nu stiu ce sa fac
Raspunsuri - Pagina 18
Clover spune:
Da, tocmai ca nu are treaba si e foarte greu de refacut. De-asta zic ca actele de la casa erau probabil cele mai folositoare. Pe ce baza te identifica politia daca n-ai certificat de nastere, buletin si probabil nici pasaport? Pe ce baza te cred ca tu esti persoana care pretinzi ca esti?
Poate niste copii legalizate ar fi foarte utile, daca a avut vreodata pe la vreun dosar.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
principe spune:
eu mi-am scos certificatul de nastere(formatul nou)doar cu o copie dupa buletinul de identitate (expirat cu n-spe ani in urma) ,am completat o cerere tip shi mi-au dat documentul pe loc.
cred ca shi la maternitate te poti prezenta cu o copie a actului de identitate shi/sau o copie dupa actul unde declari pierdute documentele la politie.
eu am circulat in venezuela fara permis, fara nici un act ,doar cu o hirtie unde declaram pierdute actele. sa nu poti intra intr-o maternitate ca ai pierdut actele mi se pare aberant...copilul trebuie sa se nasca ...
oricum tu figurezi in baza de date a politiei cu toate datele ,domicilui stabil sau flotant,cod numeric p.
nu-ti face griji poti cere eliberarea buletinului cu regim de urgenta si in 3 zile este gata.
monica mami de print
ella.aura spune:
Alessia, stiu cum e pentru ca si eu in momentul in care am plecat in Aprilie mi s-a intamplat exact la fel, incepusem si eu sa cred tot ce imi ziceau ei, ca e un golan, ca nu va face nimic in viata si multe altele, insa dupa ce am aflat ca sunt insarcinata s-a schimbat totul in viata mea, pentru ca am simtit ca Dumnezeu mi-a dat semnul pe care il asteptam de mult, mi-a dat binecuvantarea de care aveam nevoie si uite ca asa am inceput sa ne vedem iar fara sa stie nimeni si lui i-am spus ca sunt insarcinata abea cand aveam 20 de saptamani.
Ma bucur ca mi-am dat seama ca ei sunt familia mea acum si ca trebuie sa luptam impreuna sa ne fie bine, sa nu ajung sa am regrete mai tarziu.
Am uitat sa precizez ca am cartea de alegator, crede-ti ca ajuta cu ceva asta, zilele astea cand o sa pot sa ajung mai tarziu la serviciu o sa ma duc sa le declar pierdute si dupa aceea cu hartia pe care mi-o da o sa ma duc si la primarie sa imi iau certificat
Aida, mutumesc pentru urari si va doresc si voua sanatate multa.
Clover spune:
Pai e perfecta cartea de alegator ca ai CNP-ul pe ea. Din cate am cautat eu pe net, certificatul de nastere il obtii de la starea civila si ar fi bine sa il declari furat nu pierdut ca platesti amenda daca l-ai pierdut. Iar in cazul tau, din pacate, e vorba de furt de-adevaratelea.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
ella.aura spune:
Aida, sunt bine, nu am mai avut parte de certuri si sper sa ramana asa situatia, ma mai vad cu mama si cu sora mea si mai vb dar nu am mai avut probleme.asteptam cu nerabdare sa nastem, mai avem putin.
aidaciolac spune:
Ma bucur sa aud ca esti Ok.
In timp problemele se rezolva , ai sa vezi.
E bine ca macar acum ai parte de liniste.
Nastere usoara si sa fiti sanatosi!
Sa ne mai scrii , sa stim si noi de tine.
Toate cele bune!
Aida - mama de pisica mica.
nov2006