Mamici de ianuarie - februarie 2008 (16)
Raspunsuri - Pagina 27
dana vio spune:
Nu-i vorba de placenta, ca aia e acolo unde trebuie, BB este prea jos!
Era foarte nedumerit doctorul ca de ce sta acolo jos! A durat o ora ecografia sa poata masura ceva, imi venea sa fug!
dana vio 17+
gugushtiuc spune:
quote:
Originally posted by dana vio
Nu-i vorba de placenta, ca aia e acolo unde trebuie, BB este prea jos!
Era foarte nedumerit doctorul ca de ce sta acolo jos! A durat o ora ecografia sa poata masura ceva, imi venea sa fug!
dana vio 17+
Aha!. Roga-l frumos sa urce mai sus ca acolo are mai mult loc sa faca gimnastica.
iunie 2006
GUGU 17+
gugushtiuc spune:
Fetelor va rog sa ma scoateti din ceata ca eu m-am zapacit rau de tot cu varsta sarcinii. Cum e mai corect sa luam in considerare data UM sau varsta pe care o arata masuratorile de la echograf?
iunie 2006
GUGU 17+
simonette spune:
Parerea mea este ca daca ecograful este performant este mai exact decat calculul dupa UM. Spun asta fiindca dupa calculul datei UM,DPN ar fi fost la mine 24 feb 2008! Calendarul insa nu stie ca eu am ciclu lung si ovulatie un pic mai tarzie (1-2 zile)Asa ca dupa ultima consultatie ecograful mi-a dat DPN 25 feb 2008, rezulta ca ecograful este mai precis...cel putin in cazul meu!
Simo9+
http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212
http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png
gugushtiuc spune:
Chestia e ca bebeaca mea a tot crescut "ca pe drojdie" si are dupa masuratori 18 saptamani, insa dupa UM ar fi 16.
iunie 2006
GUGU 17+
Lala_D spune:
Gugule hai sa iti spun si eu o parere din experienta primului baiat.
Varsta ecografica este data de masuratorile bebelusului. Astfel in cazul bebelusilor mai mari in greutate sau mai lunguti varsta ecografica creste.
Asta nu inseamna ca bebelusul se va naste mai devreme ci doar ca probabil daca va continua sa creasca in acelasi ritm panaq la termen va fi un bebe cu o greutate peste 3.500 kg.
Astfel Bogdan s-a nascut la 38 de saptamani, 4 .ooo provocat,ca el nu avea nici-un gand dar dr meu pleca in concediu iar eu nu am vrut sa ma risc. Astfel ca desi a fost provocat prin pastile de miercuri el s-a nascut abia vineri ( deci clar mai statea bine merci in burtica ).
Acum cu bb 2 este aceiasi poveste :
- dupa UM are 16 saptamani .
- ecografic are 17 saptamani si 2 zile.
Concluzia : in cazul in care nu imi pleaca dr in concediu din nou voi naste la inceputul lui ianuarie un bb peste 4 kg ( ca ma cunosc, e clar ca eu fac copii mari ).
Daca il provoc si pe bb 2 in decembrie va fi in jurul a 3.800 - 4.000.
Deja dr meu e convins ca si bb 2 daca totul decurge conform programului va fi asa cum iti spun.
Deci mai bine te iei dupa UM deoarece iti poti estima mai concludent un DPN
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bb 2)
laura_dimitris spune:
Gugu, asta mi-a spus si mie medicul ieri... ca dupa masuratori pare mai mare cu 2 saptamani... Acum, stau si ma intreb... cum ar putea sa fie asa?! Ca doar nu am ramas gravida inainte de ciclu?! Eu cred ca al meu s-a dezvoltat asa pentru ca in perioada conceptiei si dupa pana la 4 saptamani m-am indopat cu vitamine pentru niste analize proaste ce-mi aratasera o anemie severa. Rezultatul vitaminelor: 5 kg in plus dar si analize de nota 10 pe care le-am facut ulterior, analize recomandate de ginecolog!!
Sincer, eu stiu exact si ziua in care l-am conceput caci a fost singura in care am "prestat" in aceea perioada... Nu stiu in ce masura se poate calcula data exacta dupa acest aspect ca mi-a fost rusine sa-i zic medicului....
Am reusit si am slabit vreo 3 kg. Mi-a zis medicul ca nu este nicio problema.
Mie mi se pare culmea faptul ca burtica nu este inca evident de gravida... Bine, eu, de felul meu nu am burta. Chiar si cand ma ingras pun la "aripioare" nu la burta. M-am linistit cand am aflat ca bb este ok , ba mai mult este chiar mai dezvoltat ca sincer eram ingrijorata sa vad cum slabesc si cum nu-mi creste burta deloc...
Laura 12+ si Dimitrakis 25.04.2003
laura_dimitris spune:
Lala,
m-ai lamurit si pe mine!!
Inseamna ca suntem "programate" genetic sa facem bb-ei mari... ca si eu l-am nascut pe primul de 3.750 si tot cu nastere provocata ceruta de mine ca venea pastele si vroiam sa fiu acasa... Iar al doilea vad ca evolueaza la fel...
Ce varsta are primul copilas? Este baietel?
Edit, scuze, ai spus mai sus "fiul meu"... Sunt ametita. Mi-e somn si groaza ca vine ora sa plec de la birou...
Edit, din nou... are 7 ani. La multi ani sanatosi !!!
Laura 12+ si Dimitrakis 25.04.2003
Lala_D spune:
laura_dimitris merci mult
Bogdan s-a nascut cu 4 kg si 53 cm la 38 de saptamani, provocat, nastere normala.
Daca il lasam la termen avea o greutate estimata de 4.300 - 4.400.
Eu am 1.62 m, oase mici si o greutate normala de 53 kg ...nu ar fi fost chiar simplu sa il scot
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bb 2)
raluca_elena spune:
Buna ziua!
Sunt noua pe forum...
Sunt in saptamana a 10-a de sarcina de la UM...momentan ma confrunt cu o durere de masea, as vrea s-o scot...de la ce saptamana se poate folosi anestezicul??
multumesc mult,
raluca