As vrea sa stiu daca se poate demisiona fara preaviz..stiu ca numai atunci cand angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul de munca, dar alte situatii care ar mai fi?
ma fac din ce in ce mai mare
Numai situatia asta este stipulata in C.Muncii-neindeplinirea de angajator a oblig asumate prin cim.
Doar daca te intelegi cu angajatorul sa renunte la preaviz..
din cate stiu, se poate demisiona fara preaviz "prin acordul partilor". nu mai stiu exact numarul legii si articolul, dar stiu sigur ca e aliniatul "b".
poate ne ajuta cei in domeniu cu nr. legii ...
eu asa am demisionat
alexa si mami
Demisia prin acordul partilor e altceva..alt formular adica si e stipulata de alt art.,respectiv 55 lit b.
Demisia e prev. de art/79:
-alin.7: dem cu renuntare totala ori partiala a term de preaviz sau la data exp.term.de preaviz
-alin.1: dem. cu preaviz
-alin.8: dem. fara preaviz pt. neindeplin. oblig de angajator
kriss, o sa pun o intrebare tembela, da' chiar nu ma pricep deloc... e vreo diferenta intre cele doua "tipuri de demisii" (cu art. 55 si 79) ? mie tipa de la personal mi'a zis sa scriu art. 55 lit. b ...
e ok ? adica... nu o sa am probleme, nu ?
martha, scuze ca m'am bagat pe topicul tau !!! multumesc !!!
alexa si mami
Nu e mare diferenta practic intre demisie si incetare contract prin acordul partilor.
Totusi, demisia este actul unilateral de vointa al salariatului, care notifica angajatorulului plecarea sa.
Incet. prin acordul partilor este vointa ambelor parti, la o data convenita de acestea.