INDEMNIZATIE...?

INDEMNIZATIE...? | Autor: denyy10

Link direct la acest mesaj

LUCREZ CU CONTRACT DE MUNCA DE 3 LUNI SI SUNT INSARCINATA IN 1 LUNA,VOI BENEFICIA DE INDEMNIZATIA PT.CRESTERE COPILULUI?DACA NU POT FACE CEVA PT. A O PRIMI?

predoi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Rapunsul este Nu pentru ambele intrebari.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rmoglan spune:

Am si eu o intrebare

Lucrez din 2005 cu carte de munca. Din 23 ctombrie 2006 mi-am schimbat locul de munca - contract pe perioada nedeterminata. Sunt insarcinata in 21 saptamani (DPN= 28 noiembrie). In octombrie voi intra in concediu prenatal. Am dreptul la indemnizatie daca voi implini un an de zile la aceasta firma cand sunt in prenatal?

Mergi la inceput

Da ai dreptul era suficient si un an de zile de la data nasterii copilului. Asa vei avea sigur mai mult. Minim sunt 12 luni asigurate anterior nasterii copilului inclusiv prenatalul.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuss_t spune:

Salut! Sunt nou venit pe site. L-am "studiat" mai demult si mi-a placut. As avea nevoie de o informatie si din cate am "rasfoit" nu am gasit asa ca rog sa ma ajutati cu un raspuns . Sotia mea este insarcinata si este studenta (nu a lucrat nicaieri), iar eu lucrez de un an si jumatate. Am inteles ca va primi si ea o suma de bani, si de asemenea si eu. Intrebarea mea este ce trebuie sa fac eu, ce acte sunt necesare si cand ar trebui depuse? Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

ca sa poti beneficia de indemnizatie trebuie sa fii cotizat 12luni anterioare nasterii copilului,iar tu din ce spui esti insarcinata intr-o luna si ai 3 luni de cand esti salariata ai cam fii la limita ,pt ca 40 de sapt de sarcina ~10luni +2 dinainte ar fii cam 12 nu?si acum mai te poti interesa in cazul in care ramai descoperita cu 2 sapt de un concediu medical ,dar este o emisiune pe B1 miercurea sau era ,,te priveste,, la ora 11 unde se discuta numai probleme de genul acesta ,este chiar Dna MARIA MOGA secretar de stat in ministerul municii invitata in emisiune si raspunde intrebarilor ,dar eu chiar am auzit multe situatii in genul tau care erau descoperite cu cateva sapt si care au primit indemnizatia .
nastere usoara

flori

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mariuss_t

Salut! Sunt nou venit pe site. L-am "studiat" mai demult si mi-a placut. As avea nevoie de o informatie si din cate am "rasfoit" nu am gasit asa ca rog sa ma ajutati cu un raspuns . Sotia mea este insarcinata si este studenta (nu a lucrat nicaieri), iar eu lucrez de un an si jumatate. Am inteles ca va primi si ea o suma de bani, si de asemenea si eu. Intrebarea mea este ce trebuie sa fac eu, ce acte sunt necesare si cand ar trebui depuse? Multumesc anticipat.

Veti avea dreptul la urmatoarele categorii de bani:
1. Sotia - indemnizatie pentrui nastere - trebuie sa va adresati serviciului social din cadrul Primariei de care apartineti. Suma este fixa se acorda o singura data pentru fiecare copil nascut pe baza de carte de identitate, certificat de nastere, livret de familie.... nu stiu cu exactitate cate si ce anume se mai cere de aceea trebuie sa mergi acolo ca sa vezi ce trebuie depus in copie xerox.
2. Alocatie de stat pt copii - se va primi lunar pana copilul va implini varsta de 18 ani.
3. TU ai dreptul daca doresti din ceea ce am citit la Concediul pentru Ingrijirea Copilului minor (CIC). Aceasta inseamna ca incepand cu a 43 a zi de la data nasterii copilului poti solicita CIC, se face un dosar si nu mai mergi la serviciu in schimb primesti 600 RON net/luna - aceasta suma este valabila pentru acest an. Nu ai dreptul sa te angajezi, sau sa prestezi munca remunerata (exemplu sa prestezi munca autorizata - PFA) pe perioada cat beneficiezi de CIC.
4. A era sa uit TU mai ai dreptul la un salariu in plus pentru 1 prima luna pentru nasterea copilului tau si din cate imi amintesc 3 zile libere platite in afara de cele de concediu de la data nasterii copilului.

Cam asta ar fi.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuss_t spune:

Va multumesc mult pentru raspuns. Am sa merg la Primarie sa ma interesez mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Ma aflu in CIC pana in iunie 2008 si voi naste al doilea copil in ianuarie 2008.
Ce bani voi primi si cum trebuie sa procedez pentru a-i primi?

Mergi la inceput

Intre iunie 2008 si decembrie 2008 trebuie sa lucrati pe baza de contract de munca sau sa desfasurati activitate profesionala autorizata dupa caz.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

quote:
Originally posted by marius

Intre iunie 2008 si decembrie 2008 trebuie sa lucrati pe baza de contract de munca sau sa desfasurati activitate profesionala autorizata dupa caz.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Cred ca nu inteleg eu ceva. Cred ca Roli a vrut sa spuna ca naste inainte de a termina primul CIC, nu? Ca nu cred ca va naste in ianuarie 2009....
In cazul asta, presupun ca nu mai trebuie sa munceasca, nu?

Mergi la inceput