Spalati duminica?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

eu nu spal duminica. si incerc pe cat posibil sa evit sa spal si miercurea si vinerea.
in schimb, recunosc ca fac mancare, cateodata si curatenie.

Mari 15+ bebe

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu nu spal duminica pentru ca mi-e lene, dar daca vin din concediu sau e vreo urgenta, spal. Eu inteleg de ce nu spala cei/cele care merg dimineata la biserica si pe urma se dedica doar familiei si lui Dumnezeu. Nu-i inteleg pe cei care nu spala rufe si nu se spala pe cap, dar matura/baga aspiratorul, spala vase, gatesc, calca, taie iarba, repara masina, cos, continua lucrul pt serviciu acasa, dar se revolta cind aud vreun pacatos ca a bagat masina de spalat in priza. Asta nu mai tine de respectarea duminicii ca zi a lui Dumnezeu ci de superstitiile venite din familie, de genul "nu e bine sa faci asa". Nu apa e interzisa duminica ci munca in general, asa ca ori ii multumesti lui Dumnezeu pentru ce a creat si ziua libera i-o dedici, ori lasi balta aiureli de genul "nu e bine sa speli" pentru ca nu au nimic de-a face cu credinta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

In ziua a saptea Dumnezeu Si-a sfarsit lucrarea, pe care o facuse; si in ziua a saptea S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse. Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse." Geneza 2:2-3

Incetarea lucrului Sau in cea de-a saptea zi a creatiunii reprezenta ultimul episod din acest atat de fascinant proces al genezei. Intreruperea activitatii creatoare, sfarsitul lucrarii, a fost in sine un moment distinct al creatiei. Si, paradoxal pentru mintile noastre practice, Dumnezeu nu numai ca o vede ca buna dar o binecuvinteaza intr-un mod deosebit. Dumnezeu binecuvantase viata pe pamant; acum binecuvanta un timp. In vederea relatiei speciale de comuniune intre El si om nu a fost necesara atunci decat punerea deoparte a unui timp.
Istoria pacatului, in a carei scena a intrat atat de curand planeta, a despartit atat de dramatic pe om de Dumnezeul sau incat continuarea acestei relatii deosebite a necesitat punerea deoparte mai intai a unui om - Avram - apoi a unui popor istoric si in cele din urma a unui popor spiritual.
Niciodata insa binecuvantarea si sfintirea primordiale ale zilei a saptea nu au cazut la pamant. Niciodata insa timpul creat de Dmnezeu pentru odihna noastra in El nu si-a pierdut valoarea in planul divin.
Si aceasta, dragul meu, pentru ca si acum Dumnezeu asteapta la sfarsitul fiecarei saptamani sa-ti sfarsesti lucrarea si sa te odihnesti de ea; El inca asteapta ca incetarea activitatii tale de sase zile sa faca loc noii activitati de "odihna" atat de necesare sufletului tau.

In vremuri ale minciunii universale,a spune adevarul este un act revolutionar.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Pentru mine duminica e o zi ca oricare alta...Daca am de lucru,asta e!Nu o fac intentionat,dar nu am de-ales...copiii au nevoie de haine curate,de mancare...farfurii curate...si noi la fel...Nu cred ca D-zeu se va supara pe mine pt asta...Tot ceea ce fac,fac din dragoste pentru ai mei...oricand au nevoie..."Dumnezeu e dragoste!"Nu are motive sa ma pedepseasca pentru asta.Identitatea religioasa nu mi-am gasit-o inca.Desi apartin religiei ortodoxe,nu sunt de acord in totalitate cu ea...ce cauta atata aur in biserici,cand altii mor de foame?De ce se inchina credinciosii chipurilor cioplite?Of,am deviat de la subiect!Am fost nevoita sa matur si sa spal pe jos in zi de Pasti...Copilasul meu a primit cadou un iepuras.L-am pus intr-o cutie(pe iepuras,nu pe copil) si am plecat la masa la socrella...La intoarcere...toata casa era plina de cacareze...gramajoare...puteam sa-i reconstitui traseul...ce era sa fac?Imi venea sa-l arunc de la etraj...iepurasul copilului...Bine ca m-am stapanit ca altfel ramanea socat micutul meu...

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Aida,am vrut sa-ti scriu pe pm ,dar nu il ai activat(ma mut in Giroc si poate ne-ntalnim sa ne cunoastem.Ce bine ca n-o sa fiu singura acolo!)Scuze pt abaterea de la subiect!!!!!

Album foto | Slideshow
excursie
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

chris27 unde in Giroc? Pe ce strada? Si cand te muti?
Super , sigur ca o sa ne intalnim sa ne cunoastem.

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Poti sa-ti activezi pm?Sa nu intram peste subiect...

Album foto | Slideshow
excursie
casuta noastra

Mergi la inceput