Copii din 1996 (11)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Gataaa, m-am infomat, e un fel de cafenea sau fast food. Sunt tare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Da, mai, e starbucks-ul autohton, scuzele mele pt confuzia creata.

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Mey, si eu care ma gandeam la vreun jucator de basketball

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Oh, de basketball, nu esti chiar departe

Acu' daca am ajuns aici cu povestea, sa va prezint din our heritage, mai misto decat wiki... Adevaru-i ca omu Tim Horton fu un hocheist de frunte cu ceva Stanley Cups la activ, care dupa ce se retrase, deschise o cafenea cu "pretenarul" (© Ana68) lui, politzaiul din Hamilton, cafenea pe nume Tim Horton's blabla. Doar ca Timu muri intr-un accident de masina, bietul de el. Cafeneaua se extinse in franchise peste tot, cand nevasta Timului se-nerva pe la partaj si nu mai fu de acord ca (,) cafeneaua sa se numeasca precum sotzul. Asa ca politzaiul schimba numele in Tim Hortons (adica scoase apostroful, baiat destept). Ei, intre timp le crescura mari copiii si baiatul politatiului se insura cu fata Timului si traiara fericiti impreuna pana-n zilele noastre cand toate franchisele ajunsera in mainile Sri Lankezilor si deliciosul "double/double" nu mai are acelasi gust peste tot, aici mai dulce, acolo mai amar, da' asa-i in hochei . Si-am incalecat p-o sa... Zisei sa va mai distrag atentia de la cele de zi cu zi, scuzati off-topicul...
double/double = 2 zahar/2 lapte, vedeti in ce detalii va initiez?

O ziulica buna sa aveti!

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Buna dimineatza la fete harnicutzte!

Mey ce-mi place asa activitate la subiect!

Eu(adica noi) sint in vacantza asa ca sunt absenta motivat!

Nu am mai nimic de relatat(de`suntem in vacantza)asa ca ...

SANCA,multa sanatate si mie "mi-a dat tircoale" un virus de asta cam vreo saptamina dar m-am lupatat vitejeste cu el!

mQQm(uite ca am aflat si cum te cheama si nu numai...)ma bucur ca "betziveala"voastra a fost o reusita!Mey eu te intzeleg tare bine cu invatzatul pe de rost-ca nici aici nu se practica,si tot la fel de bine te intzeleg si cu volumul mare de teme!

Despre intilnire,cind am fost in tzara,cind am vazut indicatorul spre Timisoara m-am gindit la ANA,cind am trecut prin Buzau m-am gindit la ALMA cind am fost in Bucuresti m-am gindit la MIKI!

Si nu numai!

ANA deci fata -contra sumei de 1200 de dolari,repeta acum anul?Eu ma bucur ca atzi reusit sa rezolvatzi cu optzionalele!

MIHAELA asa e cum zic fetele si din proprie experientza itzi spun,nu e departe momentul cind fetelor te vor corecta sau itzi vor spune cum se zice!

Fetelor ma preseaza copilul ca vrea la computer asa ca sunt nevoita sa ma retrag!Un weekend minunat tuturor!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

ciao fetele!

Ana-Maria, pupicei si tie, ok, am sa-mi mai spun parerea .

Sanca, sanatate din nou...vad ca scapi de una si dai de alta! Sa stii ca Diana aduce acasa in fiecare zi cate o carte, asta e tema ei pentru acasa sa citeasca carticele, sunt simple inca, sub nivelul ei, dar sunt pentru invatarea limbii. Si mai citesc si eu cate putin, mai stau langa ea cand scoate cuvuntele necunoscute(le scoate de pe un dictionar pe net, online). Problema cea mai mare e nu ca nu cunosc tare multe cuvinte, dar si pe cele pe care le cunosc mi-e greu sa le inteleg...ca se scriu intr-un fel si se citesc altfel, plus ca leaga astia cuvintele intre ele si e tare greu sa le deosebesc pe fiecare in parte. Am si cursurile lui Ovi dupa care a invatat el suedeza in Ro, am inceput si eu sa invat in Ro dar m-am impotmolit, am sa le reiau acum ca am mai mult timp liber. In sfarsit am sa o las pe Silvia singurica 6 ore si voi avea timp de studiu. Cat despre filme, sa stii ca aici toate filmele straine, in afara de desene animate, sunt titrate. Doar ca eu nu stiu nici engleza decat dupa ureche. N-am facut la scoala, am prins din zbor si cam asta e! Vorbesc/inteleg conversatii simple, dar la tv nu pot sa ma concentrez si pe engkeza pe care o aud si pe suedeza pe care o citesc, nu inteleg nimic. Inteleg mai bine engleza auzita decat suedeza citita asa ca la filme nu mai citesc, ascult doar :)). Mi-e cam greu, obisnuita fiind din Ro sa citesc...
Mersi mult de sfaturi .

mqqm, ai pus intrebarea despre vreme intr-o zi cam nepotrivita E vant puternic si ploua, sunt cam 7-8 grade. Dar pana acum a fost frumos, am avut si zile cu soare si 18-19 grade, apoi s-a mai racit si a fost constant 12-14 grade. Placut, mai ales cand era soare, am facut si gratar fara probleme. Doar ca bate tare vantul, e rar cand doar adie, sa nu bata deloc inca n-am prins. Dar e zona cea mai calda din Suedia, vara e nebunie, aici vin suedezii la plaja si concedii, vin si nemti si alte natii...cica atunci iti vine sa pleci ca e nebunie!
Sanatate si tie, sa ne tii la curent cu rezultatele.

Dana, vacanta placuta in continuare!

miki, bafta multa, iti doresc sa-l "vezi" pe Tim Horton!
Neah ca eu fusei pe-acolo da' daca nu-mi spuse nimeni .

si we fain!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Fetelor!!! Sant bine. Mi-a trecut aproape de tot. Sa speram ca am scapat pe sezonul asta... Am si capul limpede, si nici in gat nu ma mai doare, si merg iara si la sala. Multumesc de urarile de bine.

Mihaela, ai putea sa-ti faci carduri - a la Elliot. Iti faci in plan sa inveti 15 cuvinte pe saptamana (nu e mult - cam 2 cuvinte pe zi). Si le pui pe card sau sticky notes si le inveti cum se pronunta, cum se scrie, si sa stii sa le recunosti intr-o propozitie. Dar vad ca va descurcati bine, si v-ati integrat excelent.

Dana si ce a-ti facut in vacanta? A-ti stat pe acasa?

MqqM, multumim de explicatii. Eu nu stiam de Tim Hortons, ca nu avem pe aici prin San Diego, iar cand calatorim, donughts si fast food nu prea ma atrag inauntru. . . Iar coffee in Canada imi cumpar de la Second Cup ca mie aia imi plac... Aha ha ha.

Ana, ce i cu tine, te-a lovit nostalgia de toamna? Unde esti?

va doresc un week end bun, cu distractie maxima,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Buna la toata lumea.Scuze ca nu am mai scris dar sunt intr-o perioada in care as fugi cu placere de acasa undeva in Tahiti.

Mama a cazut si si-a rupt piciorul, asa ca ne asteapta o operatie in spitalele romanesti, Luca are febra, cred ca e o viroza si Andrei refuza sa isi faca lectiile in we, desi stie ca nu are timp maine dimineata. In casa e dezastru, am ratat un botez al unor prieteni dragi, a trebuit sa refuz un job. Mai vreti?
Gata, ca nu vreau sa va stric duminica.
Revin cand imi revin, hehe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salutare fetelor...

May nu m-a palit melancolia de toamna,din contra...sunt in plin elan,cum s-ar zice,ca pentru mine toamna e un anotimp nashpa rau,ma enerveaza de nu va puteti imagina...cu ploile ei si frigul si ba e cald,ba e frig...ma deprima intr-un mod negativ extrem...nu-mi place...deloc si agitatia asta ma umple de un fel de avant...ca sa nu stau sa bolunzesc.Si colac peste pupaza m-a apucat si o raceala urata...imi tropaie cocostrocii in cap de numa'...plus ca in week endul asta plec la Moeciu la teambuilding si n-am nici un chef...Dimineata aveam un strat bunicel de gheata pe parbriz si m-am enervat iara...ca eram si in intarziere...
Vaz ca nu-s singurica cu probleme...Miki si la tine...Multa sanatate mamei tale si lui Luca!

Gata fetelor,va las,ca nu vreau sa va molipsiti si sunt si cu fundul in sus...Va pup si mai vorbim!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

miki, capul sus! S-or termina si problemele odata...sanatate mamei tale si lui Luca.

Azi am fost la scoala Dianei la intalnire cu profesoarele ei de suedeza. Am primit numai cuvinte de lauda fetelor, Diana e un copil muncitor si hotarat. A facut progrese mari la limba in atat de scurt timp, au inceput sa o testeze si la mate ca sa vada la ce nivel se situeaza si sa poata incepe si matematica la clasa. Azi a inceput si orele de muzica, asa ca deja face 4 materii la clasa: sport, lucru manual, desen si muzica. Am intrebat daca nu ar putea sa mearga si la engleza si mi-au spus ca nu e cazul, Diana e avansata fata de copiii suedezi si nu pierde nimic daca nu incepe inca...hehe, nu stiu ele ca Diana a castigat un concurs national la engleza!
Inainte de Craciun va termina prima parte a cursului si va fi pregatita sa mearga la toate orele cu copiii de cl.5-a. Acuma mi-au dat de ales: sa o las pe Diana acolo, la scoala aceea unde sunt ele, iar Diana va mai putea merge si la ele sa aprofundeze suedeza, sa i se explice ce nu intelege la clasa. Sau sa vina aici la scoala unde e inscrisa, numai ca aici ele nu stiu la cine ar putea apela Diana. Probabil va trebui sa vorbim si cu profesorii de aici, sa vedem daca au pe cineva la scoala...sunt cam in dilema acum, nu stiu ce sa fac...pe de o parte as lasa-o acolo, doar ca e cam amalgam de natii si prejudecatile mele de romanca isi spun cuvantul . As aduce-o aici ca ar fi aproape de casa, dar nu stiu nici noi cat vom mai sta in acest apartament...putem sta pana in martie si apoi cateva luni in plus doar...e apartamentul spitalului si poate au nevoie de el...dar oricum e inscrisa aici la scoala si indiferent unde stam, ea poate veni aici. Sunt si aici 2 copii straini in clasa, dar ii cunosc pe cativa parinti-unul dintre ei e chiar directorul spitalului si a laudat scoala, baiatul cel mare a fost si el aici la scoala, iar alti parinti au copii mai mici care sunt colegi cu Silvia. Nu stiu daca ma puteti sfatui ceva, dar daca aveti idei, le ascult cu placere.

In we asta iar am explorat insula, am fost pana in capatul ei din sud, la 100 de km de Visby si apoi la un parc mare de centrale eoliene. Iar duminica am cautat morminte de vikingi :)). E uimitor cata istorie a adunat insula asta micuta, sunt dovezi cum ca oamenii traiau aici din epoca pietrei, cu 2000 de ani inainte de Cristos!
Am pus si poze.

Si sa va arat ceva www.lifeinitaly.com/flash/" target="_blank">simpatic.
Pupici la toate!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput