Formularul E104

Formularul E104 | Autor: elena.moise

Link direct la acest mesaj

Hello, Hello!

Ma adresez in primul rand celor care s-au confruntat cu asemenea problema, dar nu in ultimul rand celor din tara, care ma pot sfatui si indruma.

Povestea incepe odata cu cererea facuta de sotul meu catre Serviciul de asistenta sociala din Finlanda, KELA, pentru obtinerea cardurilor de sanatate aferente mie si copiilor si, in acelasi moment am aplicat si pentru obtinerea dreptului la indemnizatie al copiilor. Mentionez ca sotul detine un contract de munca pe o perioada nedeterminata in Finlanda, el lucrand aici din anul 2005. Momentan eu stau acasa cu copilul cel mic, in varsta de 2 ani si 4 luni O prima intrebare :copiii nu beneficiaza automat de asistenta medicala gratuita? Pentru ei se emit aceste carduri, sau este suficient sa fie prinsi doar in baza lor de date?
Dupa o luna de asteptari a rezultatului, KELA imi solicita prezentarea formularului E104 si un alt act din care sa reiasa perioada mea de contributie la Fondul de sanatate, pe care, imi zic ei, trebuie sa le aduc din RO. Iau legatura cu Directia de Munca si Protectie Sociala, le spun povestea, si imi raspund ca NU ei, ci cei de la KELA trebuie sa trimita acest formular in Ro, DMSS il confirma si-l retrimit in Finlanda. Vorbesc din nou la KELA, ......ei nu si nu, treb sa aduc din Ro actul.Sun iar in tara si, in cele din urma cei din Ministerul Muncii si Protectiei Sociale - cu cei de la Directie nu m-am inteles- imi spun ca-mi pot elibera o adeverinta, DECI NU FORMULARUL IN SINE, la cererea mea, catre KELA cu privire la aceate drepturi de prestatii familiare, caci la sta se refera formularul.
In ceea ce priveste contributia ma la FS este OK-se elib de Casa de Sanatate, in baza Cartii de munca. Dar pentru celelalt act voi cum ati gasit rezolvarea?

Astept solutiile voastre si...........va multumesc anticipat!

Daniela-Elena si cei 2 nazdravani Andrei si Costin