Drept de sedere in germania ???

Drept de sedere in germania ??? | Autor: Francesca-Anais

Link direct la acest mesaj

Sunt mama unei fetite de aproape 2 ani care are cetatenie dubla, germana-romana, eu am o viza pt Germania pe 3 ani, incepand cu anul trecut (luna octombrie) As vrea sa divortez de sotul meu, cetatean german, dar fara domiciliu in Germania, as prefera sa divortez in Romania pt ca dureaza mai putin, dar nu stiu daca dupa divort eu mai am dreptul sa locuiesc in Germania.Stie cineva? Mai este cineva pe forum intr-o situatie similara?
Sau eventula, poate stie cineva unde m-as putea interesa online ...
Ma bucur de orice raspuns de la voi!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Nu sunt jurist dar am sa-ti spun din ce cred eu: atata vreme cat ai copil minor cu cetatenie germana, poti sta cu el in Germania. In plus, acum nu-ti mai tb viza, 3 luni stai oricum, iar mai mult... cine te controleaza? ca doar poti circula cu buletinul.
Oricum, dupa parerea mea, copilul fiind cetatean german nu are nevoie de nimic, iar el fiind minor nu poate sta singur, deci tb sa stai cu el.

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Monika, in ce oras ai rezidenta? Da o cautare pe google cu ''Ausländerbehörde'' pentru orasul in care ai rezidenta si poti gasi acolo informatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Francesca-Anais spune:

Va multumesc de raspuns!
Eu am rezidenta intr-un sat ce tine de Goslar. Am tot cautat pe net dar nu am gasit nici o informatie care sa imi ajute in situatia mea.
NU e vorba ca vreau numai sa stau in Germania, am nevoie mai departe de locuinta, singura fara sot, serviciu , pana reusesc sa imi gasesc de lucru o sa am nevoie mai departe de Arbeitslosengeld si alocatie, fara domiciliu, nu am nici alocatie si nici alte drepturi. Asa ma gandeam si eu, ca o sa ma dreptul sa raman acolo, fiind mama de copil german, dar sotul meu ma tot ameninta.El vrea sa raman aicea in Romania,unde am venit in vizita la parintii mei, dar e si el deocamdata aicea, nu locuieste cu noi. Dar aicea eu nu pot sa platesc singura chirie , gradinita, taxe,si sa mai si traim dintr-un singur salar, si anume al meu. Pe langa asta , firma la care am fost angajata inaintea nasterii, s-a desfintat.
As vrea sa mai stau macar o vreme in Germania iar sotul meu e importiva, el vrea sa ramana in Sibiu, unde se da drept "om de cultura" fara un venit si pretinde de la mine sa raman aicea, sa ma descurc singura cu fata, pt ca el sa o vada din cand in cand cate o juma de ora, cand are el chef si timp.
sa auzim de bine

Mergi la inceput

inca ceva: imi doresc sa ma mut in Stuttgart unde am neamuri, pt ca in Liebenburg, in N., sunt prea singura si la tara mai greu gasesti servici. Imi vine greu sa o trimit pe fetita deja la gradinita 8 ore, dar daca nu o sa am incotro....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Nu stiu daca sunt la subiect, avand in vedere ca noi suntem in Israel, dar aici nu ti se permite sa stai fara viza, chiar daca esti mama de copil israelian. Nu are legatura una cu alta. Chiar daca copilul are cetatenia israeliana capatata de la tata, mama trebuie sa mearga cu tatal copilului pentru reinnoirea vizei de sedere pana la obtierea cetateniei. Daca nu, mama este obligata sa paraseasca tara impreuna cu copilul, iar copilul poate reveni la majorat, avand in vedere ca are cetatenie.

Cum bine spui, neavand acte nu ai nici o posibilitate de a primi ajutor social sau orice ajutor ce ti se cuvine ca mama singura.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by saphir

Nu stiu daca sunt la subiect, avand in vedere ca noi suntem in Israel, dar aici nu ti se permite sa stai fara viza, chiar daca esti mama de copil israelian. Nu are legatura una cu alta. Chiar daca copilul are cetatenia israeliana capatata de la tata, mama trebuie sa mearga cu tatal copilului pentru reinnoirea vizei de sedere pana la obtierea cetateniei. Daca nu, mama este obligata sa paraseasca tara impreuna cu copilul, iar copilul poate reveni la majorat, avand in vedere ca are cetatenie.

Din cate stiu eu asa stau lucrurile si aici....Monika, ce scrie pe viza ta? Chestia e ca daca esti in DE de mai mult de 18 luni ai dreptul sa obtii drept de rezidenta si eventual si drept de munca...dar pentru asta ar trebui sa fie de acord sotul tau si sa faci dovada ca ai unde sa locuiesti aici....Oricum spune ce scrie pe viza ta, ca poate gasim vreo chichita

Mergi la inceput

multumesc.
Am drept de munca.
pe viza mea scrie:
valabil pana la 7.11.2009
Art des Titels: Aufenthaltserlaubnis
Anmerkungen: $ 28 Abs.1 Satz 1 Nr. 1 AufenthG
Erwerbstaetigkeit erstattet

Mergi la inceput

In cazul asta nu ai de ce sa iti faci probleme. Poti sa vii in DE, iti gasesti ceva de lucru si apoi te duci cu contractul la Ausländerbehörde iar ei iti dau drept de rezidenta in baza contractului tau de munca. Succes!!!

Mergi la inceput

probabil ca asa am sa si fac. Va trebui sa-i gasesc si lui Francesca o gradinita unde sa fie acceptata.Ea implineste 2 ani in sept.
Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

monika, nu ai sa o duci pe lauri dar nici nu mori de foame cu copilul aici. Gradinita o platesti dupa venit, daca ai putin sau in somaj, nu platesti nimic. La locurile la gradi/cresa au intaietate parintii singuri si cu venituri mici. Dar tb sa fii tare, sa te lupti cu Arbeitsamt, cu toata lumea, sa-ti obtii drepturile si sa rezisti pana iti gasesti ceva de lucru. Desi, in cond. date, daca tb sa iti gasesti intai de lucru si apoi sa te muti, o parte se rezolva de la sine.

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput