curiozitati sarcina

BUNA.Stie cineva daca in primul trimestru de sarcina avem voie sa:purtam tocuri, sa ne vopsim parul si sa folosim lac de unghii?Multumesc anticipat.
Raspunsuri

liliana_28 spune:
Buna,
Eu nu port tocuri asa ca n-am purtat dar de vopsit m-am vopsit si mi-am facut si unghiile. Nu au avut nici un efect negativ.
Oricum am intrebat medicul si mi-a zis ca daca nu ma deranjeaza pe mine........
O zi bunuta.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

witchy_witch spune:
Tocuri poti purta exact cata vreme esti fizic in stare... mai incolo, cu burtica nu vei mai putea, o sa vezi! Singurul pericol ar fi ca incepi sa iti modifici centrul de greutate si asa ca sa ai grija sa nu cazi, ca nu ar fi bine!
Lac de unghii..de asemenea, sigur ca poti, pentru ca nu presupune o absorbtie "chimica" a lacului in organism.
Cu vopsitul in schimb parerile sunt impartite, pentru ca vopseaua intra in contact cu pielea capului si deci e absorbita si in organism. Iar bebe e in formare cu toate organele. Sunt multe fete care s-au vopsit in primul trimestru chiar si aici pe DC, iar bebeii ar fi ok. Asa cum spuneam insa parerile sunt impartite, si faptul ca multe fete s-au vopsit si nu au patit bebeii nimic nu dovedeste ca in TOATE cazurile vopsitul e lipsit de riscuri. Nu inseamna ca daca te vopsesti sigur pateste bebe ceva, dar care e riscul cred ca nu iti poate spune nimeni cu siguranta. Eu personal as evita orice chimicala care sa intre in sangele meu in primul trimestru, pentru a nu imi face procese de constiinta mai tarziu daca Doamne Fereste ar avea bebe ceva, chiar si ceva minor. sapt. 34 cu
maricel in burtica

irlandeza spune:
Sper sa te ajute , e despre vopsitul parului.
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=503
Unghiile poti sa le vopsesti linistita, iar despre tocuri , daca poti purta e OK, ai totusi grija sa nu-ti apara varice.
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru 16+

bdiana spune:
Va multimesc mult de tot pentru sfaturi....imi sunt de un real folos....as mai avea o nelamurire....am o problema cu o masea....am voie sa merg la dentist in 1 trimestru sau sa mai astept? Va pupic si atept raspunsurile voastre

irlandeza spune:
Eu am avut un abces urat acum vreo 3 sapt. Dar eram deja in trim. II si mi-a dat 5 zile de antibiotic. Eu stiu ca in trim. I nu ai voie sa iei antibiotice si nici radiografii nu ai voie sa faci. Daca nu-i grav mai asteapata pana in trim. II si intreaba dr. ce fel de aparat are pt. radiografii. Pt. ca sunt unele digitale, f. performante care nu afecteaza sarcina, dar sunt destul de rare.
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru 16+

ilenutza spune:
Da, la dentist dupa 3 luni.Dar nu strica o vizita sa vezi ce si cum, poate se rezolva si acum fara sa se afecteze sarcina.Deci ai voie sa mergi, depinde ce trebuie sa iti faca!
Tocuri- daca te tin picioarele, dar sporesc riscul la varice.Nu vb. de purtat ocazional ci frecvent.
Unghii- la discretie
Vopsit- parerile sunt impartite.Eu nu ma vopsesc de fel asa ca nu am avut dileme.
Am vazut un documentar in care spunea ca si daca te dai cu ruj, toxinele din care sunt facute ajung la bb.
Ile 40 si Victor
( 22 dec 2005)

simonette spune:
Eu, in ziua urmatoare celei in care am facut testul norocos, aveam programare la coafor! Si nu pt. un simplu vopsit, ci vroiam sa fac o schimbare radicala, sa ma decolorez, sa schimb culoarea...etc! Noroc ca mi-am facut testul inaintesi asta a fost o intamplare pe care n-am premeditat-o dar cred ca a fost o miscare inteligenta! Daca n-as fi facut testul atunci si mi-as fi decolorat parul nu cred ca as mai fi avut liniste pe toata durata sarcinii! Avand destul de mult par alb care ma scoate din minti, mi-e tare greu sa stau nevopsita, insa nici prin cap nu-mi trece sa fac ceva toxic pe vreo parte a corpului meu! O sa incerc o henna...si poate mai reduc din aspectul de baba!
Va pup...
Simonette8+
http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212
http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png

Ank83 spune:
Eu in primul trimestru am evitat sa ma vopsesc , dar in al doilea am intrat intr-un coafor si mi-am facut niste suvite si m-am vopsit, pentru a face o schimbare macar la par daca la corp am luat in greutate. Si eu am prietene care s-au vopsit pe durata sarcinii, evitand insa primul trimestru, si bebeii sunt super ok.
cat despre unghii.... la discretie
Ank 26+
Raul

gattasalvaje spune:
Si eu am anulat o programare la coafor pe motiv de 2 liniute roz insa , cand am fost la control , am vorbit cu dr. mea despre acest subiect si mi-a dat unda verde la vopsit , insa mi-a precizat ca tb. sa folosesc vopsele bune , de marca , nu stifturi , pt ca astea bune ( ex. L'oreal , Keune , Wella , Londa ) sunt facute cu o doza mai redusa de amoniac si deci , riscul de a inhala substante nocive este mai mic. Mi-a zis ca riscul nu este dat atat de patrunderea substantelor toxice prin pielea capului , ci mai ales de inhalarea acestora , de aceea se recomanda vopsitul parului in spatii cat mai aerisite si chiar purtarea unei masti peste gura si nas , asa cu poarta stomatologii.14+ cu Sara - Eliza
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

bdiana spune:
...BUNA, VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU TOATE SFATURILE....M-AM MUTAT DE CURAND IN BUCURESTI SI NU PREA AM AVUT CAND SA IMI FAC PRIETENE...ASA CA MI-AM BATUT SOTUL LA CAP SA TRAGEM NET DOAR DIN DORINTA DE A CITI DIFERITE REVISTE DE SPECIALITATE...SI A INTRA PE ASTFEL DE FORUMURI...ABIA M-AM INSCRIS DAR DEJA SUNT FOARTE FERICITA PENTRU CA AM CU CINE SA "VORBESC " SI DE LA CINE SA INVAT....MULTUMESC MULT SI...MULTI PUPICI