Conceptii gresite despre islam -4-

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by hannen

Ana-Stroe ,normal ca nu e islamic sa-ti pui capul in batic si fundul in blugi strimti.Dar ce sa facem noi?
Apoi despre faza cu pardesiile,uite vezi ,doar tu ziceai ca unele`s cu buricul gol.Fiecare alege cum vrea sa se poarte ,cum inteleg si cum aplica religia.
Eu una nu port pardesiu decit toamna si da,recunosc ca si eu sunt cam invidioasa pe omul meu la tricou in timp ce eu am camasa cu mineca lunga,dar imi trece cind imi amintesc de cancerul de piele sau cind vad japonezele cu mineci lungi,manusi negre pina la umeri ,palarii negre cu boruri imense si umbrele pe deasupra.
Imi zic,"o fi stiut Dumnezeu de ce ne-a zis sa ne acoperim"

Iar despre cei cu ochii rotitzi in cap dupa quebecoase, la fel.Ce sa le facem noi?Fiecare face ce face pt. el!Noi vorbim aici despre islam nu despre musulmani.
Si ca sa fiu sincera ,ce-as mai da eu cu ei de pamint,si ce posete intre oki le-as cara(dar sotul meu imi zice ca asa ,adica cu forta,nu as rezolva nimic,ca ei trebuiesc invatati,luati cu frumosul...)
Idem despre alea care dau valul jos si sar in pat.Sa le fie de bine,ca doar nu sunt reprezentante pt. religia mea.Sar in paturi pe cont propriu si apropo,daca tot stii si cei care ti-au zis stiu atit de multe cazuri,pe alea nu le-a "schinjiuit" nimeni pina acum???

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Hannen,

multumesc pentru raspuns;aici unde traiesc eu in Quebec sunt multi magrebieni-vorbitori de limba franceza, si ce-am scris e urmare a discutiilor cu ei (si a ce vad pe strada); societatea in care traim isi pune amprenta diferit asupra noastra, se pare.

Ana

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ana,multumesc
Ai dreptate,societatea ii schimba pe multi ,din pacate multi nici nu realizeaza si mai au si pretentii de la altii.
As putea povesti mult pe tema asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samer spune:

De cand ca nu sint comentari pe prima parte, uite-o pe partea a II:-

"Dupa Hadige, Profetul (s.a.s.) s–a casatorit cu Sweda. Ea avea varsta de 80 de ani (!), fiind prima vaduva din Islam.
Prin aceasta casatorie, Profetul (s.a.s.) a vrut s-o onoreze si, in acelasi timp, sa onoreze femeile aflate in starea ei. Astfel, Profetul (s.a.s.) a inceput cu el insusi fara a porunci companionilor sai sa se castoreasca cu ea. Profetul (s.a.s.) a vrut sa puna in aplicare acest lucru pentru a fi urmat in viitor de toti musulmanii.

Dupa aceste afirmatii, putem spune ca Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) s–a casatorit in calitate de :

1. barbat cu Hadige (a.s.)
2. profet cu celelate sotii.

Profetul Muhammed (s.a.s.) a fost singurul profet care a practicat poligamia sau a fost si alti profeti care au avut mai multe sotii ?

Intr-adevar, au fost si alti profeti care au avut mai multe sotii, cum ar fi : Abraham, David, Solomon (a.s.), fapt pe care il gasim scris si in Biblie. Cu toate acestea de ce suntem terorizati cu acest subiect ?

Dintre motivele politice, sociale si religioase ale poligamiei Profetului (s.a.s.) enumeram :

1. pentru mostenirea Islamului si propovaduirii cu toate detaliile si caracteristicile lor (cum ar fi rugaciunea si miscarile ei) fara indoiala ca ar trebui sa existe cineva care sa intre in casa Profetului (s.a.s.) pentru a impartasi si invata oamenii detaliile religiei. Allah Preainaltul a dorit casatoria Profetului (s.a.s.) cu Aisa (a.s.), de cand era un copil, pentru ca stiinta la aceasta virsta este asemenea sculptatului in piatra, ea a trait dupa Profet (s.a.s.) 42 de ani (!) in care a raspindit stiinta.

Stiinta Aisei (a.s.) era foarte vasta in special in ceea ce priveste actele adorare atat cele obligatorii, precum si in cele voluntare. Iar numarul hadisurilor relatate de sotiile Profetului (s.a.s.) este de aproximativ 3000 (!).

Casatoria la o varsta frageda nu este o incertitudine, ci este un lucru obisnuit in mediul desertic, deoarece fata se maturizeaza repede. De asemenea, o casatorie la o varsta mica nu era practicata de catre arabi numai, ci era aplicata si de romani si persani !

2. Intarirea legaturilor dintre companioni, ceea ce a condus la formarea unei comunitati unite. De aceea, Profetul (s.a.s.) s-a casatorit cu fiica lui Abu Bekr (r.a.), cu sora lui Omar (r.a.), si si-a casatorit doua dintre fiice cu Osman (r.a.) si pe cea de-a treia fiica cu Ali (r.a.);

3. Milostenie fata de vaduve, prin casatoriile sale cu Sweda, Um Seleme si Um Habiba;

4. Desavarsirea religiei. Aplicand legislatia islamica, Profetul (s.a.s.) insusi devenea un exemplu si un model demn de urmat de catre musulmani, fie prin generozitatea fata de femeile vaduve, fie prin milostenia fata de cei care se converteau la Islam cum ar fi casatoria cu Safia dupa ce tatal ei se convertise, pentru a-i ridica prestigiul in fata evreilor.

5. Dragostea Profetului (s.a.s.) de a intari legaturile musulmanilor de pe toate meleagurile. Prin casatoria cu Maria din Egipt dorea sa uneasca intreaga tara, iar casatoria cu Giuweirie a avut loc pentru ca tribul Beni Mustalak sa accepte Islamul.

Poligamia cu mai mult de patru sotii era o trasatura caracteristica numai Profetului (s.a.s.), asa cum era si postul sau rugaciunea de noapte(cateva ore).

De ce ignoram toate caracteristicile Profetului (s.a.s.) si cautam sa aplicam numai aceasta caracteristica si anume poligamia ?

Cine doreste sa aplice traditia Profetului (s.a.s.) sa inceapa cu familia sa si anume comportamentul frumos fata de sotie, asa cum profetul (s.a.s.) o facea, si de care Allah Preainaltul ne previne in Sfantul Coran : "
Citat:

Nu veti putea sa va purtati intocmai la fel cu [toate] soatele, chiar daca ati voi cu tot dinadinsul. Dar nu va intoarceti cu totul [catre vreuna dintre ele], lasand-o pe cealalta ca atarnata ! Insa daca indreptati aceasta si va temeti, Allah este Iertator, Indurator ! (surat An-Nisa' 4 : 129)

Sper ca s-au clarificat lucruriile despre acest subiect, ca sa mergem mai departe explicand mai multe despre aceasta religie (Islam).

Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Samer,foarte,foarte frumos!Multumesc!
Din pacate eu n-am nimic acum pe aceasta tema,mi-am lasat multe carti prin cele tari calde

Acum,sper ca nu deranjez administratia dar vreau sa fac un anunt pe care l-am primit pe mail pt. persoanele doritoare de informatii despre islam.
Daca este nepotrivit il puteti sterge,si imi cer scuze in avans.

tinindinând cont de interesul manifestat si de cererile care au venit din partea dvs fie prin intermediul telefoanelor în direct fie prin mailuri, mesaje, telefoane, de a cunoste mai multe despre islam, Liga Islamica si Culturala are deosebita placere si onoare sa va informeze ca începând cu data de 01.08.2007, ora 18.00 la sediul ligii culturale din Bucuresti, sector 2, Str. Fabrica de Gheata nr. 14, se vor organiza o serie de întrevederi între reprezentantii religiei islamice din România si nu numai si toate persoanele intersate de Islam. Aceste întrevederi vor avea loc de doua ori pe luna respectiv în zilele de 01 si 15 ale fiecarei luni.
Aceasta este o actiune la care intrarea este libera si nu implica niciun angajament din partea doritorilor, va stam la dispozitie cu orice informatie si suntem deschisi la orice propunere în speransa realizarii unui dialog constructiv inter-religios, cultural, etnic.
Pentru informatii suplimentare vs rugsm sa ne contactati la tel. 2411578 sau pe mail islam@lig.ro.
Va multumesc si vs doresc tuturor tot ceea ce îmi doresc, ss ne ajute Bunul Dumnezeu ss facem mscar un pas spre a putea depasi graniteele impuse de necunoastere, sa ne dam mâna pentru a putea convietui în buna întelegere si pentru a contribui împreuna la pacea lumii în care traim.
Pers de contact: Mioara Boboc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dragilor, am o intrebare pt voi, si astept un raspuns asa pe scurt, ca pt necunoscatori (de aia intreb si nu dau cu google): sunt diferentele dogmatice intre musulmanii sunni si shia atat de mari? pe ce anume se bazeaza toate rivalitatile si omorurile astea de la tv? voi ce sunteti si de ce

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Llaura

Dragilor, am o intrebare pt voi, si astept un raspuns asa pe scurt, ca pt necunoscatori (de aia intreb si nu dau cu google): sunt diferentele dogmatice intre musulmanii sunni si shia atat de mari? pe ce anume se bazeaza toate rivalitatile si omorurile astea de la tv? voi ce sunteti si de ce

Te rog incearca sa reformulezi intrebarea.. pentruca sint mai multe intrebari generale si un raspuns pe scurt chiar n-ar putea cuprinde esenta!
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ok
Il stii pe Michael Ware de la CNN? ala e ziaristul meu preferat.
In fiecare zi ne comunica de la Baghdad ce mai e cu "sectarian violence".
Intrebarea mea e ce diferente dogmatice intre sunni si shia cauzeaza "sectarian violence"?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Llaura

Ok
Il stii pe Michael Ware de la CNN? ala e ziaristul meu preferat.
In fiecare zi ne comunica de la Baghdad ce mai e cu "sectarian violence".
Intrebarea mea e ce diferente dogmatice intre sunni si shia cauzeaza "sectarian violence"?

Hai ca-ti raspund pe scurt asa cum ai cerut:

In primul rand ce se intampla in Iraq e mai degreaba o lupta intre puteri interne si externe prin care a iesit la iveala ceva care l-au numit (violenta de secte)!!! asta nu inseamna ca n-a mai existat, dar aici depaseste acest lucru cu sectele..

Cat despre diferenta intre suni si shi'a ar fi in mai multe chesti dar cea mai importanta e ca ei nu cred in cei 3 primi Khalifa(conducatori dupa Profetului Mohamad(saws), ci cred mai mult in al patrulea pe nume Ali. Plus ca la suni, trebuie sa crezi in oameni din casa Profetului adica ce au zis (Soatele toate, mai ales Aisha plus toti camarazi (sahaba) lui care erau cu el zi si noapte pentru a primi invatatura pe linga multe alte Chestiuni)cand cei de la shi'a cred in spusele lui Fatima fiica Prophetului si in ale sotiei lui Khadija si atat.

Si de aici duce la mai multe diferente,...

(Allah stie mai bine)

Multumesc pentru interes

Mergi la inceput

Profetul Muhammed (s.a.s.) a spus :

"Exista o bucata de carne in corp. Daca aceasta devine buna, intregul corp devine bun si daca ea se strica, tot corpul se strica, iar aceasta este inima."

Islamul pune accent pe inima, ca si un simbol al intentiei. Allah Preainaltul stie ceea ce noi ascundem si ceea ce intentionam sa facem. O persoana poate sa insele pe oricine altcineva, insa cu siguranta nu poate sa faca acest lucru fata de Allah Atoatestiutorul.

Ceea ce conteaza nu este intrutotul ceea ce tu faci, cat mai degraba ceea ce gandesti. Dumnezeu cunoaste ce intentii nedeclarate ascundem fiecare.

Mergi la inceput

Dupa ce-am vazut si auzit intr-una de la multi de islam si musulmani, as dori sa clarific niste lucruri despre Islam prin catea sfanta Quoran:

Drepturile omului si justitia in Islam:
Viata si proprietatea tuturor cetatenilor sint considerate sacre chiar daca acea persoana este sau nu este musulmana . De asemeni islamul protejeaza si onoarea cetatenilor sai . Deci in islam jignirea altora sau vorbele nepoliticoase nu sint admise . Profetul Muhammad (Binecuvintat fie el si toata familia sa) a spus: Cu adevarat singele vostru , bunurile voastre si onoarea voastra sint inviolabile . Rasismul nu este admis in religia islamica . In Coran se spune despre egalitatea intre oameni: “O, voi oameni! Noi v-am creat pe voi dintr-un barbat si o femeie si v-am facut pe voi popoare si triburi, pentru ca sa va cunoasteti. Cel mai cinstit dintre voi la Allah este cel mai evlavios dintre voi.Allah este Atoatestiutor si Binestiutor”(49:13). Dumnezeu i-a creat pe oameni egali iar singura distinctie intre oameni este gradul lor de credinta . Profetul Muhammad (Binecuvintat fie el si toata familia sa) a spus: O ,oameni Dumnezeu este unic iar stramosul vostru Adam este unul . Un arab nu ii este superior unui nearab si o persoana alba nu este mai buna decit una neagra si o persoana rosie nu este mai buna decit o alta persoana rosie . Ceea ce le diferentiaza pe una de cealalta este evlavia. Pelerinajul anual ilustreaza in mod real fraternitatea intre toate rasele si natiunile cind peste 2000.000 de musulmani din toata lumea vin la Mekka in pelerinaj. Islamul este religia dreptatii. Dumnezeu spune: “Allah va porunceste sa dati inapoi stapinilor lor lucrurile incredintate, iar daca judecati intre oameni , sa judecati cu dreptate!.(4:58). “Si fiti nepartinitori , fiindca Allah ii iubeste pe cei drepti”. Despre cei ce ii urasc pe altii Dumnezeu spune in Coran: “Sa nu va impinga ura impotriva unui neam sa nu fiti drepti!. Fiti drepti caci aceasta este mai aproape de evlavie!”

Mergi la inceput