"parasirea" domiciliului conjugal

"parasirea" domiciliului conjugal | Autor: Ana_Alx

Link direct la acest mesaj

dupa cat timp unul din parteneri se considera ca a parasit domiciliu,iar celalalt poate intra in toatlitate in posesia casei?
Am o prietena care lucraza in alt oras si vine o data la 2 luni acasa ,si sta doar vreo 4 zile.Asta se intampla de 3 ani.Acum ea suspecteaza ca sotul ar putea face ceva "necurat" cu casa cat ea e plecata .Se poate face asa ceva?Afdica el sa vanda casa fara ea?

31 Ianuarie 2007+ Mimishoru'(3 ani )

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Casa a fost cumparata in timpul casatoriei? Daca da, el nu are nici o posibilitate s-o vanda fara acordul sotiei.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

da,casa a fost cumparata in timpul casatoriei si au peste 20 de ani de casnicie
ideea e ca stiam ca exista o lege de genul asta cum ca daca unul din parteneri pleaca pentru mai mult timp,pe o perioada de cativa ani,celalalt poate intra in posesia bunurilor acumulate impreuna,si sa le instraineze fara acordul celulilalt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Ana...in ultimii 4 ani m-am confruntat cu fff multe cazuri de divort, parasiri de domiciliu, etc...si nicioadata nu am intalnit o asemenea lege....niciodata...
Daca a fost luata in timpul casatoriei, amandoi sunt proprietari si legal nu poate sa o vanda unul singur fara acordul celuilalt...iar un cumparator de buna credinta stie lucrul asta, notarul are grija ca acest lucru sa fie ok...insa daca suspecteaza ceva sa fie atenta...din pacate exista destule persone de "bine" care pot aranja "vanzarea"....inclusiv camatari care te scot din casa cu sabia...poate e vorba de bani luati cu camata si girati cu casa, chestii dintr-astea...
Prietena ta ar putea sa faca o lista a bunurilor mobile si imobile si impreuna cu sotul sa o legalizeze la un notar...zic si eu...stiu ca se poate face ceva de genul asta...
In cazul prietenie tale nu se poate numi parasire de domiciliu atata timp cat ea revine periodic in locuinta, sotul stie de unde sa o ia, etc)...sotul ar trebui sa anunte politia, care trebuie sa faca investigatii, sa afle daca e asa sau nu si de ce a "parasit" domiciliul...sunt multe aspecte...
Asa ca raman la ideea mea: daca e vorba de cumaparatori si notari de buna credinta nu se poate vinde fara ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

multumesc mult de raspunsuri

Mergi la inceput