Tichete/bonuri de masa

Tichete/bonuri de masa | Autor: atlantiana

Link direct la acest mesaj

Ce alte prevederi legale reglementeaza acordarea bonurilor de masa, in afara legii 142/1998?

Sunt medic rezident si primesc lunar, indiferent de nr. zile lucratoare din luna, 20 bonuri. In iunie am avut 3 zile libere platite pentru deces in familie. Desi in luna respectiva (care are 21 zile lucratoare) am fost prezenta la spital 18 zile lucratoare, am primit doar 17 bonuri (20 bonuri obligatorii minus 3 pentru zilele nelucrate, desi eu am lucrat efectiv 18 zile).

Daca vreu sa mai cer un bon, cum justific cererea?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

Tot legat de bonuri: desi legea 142/1998 prevede ca:
„Art.5 - (1) Angajatorul distribuie salariatilor tichetele de masa, lunar, in ultima decada a fiecarei luni, pentru luna urmatoare“,

eu primesc bourile din iunie abia dupa 15 iulie, odata cu salariul pentru luna iunie. E corect asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Tichetele de masa nu sunt obligatorii. De aceea e greu de ridicat vreo pretentie.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

Pentru rezidenti sunt obligatorii.

Asa inteleg eu din ORDONANTA nr. 23 din 31 ianuarie 2007 pentru modificarea #351;i completarea Ordonan#355;ei de urgenta a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea #351;i alte drepturi ale personalului contractual din unit#259;#355;ile sanitare publice din sectorul sanitar:

Art. 41^1. - (1) Beneficiaz#259; în continuare de tichete de masa în conformitate cu prevederile Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, cu modific#259;rile ulterioare, personalul contractual din unit#259;#355;ile #351;i subunitatile sanitare care, începând cu anul 2007, se finan#355;eaz#259; de la bugetul de stat, precum #351;i medicii, farmaci#351;tii #351;i medicii dentisti pe perioada anilor I-VII de rezidentiat.(3) Cheltuielile prev#259;zute la alin. (1) se suporta de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului S#259;n#259;t#259;#355;ii Publice.

OUG 115/2004 art.23: Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, personalul incadrat in unitatile sanitare publice finantate integral din veituri proprii realizate prin sistemul de asigurari sociale de sanatate beneficiaza lunar de 20 de tichete de masa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Legea din '98 e ultima in acest sens? Mi se pare aiurea sa spuna ca se iau bonurile in ultima decada a lunii pentru luna urmatoare - sa intelegem ca se regleaza "din mers", retroactiv, pentru nr de zile lucrate?
La noi, bonurile se iau in primele zile ale lunii pentru luna incheiata. Nu stiu cum este la altii.
Insa luam nr exact de bonuri corespunzator nr de zile lucrate. Cat suntem in concediu, nu beneficiem de bonuri, de exemplu...
Dar la noi e mai simplu (sistem privat).
In lupta cu sistemul de stat.... eu una, as renunta la un bon decat sa ma iau cu ei de gat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

La firma la care lucrez eu, tichetele de masa se distribuie in jurul datei de 22(+, - o zi/doua) pentru luna urmatoare. Daca, ulterior, te imbolnavesti si ai CM sau beneficiezi de zile libere cu/fara plata, contravaloarea tichetelor pt. zilele nelucrate se recupereaza din lichidarea lunii respective. Contravaloarea unui tichet retinuta ulterior contine: valoare tichet + valoare emitere tichet(tiparire) + valoare trimitere tichet (curierat). Deci, iei un tichet de 7,41 lei si daca te imbolnavesti ti se retin cca. 8 lei.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

quote:
Originally posted by miki68

La firma la care lucrez eu, tichetele de masa se distribuie in jurul datei de 22(+, - o zi/doua) pentru luna urmatoare. Daca, ulterior, te imbolnavesti si ai CM sau beneficiezi de zile libere cu/fara plata, contravaloarea tichetelor pt. zilele nelucrate se recupereaza din lichidarea lunii respective. Contravaloarea unui tichet retinuta ulterior contine: valoare tichet + valoare emitere tichet(tiparire) + valoare trimitere tichet (curierat). Deci, iei un tichet de 7,41 lei si daca te imbolnavesti ti se retin cca. 8 lei.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

ce nemernicie!
La noi tot asha se dau in avans, si se scad atatea tichete cate zile libere ai avut in luna care a trecut!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceamica spune:

daca sunt trecute in contractul individual de munca nu inseamna ca sunt obligatorii? nu inseamna ca tb sa le dea ?
sau nu la asta te refereai Marius!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca sunt trecute in contract devin obligatorii conform prevederilor contractuale.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leokris spune:

am si eu o intrebare in legatura cu tichetele de masa,eu lucrez la o croitorie si de cativa ani nu sa mai marit valoarea tichetelor si acuma sunt de 65000 lei peste tot in oras s-au marit doar la noi nu care este cauza sau fiecare patron da cum vrea el si cat vrea el.Va rog astept un raspuns.

Mergi la inceput