Indemnizatie CIC din somaj - Pt. Marius

Indemnizatie CIC din somaj - Pt. Marius | Autor: raca

Link direct la acest mesaj

Am tot citit eu mai tot ce s-a putut de pe forum dar nu prea am gasit un caz asemanator cu al meu. Lucrez la o firma cu capital strain din iunie 2006. Intamplator sunt si administratorul firmei (dar nu asociat) si am si contract de munca. Acum sunt insarcinata in 13 saptamani si la inceputul saptamanii, dupa ce mi-am anuntat seful (asociatul unic) ca sunt insarcinata m-a informat ca s-a hotarat sa inchida firma intr-o luna(declara faliment). Stiu ca asta e singura modalitate legala de a-mi incheia contractul de munca (inchiderea firmei) dar eu vreau sa stiu daca voi mai putea beneficia de CIC. Din cate am citit eu din OG 148 se poate sa beneficiez de CIC si daca sunt in somaj (ca urmare a inchiderii firmei cred ca as beneficia de somaj, nu?)dar nu stiu exact cum se face, mai am dreptul la prenatal si postnatal, cine il plateste??
Va rog tare mult sa imi raspundeti ca daca nu se poate din somaj trebuie sa gasesc o firma dispusa sa imi tina contractul de munca si sa-mi platesc eu taxele...

12+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ceamica spune:

Stiu ca nu sunt Marius :))
In cazul in care se inchide firma veti beneficia de somaj. Somajul se suspenda cu concediu medical de prenatal si lauzie, respectiv cu concediu crestere copil pana la 2 ani. Perioada de somaj este considerata stagiu pentru completarea celor 12 luni necesare in vederea obtinerii dreptului la indemnizatie. Deci nu aveti de ce sa va faceti griji
Indemnizatia pt crestere copil se acorda de catre Directia de Asistenta Sociala, dar dosarele se depun la primaria de care apartineti. Sfat: in cazul in care se va inchide unitatea sa solicitati la lichidare si adeverinta tip privind perioada cuprinsa intre luna in care aveti DPN pana la lichidare ( necesara la dosarul ce-l veti depune la primarie), care trebuie sa cuprinda zilele lucrate si venitul supus impozitarii ( nu de alta, dar se poate sa nu-i mai gasiti cand veti avea nevoie de ea).
Concediul de maternitate este platit integral din FNUASS (daca nu ma insel asa ii zice)
Sau exista varianta cu firma dispusa.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raca spune:

Ceamica, multumesc mult pentru raspuns. L-am intrebat pe Marius pt ca din cate am citit pe forum (sunt destul de noua pe aici) el e cel la care apeleaza majoritatea celor cu probleme.
Dosarul pentru concediul de maternitate unde trebuie sa il depun? Si daca nu cer prea mult, poti sa-mi spui te rog si care e valoarea indemnizatiei pt concediul de maternitate (stiu ca in cazul in care as fi angajata e 85% din salarul brut, dar asa....)?

Multumesc mult ca m-ai ajutat sa ma mai linistesc putin ca intrasem deja in panica :)

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raca spune:

Tocmai am sunat CAS Iasi sa ma interesez de prenatal si mi-a zis ca dosarul se depune la ei si indemnizatia se calculeaza luand in calcul media ultimelor 6 luni anterioare acordarii concediului, adica in cazul meu probabil va cupride vreo 3-4 luni salarul meu de baza si restul indemnizatia de somaj. Nu e mult dar macar tot e ceva....

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceamica spune:

ma bucur ca te-ai mai linistit caci gravidutele n-au voie sa se streseze :))
si ai dreptate : Marius este un dragut , intotdeauna ne salveaza cand nu reusim sa ne mai ajutam noi una pe cealalta cu informatii sau mai rau , cand ne incurcam in informatii .

sa nu-ti uiti adeverinta de salarizare !( asta in cazul in care sigur declara falimentul caci altfel , daca l-ai instiintat in scris pe seful tau ca esti insarcinata , nu te poate concedia in nici un fel )

sarcina usoara !

aaa, inca ceva : la nastere sotul tau va beneficia de un salariu mediu pe unitate daca tu nu lucrezi .

Mergi la inceput