Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (19)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

quote:
Originally posted by elena78

buna zuzici, ce mai faceti?
sa ma iertati, dar eu intru cam rar pe forum......
vreau sa va intreb, daca am 12 saptamani de sarcina pot sa iau Elevit?
La control la gine o sa ma duc tocmai pe la sf lunii...ea mi-a zis sa le iau at, dar mie mi se pare cam tarziu.
pot sa incep sa le iau de sapt asta?Voi ce vitamine luati?
Va pupic
12s
ligiuca

I-a linistita! O sa-ti faca mult bine, sunt vitamine speciale ptr sarcina si trebuie luate si in perioada alaptarii.
Sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

CE CHESTIE SI CU MAIONEZA ASTA.MIE MI SE FACE POFTA DE MOR DE VINETE CU MAIONEZA,CE SA MA FAC????CHIAR NU SE POATE MANCA? EU MA GANDESC TOTUSI CA OUALE DIN COMERT PROVIN DE LA GAINI CARE SUNT 'TINUTE SUB OBSERVATIE' CA SA ZIC ASA.E TARE GREU CU POFTELE ASTEA...
EU AM FACUT ECO MORFO LA 15 SAPT SI NU MI-A SPUS SEXUL LUI BB,CICA NUMAI PE LA 20 SAPT,DAR CRED CA NU PREA AVEA CHEF SA SE UITE.PESTE O SAPTAMANA MERG IAR SI O SA INSIST MAI MULT.
PE TOATE

IULIA 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Criss eu merg la dr Munteanu si sunt multumita de ea. Eu, de cand am patit-o asa de grav anul trecut, ma feresc de Iasi ca ala rau de tamaie. Desi nenorocirea mea a venit de la un singur doctor (onofriescu), mi se par toti din Iasi niste incompetenti (de fapt niste insensibili)! Voi merge la buc sa fac morfologia de trim II. Pune si tu la semnatura cate saptamani ai ca sa ne orientam mai usor. E posibil ca durerile tale sa fie date de la ligamentele care se intind.
Iulia acum te trec pe listuta.

18+
Poze Laura
Puiul nostru drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Va multumesc din suflet pt raspunsuri!

Simonette11+

http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212

http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

TOXOPLAZMOZA: rezumatul cercetarilor de zuza nebuna

Miri-Mik,mare multumesc pentru raspuns!

Deci dupa cautari intense pe internet am ajuns la concluzia urmatoare in legatura cu toxoplazmoza:
-In Franta ministerul sanatatii recomanda evitarea tuturor mezelurilor pe baza de carne cruda, (cat si a celorlalte mezeluri), a carnii sarate sau afumate, a carnii care nu e bine fripta, a laptelui crud si a produselor pe baza de lapte crud si a oulelor crude sau nebine coapte (maioneza interzisa), interzice gradinaritul fara manusi si contactul cu pisici sau cu toaleta pisicii;
- In Belgia si Canada ai voie sa mananci carne bine coapta, sarata sau afumata si in Belgia ai voie sa manaci maioneza!
- In Belgia, Canada si Franta se considera ca trebuie sa faci test de depistare o data la 4-5 saptamani in caz ca nu esti imunizata, pentru a primi tratamentul cu antibiotice in caz ca faci toxoplazmoza in timpul sarcinii. In Anglia tratamentul cu antibiotice contra toxoplazmozei nu prea este recomandat deorece se considera ca efectele sale pozitive sunt prea scazute fata de cele negative!

Studii stiintifice arata ca in Franta, marea majoritate a femeile insarcinate neimunizate care fac toxoplazmoza in timpul sarcinii, o fac datorita ingerarii de carne de oaie sau vita care nu a fost bine coapta. Cazurile de contaminare prin pisica sunt foarte rare.

Alte studii stiintifice arata ca prezenta toxoplazmozei in lapte sau oua este extrem de rara si ca riscul de a lua toxoplazmoza din oua crude sau lapte crud este extrem extrem de scazut (foarte rar, cand animalul este infectat, toxoplazmoza trece in laptele sau oule lui).

Toxoplazmoza se detecteaza in sange la aproximativ o saptamana dupa ce a fost contractata, si poate afecta fatul la 4-8 saptamani dupa ce placenta a fost infestata.

Riscul ca fatul sa fie infectat creste cu varsta sarcinii (este aproape zero in primele saptamani, si de peste 90% in luna a noua) iar riscul de sechele grave scade cu varsta sarcinii.
Saptamanile 15-20 sunt critice, riscul de infectare a fatului fiind destul de ridicat iar urmarile foarte grave.

Concluzie: o durere de cap!
In orice caz o sa incerc sa evit cat pot pe viitor alimentele cu risc.

Urmatorul subiect de stress: listerioza!!!

Pupici tuturor,
Micsunea
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

iulia, !
e buna ideea ta cu canapeaua. noi avem in dormi un pat URIAS de pe vremea cand eu stateam singura si imi propusesem solemn sa imi comand un pat in care sa pot dormi pe toate laturile posibile si imposibile. cred ca daca l-as inlocui cu canapeaua as salva o groaza de spatiu...spre disperarea lu' al meu, care are aproape 2 metri si o suta de kile si nu stiu cat de bine se va adapta . da' se va sacrifica pt "brichetzica". TREBUIE!!!
cu zugravitul te-ai gandit la ceva 'special", sa schimbi culoarea sau ceva?

laura_D, iti tin pumnii! imi dau seama prin ce treci. azi mi-am lut si eu rezultatele la TT si mi-a fost groaza de ele, cred ca ma urcam pe pereti daca vedeam ceva in neregula. pe de alta parte, sunt de acord cu toate fetele care iti spun ca e vb de niste indicatori pur statistici. o prietena buna a facut TT si i-a iesit OK, a facut totusi si amniocenteza (bebe fusese conceput in africa si ei ii era teama ca cine stie ce chestii necunoscute l-ar fi putut afecta) care i-a iesit, de asemenea, bine...iar in saptamana 23 a trebuit sa faca avort terapeutic pt ca s-a descoperit la eco 3D ca bebe avea o malformatie extrem de grava la plamani, care nu i-ar fi permis nici macar sa se nasca viu...e groaznic prin ce a trebuit sa treaca dar motivul pt care iti spun povestea asta este ca rezultatele la astfel de teste ne pot "lovi" si cand sunt bune, si cand sunt mai putin bune.

te imbratisez!

irina 16+
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by elena78

buna zuzici, ce mai faceti?
sa ma iertati, dar eu intru cam rar pe forum......
vreau sa va intreb, daca am 12 saptamani de sarcina pot sa iau Elevit?
La control la gine o sa ma duc tocmai pe la sf lunii...ea mi-a zis sa le iau at, dar mie mi se pare cam tarziu.
pot sa incep sa le iau de sapt asta?Voi ce vitamine luati?
Va pupic
12s

ligiuca

PAREREA MEA E CA PRENATALELE AR TREBUI LUATE PE LA 6-7 LUNI,ATUNCI VAND INCEPE BEBE SA SE INGRASE,CA PANA ATUNCI SE TOT DEZVOLTA.EVENTUAL UN SUPLIMENT DE CALCIU SE POATE LUA SI INAINTE PT SISTEMUL OSOS.ELEVITUL E NEMTESC SI MI SE PARE CEL MAI OK DINTRE TOATE PRENATALELE.SI CHIAR DACA NU IEI VITAMINE STAI LINISTITA CA BEBE NU DUCE LIPSA DE NIMIC,STIE EL CE SA-SI IA.EU NU IAU INCA NIMIC,DOAR CALCEVITA DIN CAND IN CAND,IN REST INCERC SA MANANC CAT MAI SANATOS

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Fetelor, ziua buna si racoroasa tuturor!

Azi ma simt frumoasa si nici rau nu mai imi este. Ploua si e racoare si am dormit bine si... iupiiiiii!

Am tot citit ce ati scris incepand cu vineri, dar nu m-am bagat in seama cu voi, ca am citit in reprize, printre job-uri de facut la birou.

Sunt fericita ca am reusit sa ma reprogramez (a doua oara) la triplu test si consultatie, maine. Mi-a gasit un loc mai devreme, astfel ajung si la timp la aeroport.

Ca atare, va pup pe toate si va imbratisez, sa fiti cu minte!! Ma intorc duminca seara tarziu, asa ca de-abia luni o sa va citesc si va spun noutati. Poate aflam si noi maine sexul copilului.

Bun venit noilor zuze, felicitari mamicilor care stiu ce poarta in burtici. Am vazut pozele galuscutei si nu-mi venea sa cred! Nu am mai vazut 2 saci gestionali pana acum si mi se pare incredibil!!!!!!!

PS: cate pungi ai la dispozitie in avion?? :)):))

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irinouka

iulia, !
e buna ideea ta cu canapeaua. noi avem in dormi un pat URIAS de pe vremea cand eu stateam singura si imi propusesem solemn sa imi comand un pat in care sa pot dormi pe toate laturile posibile si imposibile. cred ca daca l-as inlocui cu canapeaua as salva o groaza de spatiu...spre disperarea lu' al meu, care are aproape 2 metri si o suta de kile si nu stiu cat de bine se va adapta . da' se va sacrifica pt "brichetzica". TREBUIE!!!
cu zugravitul te-ai gandit la ceva 'special", sa schimbi culoarea sau ceva?

laura_D, iti tin pumnii! imi dau seama prin ce treci. azi mi-am lut si eu rezultatele la TT si mi-a fost groaza de ele, cred ca ma urcam pe pereti daca vedeam ceva in neregula. pe de alta parte, sunt de acord cu toate fetele care iti spun ca e vb de niste indicatori pur statistici. o prietena buna a facut TT si i-a iesit OK, a facut totusi si amniocenteza (bebe fusese conceput in africa si ei ii era teama ca cine stie ce chestii necunoscute l-ar fi putut afecta) care i-a iesit, de asemenea, bine...iar in saptamana 23 a trebuit sa faca avort terapeutic pt ca s-a descoperit la eco 3D ca bebe avea o malformatie extrem de grava la plamani, care nu i-ar fi permis nici macar sa se nasca viu...e groaznic prin ce a trebuit sa treaca dar motivul pt care iti spun povestea asta este ca rezultatele la astfel de teste ne pot "lovi" si cand sunt bune, si cand sunt mai putin bune.

te imbratisez!

irina 16+

.

culoarea camerei nu am de gand sa o schimb,oricum e vesela asa in combinatia alb-portocaliu,pt ca si mobilierul e tot asa combinat.si oricum piticu n-o sa-si dea seama de designul camerei...poate cand o sa creasca mai mare o sa-i reamenajes camera.
in legatura cu canapeaua sa sti ca si eu inainte am avut un pat imens,dar canapeaua care am luat-o e la fel de mare,e din doua saltele de dimensiuni considerabile asa ca n-am simtit nici o diferenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

ei, iulia, cine stie ce pui de artist ai in burtica!

irina 16+

Mergi la inceput