nu stiu ce sa fac
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
Lemoni spune:
Tot caut in mesaje unde a spus ca e gravida in 7 luni dar nu gasesc.
pt ca mi se pare aiurea cum incepe povestea mea a inceput in urma cu 6 luni atunci cum pana mea e gravida in 7.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
diana21 spune:
Elise, ai scris: Aici e vorba de alta situatie si alta reactie: a te impotrivi vointei copilului devenit major. E vorba de a domina.
Pina cind si in ce mod, si cu ce pret, avem pretentia sa ne impunem vointza in fata copiilor nostri?
Perfect de acord! Parintii astia au gresit de la bun inceput cu fata lor. Din copilarie. In ochii mei, sunt doar niste victime si ei. Poate ca maica-sa plange cu nasu'n perna la ora asta. E clar ca sufera, nu ii fac rau copilului lor constient, pentru ca vor sa-l distruga. Dar, in micimea lor, asta e singura metoda de a-si "salva" copilul. Ei sunt convinsi ca fata lor nu stie ce face, ca se nenoroceste si, actionand in felul asta, ei sunt convinsi ca o fac pentru binele ei. Din pacate, probabil asa au fost crescuti si ei. Iar Ellei i-ar fi mai bine cu parintii alaturi, ca spunea clar ca ii iubeste si ca vrea sa fie bine pentru toata lumea. De aia nu pot fi de acord cu sfaturile extreme date aici, gen chemat politia la usa lor. Ea isi dorea sa ii convinga. Nu sa reuseasca sa scape de sub sechestru.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
Lemoni spune:
""""diana21, fac 21 de ani duminica, frica imi este mai ales de tata desi nu m-a batut niciodata, dar am avut o perioada cand eram mai mica in care nu am vb cu el si de atunci nu ma mai pot deschide in fata lui, am avut o problema de comunicare, iar neajutorata nu sunt pentru ca am si eu un serviciu bunicel de 1 an si jumatate, sunt insarcinata in 7 luni."""
hai ca am gasit deci nu se pupa una cu alta daca era gravida acum era in 5 luni sau mai putin nu in 7 putina mate stiu si eu chiar daca IQ meu e mai low.
diana21 spune:
Pai nu, Lemoni, ca zicea ca povestea ei (adica circul cu ai ei) a inceput in urma cu juma' de an, cand s-a mutat cu el. Probabil de asta s-a si mutat, ca ramasese gravida. De fapt, ea nu zice nicaieri de cat timp e cu el.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
ella.aura spune:
In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru urari si pentru sprijin.
O sa incerc in mare sa va raspund la toate intrebarile care mi-au fost adresate, nu am raspuns pana acumm deoarece nu postez decat de la serviciu, nu pentru ca nu ma lasa mama pe internet ca as avea 16-17 ani, dar este mult mai sigur asa.Eu am spus de mai multe ori varsta pe care o am si daca voi credeti altceva nu am cum sa va conving contrariul se pare.Si cum spunea cineva mai devreme am cerut pur si simplu un sfat si mi-am expus problema asa cum o vad eu, am fost chiar si la psihiatru dusa tot de ei, unde mi s-a spus ca gandesc destul de matur si ca e foarte normal sa-mi doresc sa intemeiez o familie cu tatal copilului meu si ca acesta vrea sa-l recunoasca.
Vorbea cineva despre singuranta si confortul bebelusului,atata timp cat parintii mei in momentul in care au aflat ca sunt insarcinata au incercat sa faca tot posibilul sa avortez numai ca sarcina era prea mare si nu au reusit, probabil ar fi in siguranta numai ca asa cum zicea cineva pe aici nu stiu daca tatal lui ar putea sa-l vada si sa-l recunoasca pentru ca asta mi-au zis de foarte multe ori.
Razboi am evitat sa incep cu ei tocmai pentru ca si eu am gresit fata de ei si nu vreau sa ii fac sa sufere , tocmai asta am si precizat sa fie bine pentru toti nu doar pentru mine.
Eu nu inteleg totusi ce legatura are cu ce se ocupa parintii mei in aceasta poveste si cati ani au,, iar motivul pentru care nu ii inteleg pe ei este pentru ca si povestea lor este un pic asemanatoare cu a mea, mama mea a plecat cu tatal meu si nu a mai vb cu parinti ei ani de zile, lucru pe care eu nu l-as face si nu au vb pentru ca nu o lasa tata nu pentru ca nu vroiau bunicii mei, ei stateau si se rugau de ea sa vb cu ei macar, pentru ca nu s-au opus niciodata, atata timp cat ea asta a vrut asa a facut si uite ca acum au o familie si sunt inca impreuna, de ce nu pot sa faca si ei asa.Pot sa-ti spun diana ca ei cu fratele meu se inteleg foarte bine de cand am plecat eu de acasa, pentru ca noi nu am fost niciodata deschisi cu tatal nostru, nu doar eu ci si fratele si sora mea, pentru ca este un pic mai dificil, insa ei doi sunt casatoriti si au si copii, pb au existat cu fiecare dintre ei si va mai intreb un lucru, atata timp cat sora mea desi era casatorita si a plecat de la sotul ei de cateva ori pentru ca o batea, dar s-a intors inapoi in cel mult 2 saptamani parintii mei nu au spus nimic mie de ce imi zic tinand cont de faptul ca pe mine nu am bate nimeni si nu mi-a facut nimeni rau?
Parintii mei nu au incredere in mine,cum as putea sa ii fac eu sa aibe incredere in el, cand ma repet nici macar nu ii pot pronunta numele in casa?
In cele trei luni cat am stat cu el, a fost cum era si pana acum, daca nu ma duceam la ei seara cand ieseam de la serviciu ma sunau si imi spuneau cate ceva, eu nu vroiam sa inteleg ca ei au dreptate si incepeau scandalurile si amenintarile, insa pana acum nu au facut nimic, au spus doar, acum a venit timpul sa faca.
sper ca am raspuns la toate intrebarile puse, daca mai aveti altele va voi raspunde la toate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Chuny/Chuny.jpg)
Chuny spune:
Ella, daca povestea ta e adevarata eu as face in felul urmator:
Mi-as face bagajul si m-as muta la prietenul meu si nimeni nu m-ar mai clinti de acolo. Oricum, daca esti in 7 luni in curand intri in concediul de maternitate ... si nici n-o sa mai fi asa de zvelta pt a face pe mingea de ping-pong intre ai tai si prieten. Urmeaza sa nasti si cel mai bine iti va fi langa tatal copilului tau. Sper ca voi doi va intelegeti si ca nu exista nici un fel de probleme intre voi. Pe de o parte prietenul tau mi se pare ca are un caracter foarte slab, daca nu poate lupta impotriva alor tai. Pe de alta parte, daca si tu esti asa de indecisa si incapabila sa lupti, poate ca se simte dezarmat si nu poate lupta si cu ei si cu tine. Si poate ca o sa se si sature de atata circ ...
Ce trebuie sa intelegi e ca nu vei putea sa multumesti pe toata lumea de la inceput. In primul rand va trebui sa te gandesti la tine si viitoarea ta familie, iar mai apoi si la parinti. Ei se vor adapta cu timpul alegerilor tale.
Notquiteso, nu stiu de ce iti inteleg atat de bine revolta ... ?
Nasterea ariciului junior Pozele mele Poze cu noi si Vladimir
notquiteso spune:
Draga Ella. In ultima instanta hotararea iti va apartine numai tie. Doar tu decizi ce vei face cu viata ta. Ramai terorizata in continuare de parinti, sau iti vezi pur si simplu de familia si de viata ta.
Mi se pare aberant sa te lasi tarata la psihiatru. Deci ce-ti spuneam eu apropos de faptul ca vor incerca sa te declare inapta, nebuna sau mai stiu eu ce, e adevarat. Imi pare rau ca am avut dreptate, insa crede-ma ca stiu cum gandesc astfel de oameni. Vrei sa stii ce va urma? Nu-ti vor da actele pentru a intra in maternitate, parintii tai vor declara copilul, nu tatal sau, si in cazul (foarte probabil) ca nu se vor indragosti de nepotul/nepoata lor, vor face tot ce le va sta in putinta pt ca acel copil sa dispara din viata ta.
Asta vrei tu?
Asa vrei sa traiesti?
Esti terorizata de parinti si-ti cauti greseli in comportament, care sa justifice comportarea lor. E mai usor sa accepti abuzul asa. Nimic nu justifica ceea ce au facut si fac ei, crede-ma. Poate la un moment dat iti vei da seama si singura.
Nu mai ai prea mult timp. Ar trebui sa te hotarasti mai repede ce faci. Parintii tai daca te iubesc cu adevarat, in timp vor ajunge sa iti respecte hotararile. Daca nu o vor face, inseamna ca nu te iubesc asa cum ar trebui, ci ca niste maniaci, ca pe o posesie a lor, nu ca pe o persoana.
Ani de zile au facut tot posibilul sa-ti zdrobeasca personalitatea. Inclin sa cred ca au si reusit, daca tu, gravida in 7 luni inca mai eziti si mai speri ca parintii tai isi vor da acordul cu relatia ta. Daca tu nu ai voie nici macar sa pronunti numele barbatului tau, cum crezi ca se va intampla minunea asta??
Eu iti doresc multa bafta, si repet: daca ai nevoie de ceva, da-mi un mesaj.
ellej spune:
Eu cred ca le-ai acordat toate sansele si zau daca nu ar trebui chiar ei sa dea o tura pe la psihiatru, ca nu par 100% normali. Inteleg, nu le place baiatul si tu esti foarte tanara, dar esti majora, nu te droghezi, nu te prostitutezi, esti si gravida, ar trebui sa treaca peste antipatiile personale si sa te sprijine. Eu mi-as faca bagajele urgent si daca vor sa se poarte frumos, bine, daca nu sa-si rumege frustrarile la ei acasa.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Poate nu psihiatru, ci mai ales pisholog - chiar ar putea sa va ajute pe toti.
Pe ai tai - sa inteleaga ca un copil trebuie sa aiba sansa unei familii. Sa mai inteleaga ca un comportament brutal nu va duce niciodata la rezultate. Si sa mai inteleaga ca de la o varsta copiii, chiar daca pentru ei raman tot copii, sunt adulti in toata firea.
Pe tine - sa te lamuresti ce atitudine trebuie sa ai fata de ai tai.
Nu cred ca razboiul ajuta pe careva - de aceea zic ca cel mai bine ia-ti parintii de manuta si mergeti la cineva de specialitate. Si daca tot au vrut sa te duca la psihiatru, faceti-o toti de data asta, la psiholog. De multe ori se intampla minuni.
Adina + Olivia 04.03.2004