe net din stanga si din dreapta:
SPITAL:
Pentru mamica:
- Bephanten - pentru eventuale rani la sani
- servetele nas - batistute
- sapun
- periuta de dinti
- pasta de dinti
- pieptan
- crema de fata si de maini - eventual gel de dus, sampon, burete
- lapte de corp - adio vergeturi!
- tampoane
- strugurel de buze - obligatoriu!
- hartie igienica
- elastice de prins parul, clame
- bila de cauciuc - sau ceva de strans in mana in timpul travaliului si a nasterii
- aparat foto - o sa vrei poze in fiecare secunda!
- carte de citit usurica pentru dupa - cine poate!
- chiloti cu burtiera
- sutiene de alaptat
- tampoane de sani
- pompa de muls
- mameloane de cauciuc - sterilizate de acasa!
- prosop moale pentru sani - sanii trebuie stersi bine cu apa curata inainte de fiecare alaptare!
- sosete - 3 perechi
- camasi de noapte - 2-3 bucati
- halat
- papuci de casa si slapi pt. dus
- bani pentru asistente - bancnote de 10000, 50000...
- prosop de fata
Pentru bebelus:
- vata (2 pachete mari!)
- body
- pantalonas
- caciulita
- salopeta cu maneci
- botosei
- paturica
- pampers
- prosopel moale
- servetele umede
- ulei de corp
- cosulet sau landou pt. cand il scoateti din spital (cu asta poate sa vina tati la externare!)
Acte:
- Buletin (copie si original)
- adeverinta de salariat
- dosar de analize din perioada sarcinii
- carnetul gravidei
Altele:
- telefon mobil
- incarcator
- cartela telefon public
- apa
- mancare
urmeaza completari cu ce trebuie acasa....
PENTRU ACASA:
Necesar bebe
- aparat de linistire a sugarului
- cantar
- carut
- dulapior pentru hainutele si lucrusoarele lui bebe
- gentuta speciala cu multe compartimente pentru plimbarile in aer liber
- ham pentru bebe
- lenjerie de patut
- lighean/cadita pentru imbaierea bebelusului
- masa de infasat
- monitor audio (pentru cand plecati in alta camera)
- paturica de bebe
- patut
- periute din#355;i
- pompa san
- prosop mare normal
- prosop special cu caput
- saltea
- scaun de masina
- sterilizator de biberoane si suzette
- storcator de fructe si aparat de pasat (pentru mai tarziu)
- veioza de noapte
- pompita de nas
- betisoare de urechi si eventual pompita de urechi
- termometru (de preferat digital)
- biberoane (cel putin 6 de diferite marimi si forme)
- perie de spalat biberoanele
- tetine (cel putin 6)
- suzette
- perie de par
- pompa nazala
- tacamuri numai pentru bebe: lingurita, pahar, cana
- jucarii (sa fie adecvate nou-nascutilor)
- cateva rame pentru primele poze ale lui bebe
- trusa micutza de prim-ajutor care trebuie sa contina:
1. nr. de tel. al doctorului pediatru
2. medicului de familie, spitalului la care sunteti arondati
3. nr. de tel. a 2-3 prieteni foarte buni care te pot ajuta in orice moment in caz de nevoie (sa te ia sau sa te duca rapid undeva
4. termometru
5. paracetamol (de preferat lichid) pt bebelusi pentru calmarea durerilor
6. spray/crema contra arsurilor solare, intepaturilor de insecte, iritatiilor
7. plasturi
8. comprese sterile
9. crema antibacteriana pentru zgarieturi/taieturi
10. foarfeca mica.
Haine si alte lucuri din textile:
- 5 body-uri
- 5 pijamalute
- babetici
- batistute
- caciulite (simple si cu legatura sub gat) mai groase si mai subtirele
- camasute
- cearsafuri pentru acoperit salteaua: ~ 4
- celofan/cearsaf plastic pentru protectia saltelei (sa nu se ude)
- manusi
- pantalonasi
- paturici pentru dormit: 2-4
- prosoape de baie, eventual un prosop mai mare cu gluguta
- sac de dormit (pentru vremea rece cand il scoateti afara)
- salopete
- scutece de finet de diferite dimensiuni si grosimi pentru uz de toata ziua
- sosete
- botosei
- ghetute
Produse consumabile:
- lapte praf (in caz ca nu puteti alapta)
- pampersi
- sampon de par
- sapun de corp (lichid sau solid)
- ulei de corp
- pudra de talc
- tampoane/comprese sterile (gen tifon) pentru stergerea ochisorilor sau a altor zone. Atentie, nu folositi vata caci lasa firisoare
- servetele umede pentru sters la poponet
- ceai de musetel, anason cu chimen si ceai special pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi
- forfecuta de unghii (speciala pentru bebelusi)
- pentru mama: tampoane igienice, crema pentru calmarea/vindecarea mameloanelor, tampoane pentru sani de pus in sutien, sutien special de alaptat
Adiacente:
- ceai de pelin pentru toaleta intima zilnica a proaspetei mamici
- comprese sterile
- cosmetice (crema antiiritanta, sampon, servetele umede, sapun, burete natural, ulei de corp)
- feshe de bandaj mai mari (din material de tifon)
- leocoplast/plasturi
- pansament
- sab simplex - pentru colici
- ser fiziologic
- ser fiziologic
- spirt
- spirt
- supozitoare
- tinctura de iod
- vigantol
Pupici,
Angelique 20+
Mare, Munte, Flori
AngeliquedeS spune:
Acum am terminat de citit si am vazut ca mi-a luat-o Natalia inainte cu listutza, scuze ca m-am repetat. oricum eu voi incepe sa bifez de pelistuta fiindca mi se pare imposibil sale iei pe toate odata, ar fi mult prea scump si prea greu.
Pupici,
Angelique 20+
Mare, Munte, Flori