PATRIARHUL TEOCTIST A INCETAT DIN VIATA!
Raspunsuri - Pagina 23
Adela99 spune:
Marilena, vikinga nu a spus ca oamenii aia nu stiau unde se afla ci ca da, isi faceau cruciele "aiurea" adica in loc de "doamne ajuta" crucile facute semnificau "doamne-feri" . se pare ca nu vrei sa intelegi si esti mai mult deranjata ca asta a spus-o cineva care nu mai locuieste in tzara. asha inteleg io reactia ta.
dilaural spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Da, peste douazeci de mii...putini intr-adevar. Plus cei care plangeau acasa in fata televizorului, sau in bisericile din toata tara. Oare un criminal si un securist ar fi trezit sentimentele atator oameni? Da, daca se pune problema sa fi fost toti acei peste 20.000 de oameni, niste isterici habarnisti educati la cozile ceausiste facandu-si cruce in chip idiot, fara a pricepe o iota, si fara a avea idee ce anume i-a adunat acolo de la sute de km.
www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
Hai ca asta e chiar buna!!! Oare ma intreb cine statea si plangea in fata televizorului??? A... probabil de exemplu vecina mea o batranica simpatica si emotiva care oricum plange la orice stire de la tv in care este cineva care a murit...
De exemplu eu lucrez intr-o institutie cu foarte, foarte multi oameni si ieri chiar am avut treaba pe la mai multe etaje... eee, lasa-ma sa-ti spun ca n-am vazut pe nimeni plangand sau fiind abatut ca era momentul "inmormantarii". Ceea ce nu pot spune despre momentul cand a murit Papa - subiect comentat pe larg de zeci de colegi !!! Iar cand am iesit pe strada n-am vazut jale si nici oameni vorbind pe la colturi despre asta sau prin magazine...
Iar cei care se duc sa se inghesuie la cozile de la catafalc... da, mareaaaa majoritate se duc din curiozitate. Pentru oamenii simpli, moartea cuiva/ o inmormantare este un "eveniment" pe care nu-l rateaza... din lipsa de alte preocupari. Nu neg ca probabil s-au dus si oameni care credeau in el si-l iubeau... Dar daca te uitai mai bine la TV la reportajele facute in direct la cozile care se perindau pe langa sicriu ai fi vazut cum se scalambaiau in spatele reporterului... nu cred ca acei oameni s-au dus "din credinta".
Asa e la noi la romani... unde e o tragedie, unu care a murit sau s-a intamplat ceva... hai si noi sa vedem, sa ne strangem ca la urs! Mai ales daca e cineva important!
Ia intreaba-i tu pe cei care se inghesuie la cozi sa vada moastele unui sfant... cati dintre ei stiu ce vad acolo, ce reprezinta si ce a facut sfantul respectiv... ca sa nu mai spun ca multi nici nu stiu ce inseamna "moaste".
Da, asta e parerea mea... cei mai multi s-au dus de curiozitate si din lipsa de preocupari!
Dilaural cu Andreea Eliza
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by Adela99
Marilena, vikinga nu a spus ca oamenii aia nu stiau unde se afla ci ca da, isi faceau cruciele "aiurea" adica in loc de "doamne ajuta" crucile facute semnificau "doamne-feri" . se pare ca nu vrei sa intelegi si esti mai mult deranjata ca asta a spus-o cineva care nu mai locuieste in tzara. asha inteleg io reactia ta.
Adela, nu-mi pasa mie unde locuieste Vikinga! Lucrul asta are relevanta in ce priveste curajul cu care catalogheaza atatia oameni in conditiile in care este presupun ceva vreme de cand nu a vazut cum isi mai traiesc si manifesta romanii spiritualitatea in biserica.
Dilaural, una este sa nu-ti vina sa crezi ca putea cineva sa stea sa planga privind inmormantarea patriarhului la tv, alta este sa sustii sus si tare ca daca nu se smiorcaia nimeni la tine la birou inseamna ca nu au fost oameni care sa-l fi apreciat pe Teoctist, sa-l fi cunoscut si sa verse o lacrima pentru el in fata televizorului neputand sa fie si ei intre cei 20.000 de isterici de pe Dealul Mitropoliei! Poate nu intelegi, dar asta nu este capat de lume.
irina.c. spune:
eu, ca sa fiu sincera,nici nu l-am apreciat in mod deosebit,nici nu l-am detestat din vreun motiv.M-a impresionat mereu cat de bine, senin si limpede arata pentru varsta lui, ce calm e, ce frumos vorbeste.M-am gandit ca asta inseamna sa ai o batranete fericita- sa ajungi senin la anii astia, dupa ce ai trecut prin atatea.Mi s-a parut un om care a imbatranit frumos, spre deosebire de altii pe care ii cunosc.
Cat despre prestatia lui ca si patriarh, presupun ca a facut cat a putut si cat a stiut de bine tinand cont de imprejurari.Nefiind in locul lui, necunoscand toate imprejurarile, toate mizele puse in joc, nu as putea sa ma exprim.Poate a facut bine, poate a facut rau Dumnezeu stie.
Ceea ce sper e ca viitorul Patriarh sa fie vrednic si Dumnezeu sa-l lumineze ca sa conduca cu intelepciune Biserica Ortodoxa Romana.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu
aidaciolac spune:
quote:
Originally posted by dilauralquote:
Originally posted by Marilena12
Da, peste douazeci de mii...putini intr-adevar. Plus cei care plangeau acasa in fata televizorului, sau in bisericile din toata tara. Oare un criminal si un securist ar fi trezit sentimentele atator oameni? Da, daca se pune problema sa fi fost toti acei peste 20.000 de oameni, niste isterici habarnisti educati la cozile ceausiste facandu-si cruce in chip idiot, fara a pricepe o iota, si fara a avea idee ce anume i-a adunat acolo de la sute de km.
Hai ca asta e chiar buna!!! Oare ma intreb cine statea si plangea in fata televizorului??? A... probabil de exemplu vecina mea o batranica simpatica si emotiva care oricum plange la orice stire de la tv in care este cineva care a murit...
De exemplu eu lucrez intr-o institutie cu foarte, foarte multi oameni si ieri chiar am avut treaba pe la mai multe etaje... eee, lasa-ma sa-ti spun ca n-am vazut pe nimeni plangand sau fiind abatut ca era momentul "inmormantarii". Ceea ce nu pot spune despre momentul cand a murit Papa - subiect comentat pe larg de zeci de colegi !!! Iar cand am iesit pe strada n-am vazut jale si nici oameni vorbind pe la colturi despre asta sau prin magazine...
Iar cei care se duc sa se inghesuie la cozile de la catafalc... da, mareaaaa majoritate se duc din curiozitate. Pentru oamenii simpli, moartea cuiva/ o inmormantare este un "eveniment" pe care nu-l rateaza... din lipsa de alte preocupari. Nu neg ca probabil s-au dus si oameni care credeau in el si-l iubeau... Dar daca te uitai mai bine la TV la reportajele facute in direct la cozile care se perindau pe langa sicriu ai fi vazut cum se scalambaiau in spatele reporterului... nu cred ca acei oameni s-au dus "din credinta".
Asa e la noi la romani... unde e o tragedie, unu care a murit sau s-a intamplat ceva... hai si noi sa vedem, sa ne strangem ca la urs! Mai ales daca e cineva important!
Ia intreaba-i tu pe cei care se inghesuie la cozi sa vada moastele unui sfant... cati dintre ei stiu ce vad acolo, ce reprezinta si ce a facut sfantul respectiv... ca sa nu mai spun ca multi nici nu stiu ce inseamna "moaste".
Da, asta e parerea mea... cei mai multi s-au dus de curiozitate si din lipsa de preocupari!
Cam corect draga mea.
Nu vreau sa supar pe nimeni sau sa las impresii gresite , dar credinta ,din punctul meu de vedere , nu este asa cum face romanul. Babe care stau in coltul strazii si prezente la fiecare inmormantare in sat si la fiecare slujba , care te trag de limba si apoi barfesc ca ai zis si ce nu ai zis . Problema cea mai grava este ca nu numai babele fac asta.
Eh! Eu asta nu pot sa inteleg si sa accept.
Aida - mama de pisica mica.
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Ceea ce sper e ca viitorul Patriarh sa fie vrednic si Dumnezeu sa-l lumineze ca sa conduca cu intelepciune Biserica Ortodoxa Romana.
pai, hai sa vorbim despre candidati atunci.
io nu am informatii decat de pe net, poate unii dintre voi aveti informatii mai directe ca sa zic asa.
Marilena12 spune:
Pai deocamdata nu a inceput inscrierea candidaturilor. Nu putem face decat speculatii si nu ar fi corect. S-ar putea ca in cateva zile sa fie niste informatii oficiale. Discutii se poarta deja, se vorbeste si despre ceva preferinte, insa nu exista o baza reala.
Fania spune:
Ceea ce sper eu este sa avem o biserica mai implicata in viata noastra, mai moderna si mai apropiata suferintelor celor din jur. Pana si religia care se preda in scoli nu trezeste nimic in copiii nostrii...
In aceasta vara copii unei prietene (catolice) au fost angrenati in tot felul de activitati de catre biserica. Au pictat, au desenat, au invatat cantece si rugaciuni, s-au jucat si au invatat sa iubeasca biserica, intr-un fel aparte.
De ce la noi nu se iau astfel de initiative? Nu poti tine un copil de 5-6 sau 7 ani la slujba de duminica dimineata (credeti-ma ca am incercat) daca nu-l faci sa inteleaga ca biserica este aproape de el nu doar teoretic.
Copilul meu creste intr-un climat religios, climat oferit de familie, dar la vremea maturitatii, prins de cotidian va uita sa mearga la biserica si va sfarsi asemeni multor romani sa viziteze biserica de Sfintele Paste, la nunti la botezuri si la inmormantari.
Nu l-am simpatizat pe Preafericitul Parinte Teoctist si cred ca biserica ortodoxa are cu adevarat simboluri care sa o reprezinte, ca parintele Cleopa, parintele Arsenie Boca, parintele Sofian si multi, multi altii, probabil asa a dorit sfintia sa, sa ramana in umbra si nici nu cred ca noi avem "caderea" de a-l judeca. Doar Dumnezeu o poate face.
Sa speram ca vom avea cu ajutorul lui Dumnezeu un Patriarh asa cum nici n-am visat!!
poze
speed spune:
quote:
Originally posted by geut
Nu am vrut sa atac in nici un fel diaspora, m-am mirat doar ca majoritatea criticilor erau venite din afara, de la oameni care au pierdut putin contactul cu realitatea romaneasca. Nu mai interpretati ce spun, ca doar vorbesc romaneste! Si ce spun nu are nimic de-a face cu idolatria sau alti termeni pe care-i foloseste conchita, fara nici o baza in ce s-a discutat aici.
Eu stiu atat: ca diaspora altor popoare ajuta tara in care s-au nascut, nu ca diaspora romaneasca, in permanenta asteptare de barfe si critici.
Exista si exceptii, cunosc persoane care ajuta, dar sunt foarte putini. E greu sa faci lobby, e foarte usor sa critici si sa renegi.
foarte urita si periculoasa atitudine,dupa parerea mea chiar pasibila de avertisment.daca te oboseai sa citesti cu atentie toate paginile subiectului ai fi constatat cu surprindere (sau nu ) ca foarte multi membri din Romania au postat critici,poate chiar mai multi decit cei din afara Romaniei.dar probabil asta nu te intereseaza,ai tu ceva cu diaspora si acum ai avut prilejul sa dai cu stingu' in dreptu'.
ma bucur ca nu te intereseaza-si consideri neavenite- opiniile celor plecati din Romania si rupti total de realitatea romaneasca (dupa parerea ta evident).ma intreb atunci ce cauti pe un forum fondat de doi romani din diaspora-diaspora considerata de tine birfitoare?
si nu uita -citeodata situatiile se vad mai limpede "din afara"...
emerald isle
Marilena12 spune:
Fania, ai dreptate, sa speram ca acesta va fi un nou inceput si ca biserica va fi implicata mai activ in viata noastra si in societate in general.