Cand femeia inseala..si cere ajutor
Raspunsuri - Pagina 5
zepellina spune:
Incearca sa te concentrezi pe meditatia de care spune reiki si pe multa multa rugaciune. Reusesti sigur. Acum suntem si in post, ar fii bine sa mergi sa vorbesti cu un preot bun.
Eu am trecut printr-o chestie asemanatoare, chimie pura. Logic era aiurea, condamnabil, el casatorit. Desi eram libera am hotarat sa renunt. Nu era corect. A fost ft greu dar ma simt mandra si puternica ca am reusit.Si tu o sa fii pt ca o sa ai o familie fericita.
Qamar spune:
fetele dragi, am primit raspunsurile ei insa din pacate nu imi prea merge netul; sunt pe un modem zapp si nu stiu cat ma tine; incerc sa revin cat mai repede, poate imi repara astia reteaua...
Shoshonica are nevoie de www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor!
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause
Miramar spune:
Nume departe de mine gandul de a te lua peste picior, am apreciat cu adevarat ceea ce ai spus.
Ramona J nu nu glumeam. Depinde la ce greseli te gandesti - eu una ma gandeam la cea mai adanca durere posibila - si anume dezamagirea si dezgustul fata de tine insati si vesnica intrebare "ce as fi putut sa fac sa nu ajung aici, cu ce am gresit?". A trata situatia asta ca un simplu adulter mi se pare o atitudine superficiala. Mai degraba l-as considera parte din natura umana si in loc sa-l cataloghez ca o greseala m-as chinui sa accept ceea ce mi s-a intamplat nu ca pe o fatalitate insa si sa-mi gasesc forta de a depasi aceasta criza si de a trage niste concluzii clare din ea.
MissParker spune:
nume, si
Eu vad o paralela intre aceasta relatie toxica si dependenta de o substanta (indiferent care).
De aceea pentru mine rugaciunile sau deciziile constiente sunt bune doar intr-o mica masura. Eu cred ca in cazul ei constiinta si ratiunea stiu prea bine ce e de facut, de aceea apelurile constiente vor ramane neauzite, fiindca "buba" e in alta parte, in relatia ei cu ea insasi. Acolo trebuie cautate motivele pentru ceea ce simte ea. Visurile ei, iluziile ei, tendinta inconstienta de a-si strica ceva frumos pentru a scapa de o "raspundere" sau de o "povara" (chiar daca ea constient nu gandeste asa), tendinta de a se refugia intr-un castel de iluzii abstract pentru a fugi de o realitate care nu este la fel de plina de adrenalina precum crede ea ca-si doreste etc.
Reactiile noastre in viata provin 90% din subconstient, doar 10% tin de constient. E clar deci ca motivatia adevarata pentru asemenea actiuni gresite si daunatoare vine de undeva din subconstient.
I-as recomanda Stephen Wolinsky - The dark side of the inner child.
Copilul din noi are scopuri si visuri foarte diferite de cele ale adultului, iar ele au de-a face in mai toate cazurile cu recuperarea unei iubiri parintesti care a lipsit; copilul interior ne da impulsuri (f. puternice) pentru a continua cautarea acelei iubiri care i-a lipsit, insa adultul trebuie sa stie acum ca imaginea despre realitate a copilului din noi este gresita si nu mai este actuala. Copilul cauta surogate, asa cum a cautat si in copilarie, iar adultul trebuie sa-l infraneze, cu blandete dar hotarat.
Cum spunea Robert Burney, "trebuie sa ne iubim copilul din noi, dar nu avem voie sa-i incredintam volanul masinii cu care circulam prin viata" (Codependenta - Dansul sufletelor ranite)
Edit ca sa adaug un link foarte bun: www.silcom.com/~joy2meu/joy_13.htm" target="_blank">Romantic Relationships and Toxic Love
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
Clover spune:
reiki, de ce si-ar pierde copilul la divort? Tu iti dai seama ca ii poti provoca un soc daca ea chiar ia de bun ce spui tu? Nu e mama denaturata, nu si-a parasit copilul, nu are cum sa-l piarda. Casnicia si viata linistita si tata pentru copil, da, astea le poate pierde.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Miramar
Nume departe de mine gandul de a te lua peste picior, am apreciat cu adevarat ceea ce ai spus.
Ramona J nu nu glumeam. Depinde la ce greseli te gandesti - eu una ma gandeam la cea mai adanca durere posibila - si anume dezamagirea si dezgustul fata de tine insati si vesnica intrebare "ce as fi putut sa fac sa nu ajung aici, cu ce am gresit?". A trata situatia asta ca un simplu adulter mi se pare o atitudine superficiala. Mai degraba l-as considera parte din natura umana si in loc sa-l cataloghez ca o greseala m-as chinui sa accept ceea ce mi s-a intamplat nu ca pe o fatalitate insa si sa-mi gasesc forta de a depasi aceasta criza si de a trage niste concluzii clare din ea.
Ma gindesc ca sint dureri mai mari decit asta. Dezamagirea si dezgustul le poti intui INAINTE de a face un asemenea pas. Si da, e un "simplu" adulter...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by Clover
reiki, de ce si-ar pierde copilul la divort? Tu iti dai seama ca ii poti provoca un soc daca ea chiar ia de bun ce spui tu? Nu e mama denaturata, nu si-a parasit copilul, nu are cum sa-l piarda. Casnicia si viata linistita si tata pentru copil, da, astea le poate pierde.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
Poate un soc o trezeste la realitate. Din nefericire in cazuri din astea barbatul inselat pierde copiii si nu mai se pune problema de soc.
Dar continuati sa o mangaiati pe cap, go on...
Adina + Olivia 04.03.2004
espiritu spune:
abia astept primul barbat care va va cere ajutor dupa ce inseala....muhahahahaha!!!!!atunci sa vezi rosii si oua aruncate.dar daca e o femeie,eeeee asta e altceva.
espiritu
saphir spune:
quote:
Originally posted by Adina Iuliaquote:
Originally posted by Clover
Poate un soc o trezeste la realitate. Din nefericire in cazuri din astea barbatul inselat pierde copiii si nu mai se pune problema de soc.
Dar continuati sa o mangaiati pe cap, go on...
Adina, nu ai habar cat ma invart in jurul subiectului si ma mananca degetele sa scriu....fix ce ai scris tu, numai ca eu poate as fi fost putin mai dura.
Daca era vorba de un barbat care isi inseala nevasta cu o tipa doar pentru ca e "dependent" de ea, Dumnezeule ce ar fi fost la gura voastra...dar "prietena" e una de-a noastra, sa o luam cu frumuselu...pe paraluta ati facut-o cu ou si cu otet, pe "prietena" sa o alinam, ca e in suferinta, saraca....
Poate ca dimpotriva de socuri are nevoie fata asta sa se trezeasca la realitate, nu de "incurajari" ca de fapt...ea e fata buna...nea caisa e de vina ca o suna mereu....
Saphir, Amos si Ailish
pozele noastre
A_Iulia spune:
Saphir, si eu m-am invartit pana...n-am mai putut.
Sa mai zica cineva ca barbatii sunt asa cum sunt.
Nu exista barbati si femei, exista doar oameni ce stiu sa pretuiasca ce au si oameni carora nu le pasa de nimic in viata asta decat de ei. Si nici macar de ei nu le pasa. Nu le pasa de nimic.
Ei bine, nimic o sa aiba pana la urma.