Aspirante optimiste >20 ani(131)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Da e mai bine sa iti recomande medicul.Eu zic sa mergi sa vezi ce e.Sa ne tii la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Originally posted by CrisaS

quote:
Originally posted by irlandeza
Temp. se ia din prima zi in care ai terminat ciclul si pana in ziua in care iti vine din nou, cel mai bine e sa ti-o iei vaginal, sau rectal, e mai concludent. Si dupa cateva luni ( sper sa nu fie nevoie) o sa-ti dai seama cam cand ovulezi. Desi la mine a cam oscilat ovulatia.

Nu am stiut ca se ia temperatura..imediat dupa ce se termina cm..eu am inceput abia azi.O sa incep de luna viitoare.
Si cu testele o fi tot asa?
Crisa
Fetele ce mai faceti?

Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080

Da, cu testele, tot asa. Am pus un link, mai sus, cu nr. de zile cat tine ciclul si cand ar trebui sa incepi testarea.[/teal]

www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Buna, dragelor.

Ufff dar mult am mai avut de citit... V-am lasat la pag 9 si v-am gasit la pag. 19.
Roxana, iti urez si eu cu ceva intarziere, LA MULTI ANI! desi vad ca nu ai mai scris, poate ca iti faci putin timp macar sa citesti. Multa sanatate iti doresc si mult doritul bebelus sa vina cat mai curand.

Bun venit tuturor fetelor noi si sedere scurta pe aici.
Si acum, fiindca in timp ce v-am citit am luat notite, hai sa raspund si eu catorva dintre voi.

Irlandeza, ma bucur f mult sa te revad si sa aud ca esti bine si tu si bebe.

Claudina, succes cu tratamentul. Citind argumentele tale nu pot sa nu-ti dau dreptate. E adevarat ca pana la urma cam asta e scopul acestui subiect...sa creeze acest grup ed suport. Si se pare ca a reusit Din nefericire insa multe din fetele inscrise nu mai scriu .....desi poate ca mai citesc cand si cand ...si poate ca multe din ele nu-si fac timp nici sa mai citeasca... fiindca se scrie foarte foarte mult aici... Nu stiu ce solutie ar fi buna sau daca exista vreuna pentru acest neajuns...

Alina, sa sti ca sunt de acord cu tine referitor la tratamentele naturiste. Chiar daca sunt naturiste nu inseamna ca nu pot face si rau daca sunt utilizate cand nu s-a dovedit de catree medic ca avem o problema.Eu am evitat sa iau orice. Am inceput proiectul bebe in februerie si s-a intamplat in iulie.

Bujo, acid folic mi-a recomandat si mie doamna dr. ginecolog inca din februarie, cand am fost la consult si i-am zis ca vrem bebe. Fara sa imi facut analize sau altceva. Si citind pe forum cat de multe fete iau acid folic la sfatul medicului fara sa le fi facut analize concluzionez ca nu e deloc periculos.
Si am tot luat si inainte sa ramna (cand mai si uitam uneori) si iau si acum zilnic fara sa am vreo problema. Nu este un tratament ci daca nu ma insel este vitamina B9. Nu face nici un rau. Din contra e chiar foarte buna pentru ca ajuta la regenerearea si cresterea celulelor. Cred ca sintagma aceea cu "dupa sfatul medicului" este una din cele impuse de legislatie pentru orice produs farmaceutic ca o masura de protectie, insa nu intotdeana este necesara.

Pusichet, care sunt noutatile? Este bebe?

Crisa,pentru un grafic clar temperatura bazala (TB) se ia din prima zi a CM. Este foarte important sa o iei cu acelasi termometru intreaga luna si in acelasi fel (ori oral, ori vaginal, ori rectal). Sa o iei la aceeasi ora, dimineata, dupa minim 3 ore de somn, fara sa te ridici din pat si fara sa te misti prea mult. Termomentru se tine minim 5 minute. Daca vei mai cauta pe net vei gasi si mai multe informatii. Pe FertilityFriend te poti inscrie pt niste cursuri gratuite (in engleza) ce le vei primi pe e-mail( sunt vreo 20 de lectii). Ti se explica pe larg despre fertilitate, mucusul cervical, colul uterin si semnele lui de fertilitate, etc.
Una din ele se refera doar la TB si contine o multime de explicatii. Sper sa ti-am povestit deja ce era mai important de stiut.

Dyanira, te rog nu te mai stresa atat de tare cu intarzierea CM. Si mie mi-a intarziat de 2 ori si nu m-am stresat deloc. E drept si ca imi luam TB si asta m-a ajutat f mult. Deci...cu o luna inainte sa ramna am ovulat abia in Z20 si ...daca ma iau dupa Tb..nu mi-a intarziat CM-ul fiindca a venit exact in Z17 DPO, ca de obicei. Daca nu as fi luat TB probabil ca mi-as fi facut mari sperantze desarte... fiindca de obicei ovulam in Z13 sau 14.
A doua luna... am ovulat in Z16..si in Z17 DPO CM-ul nu a venit...dar nu m-am stresat deloc. L-am mai asteptat inca 3 zile si in a 4-a zi am facut test. Si era bebe.
Si..iata ca am reusit ceea ce in alte luni imi parea imposibil: sa astept CM linistita ba inca si sa las sa treaca atatea zile fara sa fac test. Asa ca fi mai calma, te rog, fiindca stresul face foarte rau si poate impiedica nidarea. Poate ca ai bebe! Mai stii???

Irene, tie vreau sa-ti spun un singur lucru:
Sa nu te mai aud cu "DACA raman insarcinata" ci "CAND voi ramane insarcinata" Ok? (Asta apropo de faptul ca vrei sa continui sa vizitezi aspirantele si DUPA ce vei ramane gravidutza).

Elara
6+
vine bebe :)
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Claudina , parca tu ma intrebai cum ma mai simt?

Pai...nu ma dor sanii deloc si asta ma cam sacaie...am momente cand ma ingrijorez dar alung gandurile rele... ca nu vreau sa-l stresez pe bebe..
Si am de cateva zile din ce in ce mai des o stare de sila fata de anumite alimente...nu pot sa spun ca e chiar greatza... ci asa...o lehamite.....asa..mi se face apa in gura..dar nu de pofta.. simt ca nu vreau si nu le pot manca...(de ex. icre, rosie, suc dulce de piersici).
Eu greatza cred ca e cand simtzi efectiv acea arsura pe gat, acel gust care vine din stomac cand esti pe cale sa vomitzi... Daca toata lumea se refera la greatza ca fiind lehamitea ce o simt eu inseamna ca am si eu gretzuri...
Nu imi mai plac anumite mirosuri...indeosebi cele tari...parfumate..de exemplu mirosul de cocolino, mirosul de pruna (era un soi f parfumat asa ca dulceatza de trandafiri), mirosul de tamaie din biserica... Nu imi fac rau dar imi displac...
Si salivez mult mai des .....e o senzatie destul de neplacuta... Ma simt bine si trece senzatia doar cand mananc ceva Asa ca ba rontzai un morcov, ba o maslina...numai ca nu pot sta mereu mancand... Din fericire nu mereu e la fel de intens.
Imi e foarte somn si zilnic simt nevoia sa dorm la pranz...La servici abia astept sa termin programul... De la ora 15.00 sau 16.00 pana la 17.30 abia mai rezist.
Obosesc foarte repede... cum fac ceva si ma plimb putin.....nu rezist mult ca trebuie sa ma asez pe scaun... E cam aiurea...Din fericire de cateva zile nu mai avut crampe deloc asa ca nu am mai luat no-spa.
Desi am simptome....f usoare... fata de ce am citit ca indura alte fete....abia astept sa trec de starile astea...ca tare aiurea e...
Sunt o mofturoasa...

Miercuri mergem la prima eco. Atunci voi avea 7 sapt fara o zi de la UM. O sa vin sa va povestesc cum a fost.

Elara
6+
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irene26 spune:

buna fetele! iata-ma acasa mai devreme, incep sa termin clasele, se apropie concediul meu si asa ca nu mai pot lua clase, pt ca n-ar fi timp sa le termin pana-n septembrie.
pusichet , mai, eu cred 99% ca este gravi! pai, ai aceleasi simptome pe care le-a avut elara! deci, sangerarea este de nidatie!
crisa , din cate vezi, fetele te-au lamurit si mai bine in legatura cu TB!
elara , ma bucur asa de mult cand treci pe aici si apreciez mult ajutorul acordat fetelor care au nevoie de sfaturi. super! asa de rau imi paruse inainte cand nu mai treceai pe aici! esti o draguta, ma faci sa fiu foarte optimista si sa cred ca voi fi gravi curand. gata, numai zic "daca", promit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Da irene m-au lamurit si le multumesc.
Din pacate constat ca nu stiu prea multe si omul cit traieste invata.Inseamna ca nici sa nu ma mai chinui luna asta cu testele si cu luatul temperaturii ca de geaba.
Ok deci e compromisa luna asta prestam si noi cu drag si spor in zilele cind ar trebui sa fie ovulatie.La teste am citit ca se fac la aceeasi ora mereu si ca e recomandat sa nu faci cu prima urina ba mai mult ei recomanda acolo sa faci testul cam dupa ora 12 la prins si daca se poate sa fie adunata urina macar 4 ore.Dar la termometru chiar nu stiam ca tot asa trebuie luata la ora exacta si din prima zi.Off bine ca existati si va multumesc.
Totusi poate imi puteti da vreun raspuns , mai are sens sa iau temperatura sau sa fac teste luna asta? Sau le stric?
Va multumec inca o data,
Crisa

Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

Ciao fetele!
Tocmai ce am revenit si eu pe acasa si am si intrat pe forum sa vedem ce mai faceti, cum sunteti...si vad ca tot asa harnicute ati fost la scris ...
Va pupacesc pe toate si fug repede la un dusulet!pentru ca m-a cam luat frigul...la noi a cam plouat si s-a cam racit vremea...ce ne tot plangeam noi de canicula, uita ca acum avem parte si de racoare de-a dreptul...

http://tt.lilypie.com/pYDdp3.png
http://s204.photobucket.com/albums/bb58/jidovuclaudia/

Mergi la inceput

Crisa, e cam tarziu, ca vad ca esti in Z16 din 32... dar incearca totusi cu TB. Macar sa te obisnuiesti. Tot vei invata ceva despre corpul tau, ma gandesc... Macar cum se comporta la tine TB cand vine CM...daca scade imadiat in ziua aceea sau scade mai tarziu...
Sau poate ai surpriza sa vezi ca nu mai scade deloc.

Irene, . Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase. E adevarat ca o vreme am renuntzat sa mai intru fiindca am fost dezamagita de o anumita intamplare, de care probabil ca iti amintesti sau nu, dar nu are sens sa o readuc eu in atentie.
Oricum...si acum cu greu fac fatza avalansei de mesaje, paginilor foarte multe scrise...dar incerc sa citesc ca sa pot da si eu raspunsuri pe cat ma pricep si sa va incurajez. Asta pentru ca imi amintesc cat de mult pretzuiam si eu incurajarile altor gravidutze cand ne vizitau.
Din pacate in timpul saptamanii nu prea am cum sa mai citesc tot fiindca trebuie sa lucrez si in plus, acum mai sunt membra si la mamici. Dar macar asa putzin..tot voi mai incerca sa fac fatza...

Elara
6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Gata cu concediul, maine incep munca asa ca nu mai pot intra asa des, poate doar seara. Va pup si sa fiti sanatoase. Vb maine seara

bujo (asteptand din nou liniuta roz)
http://s200.photobucket.com/albums/aa222/graficris/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

Fetele, va urez noapte buna!
Pe maine!

http://tt.lilypie.com/vnCgp2.png

http://community.webshots.com/user/Gabitza1977?vhost=community

Mergi la inceput