Buna ziua! am si eu o intrebare: ce se intampla daca nasc mai tarziu de cele 42 de zile de postnatal? mai beneficiez de CIC?
dupa cum ii zice numele, concediul postnatal incepe dupa ce nasti . deci nu prea ai cum sa nasti dupa el. legea zice sa iti pastrezi minim 42 de zile de post natal.
din cate stiu eu, zilele de post-natal se pot lua si in avans, la recomandarea medicului - pt cazul in care ai sarcina cu risc de nastere prematura; eu asa am facut, am avut doar vreo 30 de zile concediu efectiv dupa nastere.
acum nu stiu care e ideea, daca chiar se intampla cred ca poti sa iei concediu medical pentru cateva zile de cand termini pre/post- natal si pana la nasterea lui bebe...
_
ANAMARIA, o mami ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
Zilele de postnatal nu se pot lua inainte de nastere !De aceea se numeesc postnatale.Cele 126 pot fi fractionate co conditia asigurarii unui nr.de 42 de zile de lehuzie,obligatorii.
In plus daca nu efectuezi cele 42 de zile dupa nastere nu poti beneficia de indemnizatie sau stimulent.
Palmyrah are dreptate...legea obliga ca, indiferent de ce fel de sarcina este, viitoarea mamica sa lase 42 de zile dupa nastere....deci indiferent cum iti calculezi, trebuie sa lasi 42 de zile pentru post-natal...daca exista diferenta (ma refer la restul pana la 126, acoperi cu concedii medicale, fara plata,de odihna, etc.)...si abia dupa scurgerea celor 42 de zile poti solicita sa intri in CIC...
Cel putin asa zicea legea anul trecut