paternitate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mita.2000 spune:

multumesc amar - asa ma bate gandul si asa cred ca o sa fac!!!

succes si tie cu bebelusa - sa te bucuri de ea cand va veni momentul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Mita, practic faci exact asa:

-banuiesc ca nasti la spital. O sa-ti faca un certificat constatator al nasterii la spital pentru care tu trebuie sa dai certificatul tau de nastere si buletinul tau. Le dai pur si simplu (prin absurd daca te intreaba daca ai mai fost casatorita spui ca nu, dar nu te intreaba) si spui numele copilului. Cu acel certificat se duce tatal la starea civila si declara copilul (el singur, in timp ce esti in spital) si obtine certificatul de nastere al copilului cu voi doi la rubricile mama si tatal. Asta e tot.

Nu are ce sa ti se intample, nu verifica nimeni nimic si chiar daca , sa zicem, ar face-o (desi e exclus) tu nu ai decat sa spui ca nu ti s-a spus nimic de genul asta si ca voi ca parinti ati actionat cu buna credinta stiindu-va parintii naturali ai copilului, nici prin cap nu v-a trecut ca o persoana de care esti despartita in fapt de nu stiu cand ar avea ceva de-a-face cu asta.

Nu iti trebuie nici un avocat in cazul tau.

Bafta si bucura-te de sarcina si bb!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mita.2000

inaioana si cum adica trec la starea civila pe fostul sot la rubrica tata????

Ar fi trecut automat. Daca s-ar afla ca ai fost casatorita, ar trebui sa aduci hotararea de divortz definitiva si s-ar trece de acolo.

quote:
Originally posted by mita.2000nu trebuie fostul sot sa declare copilul pt a fi trecut in certificat???

Nu.

quote:
Originally posted by mita.2000pot sa ma duc eu pur si simplu???

mi se pare foarte tentant sa ne ducem sa declaram copilul fara sa spun ca am mai fost casatorita!!!
oare crezi ca ar fi probleme???
nu stii cumva un avocat care sa ma sfatuiasca - reprezinte???

Nu trebuie sa te reprezinte un avocat pt ca nu ai de ce sa ajungi in instanta.
quote:
Originally posted by mita.2000tu ai avut un avocat in cazul tau?

Hihi..iti dai seama ca am avut..pt ca am avut doua procese. Am avut doi avocati, nu unul!
Si amandoi mi-au spus (inclusiv cucoanele alea de la starea civila pe care am ajuns sa le cunosc pe toate)ca daca nu era chestia asta cu numele, nu ma intreba nimeni de sanatate si aveam copilul de la inceput pe numele tatalui natural pentru ca nu ar fi avut nimeni de unde sa stie ca am fost casatorita.

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mita.2000 spune:

inaioana multumesc foarte mult de lamuriri - mi-au fost de mare ajutor - am vb si cu tati bebelusei si o sa facem cum m-ai sfatuit - pare cel mai logic lucru de facut!!! m-am mai linistit acum - trebuie sa ma calmez si sa-mi astept linistita bebelusa care vine peste 2 saptamani,,,,,.

Mergi la inceput

Cu mare placere!

Nastere usoara si bebelusha perfecta!

pozici

Mergi la inceput