Spalati duminica?
Raspunsuri - Pagina 6
ruxij spune:
E un obicei si superstitie, nu e religie. Ce e aia Miskolc?? Si la noi aici toata lumea spala Duminica. Ar tb. sa fie toti lati pe strazi lunea sau sa dea faliment in fiecare saptamana
Uite ca io nu patii nimic cand am mai spalat duminica. Dar daca chiar asa patiti tot felul de chestii din pricina asta, e simplu. Nu speli si toata viata vei fi fericita si nu vei sti nici intristare nici suspin O fi o chestie care merge doar in Romania.
aidaciolac spune:
Miskolc e un oras din Ungaria unde a facut fetita mea autotransplant.
Aida - mama de pisica mica.
iuliana_2007 spune:
quote:Eu de la mama de acasa am respectat duminica.Mama nu facea nimic altceva decat sa se ocupe de animale si in rest nimic.Deci eu duminica nu spal.
Initial creeata de aidaciolac
Am o intrebare . Spalati duminica?
Eu sunt ortodoxa , iar in religia asta nu ai voie sa speli duminica si de sarbatorile religioase .
Mie nu mi se pare normal.
Voi ce spuneti?
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."
poze
Marilena12 spune:
" Si a sfarsit Dumnezeu in ziua a sasea lucrarea Sa, pe care a facut-o; iar in ziua a saptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a facut.
Si a binecuvantat Dumnezeu ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca intr-insa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a facut si le-a pus in randuiala." (Facerea 2,2-3)
" Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti.
Lucreaza sase zile si-ti fa în acelea toate treburile tale,
Iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine,
Ca în sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt într-însele, iar în ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o." (Iesirea 20, 8-11)
" #350;ase zile s#259; lucra#355;i, iar ziua a #351;aptea este ziua odihnei, adunare sfânt#259; a Domnului: nici o munc#259; s#259; nu face#355;i; aceasta este odihna Domnului în toate locuin#355;ele voastre." (Leviticul
Cap. 23,3)
Pentru cine este interesat, este teologie crestina pura, nu obicei, nu traditie populara, nu superstitie.
Ceea ce faci spre slava lui Dumnezeu poti face si duminica si-n sarbatori. De asemenea, ceva urgent care nu poate fi amanat iarasi este ingaduit sa facem, caci spune Mantuitorul Hristos:" De se va intampla sa cada oaia cuiva in groapa, nu o va apuca si o va scoate?"
Mai cu seama este bine sa nu se munceasca dimineata in timp ce in biserici se savarseste Sfanta Liturghie.
Superstitie este sa spui: nu e bine sa tai cu foarfeca, sau sa cosi, sau sa faci laturi, sau sa imprumuti bani, etc.
www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
Siminaf spune:
Atunci sa spun ca mi se pare o ipocrizie sa nu faci cite si mai cite ca doar e duminica, si totusi nici la biserica sa nu mergi sau daca stai acasa sa te rogi? Pentru ca asa mi se pare.
alba spune:
Oare la ce se refera bunul nostru Dumnezeu cind spune:
Sa nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau ???, nici strainul care ramane la tine.
Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
aidaciolac spune:
Eu nu mai inteleg.
La mine chestia asta cu sa nu speli , sa nu cosi ... duminica , este in sange si in aia 7 ani de acasa. Pai degeaba incearca sotul meu sa ma convinga ca nu este nici un bai ca tot nu merge.
Este adevarat ca s-a intamplat sa spal rufe ,dar nu aveam ce face.
Azi nu am spalat la masina , ca mai bine pun maine de doua ori , dar cu curatenia , gatitul si calcatul chiar nu am cum sa fac.E musai in fiecare zi.
alba spune:
Tatal meu nu a fost niciodata un tip credincios.A inselat-o pe mama cu toate femeile,care i-au iesit in cale.Intr-un tirziu au divortat.El s-a recasatorit,dar dupa scurt timp si cea de-a doua nevasta l-a lasat,motivul fiind acelasi. Tata a fost de ceva timp la mine-n vizita. A sarit ca arsu` cind a auzit, ca vreau sa spal rufe duminica.Mi-a adus mii de argumente,sa nu fac acest pacat.
Da,tata eu avind 2 copii trebuie sa spal si duminica.
Dar oare nu exista pacate mult mai mari pe lumea asta?
Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
danyce spune:
Alba, dobitoc = animal in anumite contexte si cred ca si in acesta.
Aida, nu iti face atatea mustrari de constiinta, te rogTu tot ce faci duminica in plus e pentru binele puiutei tale, nu ai alta alegere.
Eu as putea alege noptile (dupa-amiezile/serile din cursul sapt. i le dedic fetitei) in locul zilelor de weekend cand sunt pe-acasa sa-mi fac treburile si chiar fac treburi casnice seara tarziu/noaptea, dar nu mereu, ma mai si odihnesc (a se citi ma pun in pat la o ora acceptabila ca altfel as cadea lata). Nu mai spun ca atunci cand am si proiecte de tradus, pe langa job...e jale cu disponibilitatea mea de a ma ocupa de casa in tp. sapt.Si am un sot care pune si el mana la toate, lucram cot la cot (azi a spalat de buna voie si nesilit de nimeni jaluzelele din bucatarie pt ca altfel raman pline de praf si grasime...si le mai curata cineva la Sf. Asteapta; nu mai spun ca a crezut ca am luat-o razna cand i-am zis in gluma ca asa ceva nu se face duminica )Inevitabil raman treburi destule care trebuie facute in weekend, insa sambata suntem mai foarte des plecati de acasa (cumparaturi, anivesari, vizite, parcuri de distractie sau fermulitze cu animale sa se joace d-ra), duminica mergem de regula la inot toti 3 si dupa aceea facem ce mai e necesar prin casa (spalat, calcat, curatenie, gatit - destul de rar e nevoie sa facem chiar totul duminica). In unele weekenduri facem totul sambata si duminica inotam si plecam in vizite.
In Olanda, nu am intalnit pe nimeni care sa considere ca duminica nu se face nimic. Ei si de sarbatori isi fac nestingheriti treburile daca e nevoie. Cei din anturajul meu, inclusiv sotul si fetita, sunt catolici. Eu sunt singura ortodoxa.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
ruxij spune:
Din citatele din Biblie nu reiese ca nu trebuie sa speli. Ca pe spalatul asta se bate mare moneda in Romania. Eu inteleg asa. Pe vremuri oamenii lucrau toata ziua la camp sau pe langa casa. Femeile spalau, coseau, gateau etc., asta era munca lor. Regula ar fi ca o zi pe saptamana sa nu faci toate lucrurile astea. Cum ei nu aveau servici ca acum de la care sa ia liber, le zicea preotul cum si ce sa faca. Acum noi mergem la munca de luni pana vineri si sambata si duminica stam acasa. Deci nu mai muncim. Dar asta nu inseamna ca nu mai mancam, ca nu ne mai spalam samd. Asta cu spalatul e doar un obicei, mai ales acum cand nu e mare branza sa arunci niste lucruri in masina.
Eu imi fac majoritatea treburilor sambata si intr-adevar, mai ales duminica dupa masa am nevoie de relaxare. Ma si trezesc mai tarziu samd. Dar nu pt. ca e pacat altfel, ci pt. ca am nevoie sa ma mai relaxez. Dar dc. sambata plecam undeva sau avem musafiri, nu o sa ma duc la munca cu hainele murdare sau sa trimit copilul la scoala si dezbracat, nu? Trebuie sa mancam, tb sa gatim, dupa ce gatim tb sa curatam bucataria, daca vin musafiri tb sa ordonam prin casa. Isteria cu "aoleooo sa nu speli" e doar un obicei. Asa stim de acasa si atat, iar superstitia intervine cand ti se pare ca patesti ceva dc. speli.