Amniocenteza

Amniocenteza | Autor: an-k

Link direct la acest mesaj

Am postat aceasta intrebare in coada unui subiect mai vechi, acum ma gandesc ca separat poate am sanse sa primesc ceva raspunsuri.

Martea trecuta am facut amnio, totul a fost ok- dr, aparatura, nu am simtit intepatura decat a durut putin cand a schimbat acul cu cateterul, la eco dinaintea amniocentezei l-a masurat pe bb tot, i-am vazut camarutele inimii si vezica cc care era plina. Am stat jumatate de ora pe un fotoliu (nici macar in pat) impreuna cu alte doua mamici care facusera amnio (una inainte si cealalta dupa mine), doctorul mi-a spus ca urmatoarele 3 zile sa evit efortul, s-a n-o ridic pe Bia... Am ascultat intocmai, am stat cocotata in varful canapelei ziua respectiva si inca 3 zile dupa, apoi sambata am iesit in part cu sotul Bia inca o familie si fetita lor. A fost destul de racoare 24 grade si soarele mai mereu in nori, pe la 3 a iesit ceva mai bine soarele dintre nori si am stat putin la soare, am ridicat-o pe bia de fiecare data cand am mers la wc. Duminica am stat acasa si iar am stat in varful canapelei (mi-era ca sambata m-am solicitat cam mult). Ieri dimineata m-am trezit cu o mica pata pe chilot cu un diametru de 2 cm poate, in decursul zilei nu s-a mai repetat, azi din nou- oare mai sunt riscuri sa pot pierde sarcina, poate fi scurgere de lichid amniotic? oare ce-as putea sa fac?
Merci

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

chiar nu stie nimeni nimic?
Eu am sunat la dr dar ieri nu raspundea nimeni si azi nu lucreaza- mai astept pana maine, de ieri pana acum nu am mai avut scurgeri de lichid, sper sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaSiRoxana spune:

Du-te la medicul care iti urmareste sarcina sau macar vorbeste la telefon cu el despre asta.
Si eu am facut amniocenteza in sapt.18 (acum sunt deja in sapt.40, astept sa nasc dintr-o clipa in alta) si am avut o mica pierdere de lichid, nu stiu de ce natura, o singura data dupa aceea. I-am spus medicului si s-a schimbat la fata. Mi-a cerut mai multe detalii si a zis ca da, se poate intampla sa pierd lichid amniotic dupa amniocenteza si nu ar fi bine deloc!! Dar daca nu s-a mai repetat si a fost o singura data o cantitate mica, e OK.

Sanatate!

Anca
mamica Roxanei , 1 an si 11 luni
si in sapt.40 cu Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

merci pentru raspuns, ma linisteste totusi sa aud ca exista si scurgeri fara urmari grave, eu nu am mai avut de-atunci. Tie la cat timp dupa amnio ti s-a intamplat, ti-a recomandat dr ceva special dupa...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaSiRoxana spune:

Eu am stat in pat (sau macar am incercat, am stat prin preajma patului, in casa) o saptamana dupa amniocenteza si stiu ca intr-una din zilele astea am avut acea scurgere. Dar repet, a fost foarte putina "zeama". Doctorul a zis ca sigur n-a fost lichid amniotic pt ca s-ar fi repetat.
Nu mi-a recomandat nimic altceva decat sa nu fac efort, sa stau in pat si sa iau no-spa pana la 3 pe zi - daca sunt no-spa forte sau 6 pe zi daca sunt no-spa normale. Chiar am avut ceva contractii in primele vreo 2 zile dupa amniocenteza si am luat no-spa. Apoi n-am mai avut nicio problema.

Anca
mamica Roxanei , 1 an si 11 luni
si in sapt.40 cu Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Cat de dureroasa e aceasta interventie?????
Mie una mi-e frica tare,mai ales ca exista si sansa unui avort spontan.
Eu astept acum o analiza de sange si in functie de rezultatul acesteia mi se va recomanda sau nu amnio, de care sincer va spun sunt speriata rau.

bebe de Honey

Mergi la inceput