Locuinta noua - impartire suprafete
Buna dragelor,
Ma numesc Alexandra, sunt destul de noua pe forum, sunt si eu aspiranta de bebe dar una din ideile ce ma preocupa si pt care postez aici este in legatura cu modalitatea de a imparti suprafata unui apartament pe care il achizitionez semifinisat.
Am imagini 2d si 3d cu planul apartamentului... 2 camere si bucatarie, baie, 2 balcoane. Dar bucataria nu este separata de living si nu stiu care e cea mai buna si inteligenta metoda de a separa aceste 2 lucruri.
Cine ma poate ajuta, putem continua aici sau pe private, mi-ar fi foarte de folos!
Va multumesc din suflet si va pupicesc!
Raspunsuri
mathilda spune:
of andra aceeasi problema am si eu. am cumparat o casa la rosu, apartamentul de la etaj are scara separata dar in schimb parterul il folosim noi si acealasi lucru - living nu e delimitat de bucatarie. de fapt este 1 hol lung cu iesire pe terasa(are 2 iesiri casa) si pe o parte si cealalta a casei sunt 2 , respectiv 3 camere.si nici eu nu stiu cum sa le distribui. asa ca si eu cer ajutorul fetelor pasionate si cunoscatoare..
marumiha spune:
Eu cred ca cel mai bine e sa contactati un arhitect pt ca ėti poate propune mai multe variante din care poti alege ceea ce-ti place pt.ca odata luata decizia dupa ce ai construit si ėmpartit suprafata nu mai poti demola si reconstrui.Pe mine ma pasioneaza construirea caselor si mai ales sistemele noi de ėncalzire economica si de ėntretinere a caselor.Pt. o suprafata mai mica e mai simplu de luat o decizie ėnsa pt.o vila e mai greu .Oricum va dau un sfat sa nu faceti holuri mari si camere mici ci invers si sa ėncercati daca aveti destul spatiu sa va faceti o debara care e f.utila chiar daca aveti o bucatarie destul de mare.Sfrutati bine spatiu pt.a nu regreta dupa.
http://community.webshots.com/user/mihaela2703
mathilda spune:
marumiha,
pai pana sa contactez 1 arhitect as vrea sa citesc si alte opinii mai mult sau m putin in domeniu sau eventual niste site-uri(daca vrea cineva sa puna).
carolinah spune:
Pai banuiesc ca daca vrei sa faci o delimitare clara a spatiilor (cu pereti, usa etc) se delimiteaza cu gips carton. Daca vreo numai o delimitare vizuala, poti folosi corpuri de mobilier.
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
aldaesme spune:
daca am vedea si poze probabil ne-ar fi mai usor sa te ajutam. pana atunci insa gandeste-te totusi daca vrei separare completa sau partiala (corpuri de mobilier, perete inaltat pe jumatate, care poate fi transformat in masa tip bar, sau masa normala) :)
o zi buna,
esme
andra_b spune:
Salut fetelor!
Scuze ca am raspuns asa tarziu! Am fost fte ocupata si nu am mai reusit sa intru pe net..
Aceasta este impartirea de la apartament: http://www.ale-on-da-web.ro/images/ap_nostru_plan.jpg
Bucataria nu e separata de restul...
As vrea cumva sa delimitez livingul de bucatarie... si nu stiu daca si pe el sa il impart cumva cu o usa de sticla in 2... sau sa las asa mare...
Voi ce ziceti?
Mersi mult ca ati raspuns, sunteti niste dulci!
Si in legatura cu arhitectul, cred ca orice info costa, asa ca... mai bine imi intreb prietenii :P
Va pupicesc !
Ale.
ladyJ spune:
Andra draga,
da iti doresti bucatarie deschisa (fara usi si pereti) poti delimita clar spatiul cam in 3 moduri:
1- faci un semi-perete de piatra de stica,poate fi drept sau in scari,care sa acopere mai putin de jumatate den ´´intrarea´´ in bucatarie.
2- poti face un semi-perete din gips,cu ´´fereastra´´ adica o taietura mare,dreptunghiulara pe mijloc,si sa o dotezi daca doresti cu usitze,jaluzele de bambus,etc.pentru a inchide cand doresti sa prajesti ceva.Iar la partea libera,(care ramane langa perete)pui usi glisante care-ti dau posibilitatea de a inchide sau nu spatiul.Aceasta varianta este practica,deoarece ai cand doresti bucatarie inchisa,iar cand doresti ai bucatarie deschisa.
3- a treia varianta e un spatiu delimitat prin structura podelei(sufragerie parchet si buctarie gresie de exemplu.Se imbina foarte bine.Mai poti face un bar de ghips,acoperit cu placi de faianta,e foarte folositor si arata foarte bine.
Sau....pui pur si simplu o usa mare,dubla.(cu geam colorat)O inchizi cand doresti.O deshizi cand vrei mai mult spatiu.Si chiar langa bucatarie,faci zona de servit masa.E foarte foarte practic.
Cam astea sunt ideile mele,unele din ele chiar le-am vazut,si pot sa-ti zic ca arata foarte bine.Cu foarte putina imaginatie,si cu amprenta personala,vei reusi sa faci o casa primitoare,in functie de nevoi.
Iti doresc spor la treaba!
ladyJ
andra_b spune:
Mersi mult !
O sa incerc una din variantele astea; mi-ar place si mie sa vad ceva asemanator in realitate...
Idea cu usa cu sticla colorata mi se pare cea mai interesanta! Parca un bar separator toata lumea isi face mai nou si nu vreau sa intru asa de mult si eu in tabloul actual al locuintelor...
Te pup si sa auzim de bine!
Ale.
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by andra_b
Mersi mult !
O sa incerc una din variantele astea; mi-ar place si mie sa vad ceva asemanator in realitate...
Idea cu usa cu sticla colorata mi se pare cea mai interesanta! Parca un bar separator toata lumea isi face mai nou si nu vreau sa intru asa de mult si eu in tabloul actual al locuintelor...
Te pup si sa auzim de bine!
Ale.
Ale,exista pe piata usi mai mari(decat de obicei) sa-ti imaginezi ca functioneaza cam ca usile de la dulap.Poti deschide doar una,sau pe amandoua,arata super,crede-ma.
Si usile astea,le poti comanda cu geam colorat(o singura culoare sau mai multe) geam prin care nu se vede clar,e mai albicios,mat,sau geem mai stralucitor,care arata exact ca piatra de sticla,vezi ca e cineva dincolo de usi,dar nu vezi decat forma corpului,o pata de culoare.
Sau....iti iei usi cu geam dublu,iar intre geamuri sunt petale de flori uscate si pictate,crengutze,frunze,diferite figurine.E arta,se sa mai zic!De obicei genul asta de usi si geamuri sunt executate de artistii plastici,nu le prea gasesti in magazine.Asa ca gandeste-te,du-te la un artist,si vei avea cea mai originala casa!
Imi pare rau ca nu am poze sa-ti arat
Dar sper ca ti-ai facut o idee si mai clara,am incercat sa explic cum pot eu mai bine
O seara placuta!Si sa ne anunti si pe noi cum ti-a iesit delimitarea spatiilor.
ladyJ