windows vista

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns armandcp spune:

Sunt convins ca o sa iti iei.
It just works. Simple as that.
De ex, sa folosesc camera mea cu Windows, ar fi trebuit sa instalez o gramada de lucruri.
Cu Mac, plug it in, deschizi iPhoto si voila.
Sa mai pomenesc de iPhone ?
Ma jupoaie sotia daca afla de iPhone :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Armancp, tu lucrezi la Apple? si mie imi plac macurile rau de tot, da' chiar sa zic ca merg fara sa instalezi nimic, nu pot
Si softurile sunt cam scumpe sau nu exista sau nu merg prea bine (vezi Office)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

as lua MAC si maine, dar cum imi transfer toat ce am in PC in MAC?
si ce sa fac cu PC asta dupaia?

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Nu lucrez la Apple.
Folosesc Open Source office perfect compatibil cu MS Office.
Mailu' l-am transferat cu un utilitar free.
In afara de opensource office, messenger ptr servici si VPN client nu am instalat nimica. Pardon, am mai pus firefox, dar oricum folosesc safari.
Out of the box.
Poze, documente etc etc, am folosit un disc extern si asta e.
Depinde fiecare ce doreste.
Ptr mine a fost crucial sa fie stabil, sa nu mai omoare cu drivere si registrii trozniti. Sa nu uitam, Mac nu e Windows, e Unix la baza, mai precis FreeBSD.
Ca performanta, bate Windows de ii sar capacele.
1. Boot in 15 secunde
2. Hibernating merge as cum trebuie
3. In genere am n-spe aplicatii deschise. Pur si simplu, nu simt nici o problema de performanta
4. Cu toate ca nu e fost punctul major, dar m-a impresionat, cum eu joc World of Warcraft, pe Mac zbarnaie, deh multithreaded ca la carte.
5. Virusi nu are taica. Am scapat de tona de programe total ineficiente
6. Disk problems ? E Unix, avem fsck ca utilitar
7. Firewall ? Blah, routerul e suficient

Dar repet, asta a fost alegerea mea. Ptr mine e alegerea ideala.
Am expus o mica parte din ce imi place la Mac si de am ales Mac.
Mai ramane juniorul sa treaca la Mac. Dar asta la toamna.
PC ce am avut, am pastrat unul singur ptr Linux, si e inca cel al lui fi miu. Restul au fost donate.
In compania noastra, doar cei de la vanzari au Windows.
Interesant a fost ca la o intrunire a intregii companii, VP de la development care a avut VISTA a inceput cu declaratia "Uitati de VISTA. E o aberatie. Mai bine Windows 3.x" Oricum s-a mutat pe Mac.
Suportul si development la noi e Mac si Suse Linux.
Windows, numa' daca e f'un client pe Windows.
Daca am nevoie de Windows prin Dumnezeu stie ce aberatie, folosesc masini virtuale , Parallels.com.
It just works. No hassle.

Mergi la inceput

Laura, daca e un Mac cu Intel CPU o sa scartie softurile scrise ptr Mac cu IBM Power PC CPU's. Sunt arhitecturi diferite.
Insa daca foloseste Mac Universal binaries ls softurile in cauza, nu ai probleme.
Daca citezi din ce se vorbeste la o cafea in ceea ce priveste calitatea, imi pare rau sa zic, dar este total departe de realitate.
Un comentariu similar l-a facut sotia cand i-am pus Mac-ul in brate de Craciun.
Trei zile mai tarziu "Auzi, dar cu balaria asta de PC ce fac ?" "Doneaza-l, arunca-l, nu ma intereseaza". Sotia cand e obosita, simplu, power off din buton. Nici o problema. Deh, journaled file system, (Unix rules baby).
Eu nici nu ma obosesc sa il opresc. Rabat ecranul sa il inchid la laptop si gata. Restul face el. Si face bine.
Soft exista si nu sunt cu adevarat mai scumpe decat MS.
Depinde insa ce vrea fiecare.
Ptr calitate se plateste in general.
Si vrei sa imi spui ca MS nu are bug-uri ?
Ha, sa fim seriosi.
Sunt campioni la bug-uri.
Si macar de ar fi fixate corect.
Dar carpesc una si apar 10.
Si eu am gasit cateva buguri dar am pus update-urile de rigoare.
In acelasi interval de timp, pe Mac am avut sa zic fo 5 max 7 bugs, si un singur update facut on line. Ehh, Windows, tona nene, si o galeata de updates.
Ptr mine, MS era chin. Am renuntat.
P.S. Uber cool cam pe Mac, USB merge cum trebuie, Firewire merge cum trebuie, SCSI la fel. Multe de zis.
Ptr mine, MAC rules. Windows , uff sa citam "One program, one world" Bill Gates Microsoft. "Ein folk, ein welt, ein Reich"- Adolf Hitler (nu prea le am cu germana) dar esenta e usor de prins.

Mergi la inceput

Pai tu ce faci cu el? editezi documente si trimiti emailuri? cand ai scris de programare ma gandeam la ceva mai interesant, ca de ex cvs serverul din MacOS.
Si ca sa fim corecti pana la sfarsit, ia explica-i tu te rog frumos Gabbrielei cum se instaleaza OpenOffice pe OS10
Virusi si crapware: de acord.
Firewall; si la windows e suficient routerul; in fine, e suficient in aceeasi masura
Firefox e mai misto decat Safari. Parerea mea

Mergi la inceput

Nu fac programare, ci support. Poate nu m-am exprimat corect. Insa nici nu am scris ca fac development.
Sa inteleg ca numai programarea e ceva interesant ?
Hmm. Interesant punct de vedere. Imi pare rau sa te dezamagesc ca nu sunt asa destept sa fiu developer. Probabil ca daca nu sunt developer ptr tine sunt un nimeni. Have fun.
Revenind ls subiect.
Instalarea pe Mac e simpla la orice am intalnit pana acum. Fie are un installer, fie vine dmg format. Il deschizi si drag unde vrei. Dupa care right click to unmount image.
Done.
Ptr Office iti trebe X11. Dar X11 e pe CD/DVD cu care vine Mac.
Nu e instalat default, dar nu faci decat sa bagi CD-ul in Mac si il instalezi de acolo.
Oricum poti sa ii faci si download. X11 Mac e versiunea Opensource.
Ahhhh, sa inteleg ca pasiunea Windows vine de la licente luate de la birou etc etc, fara a plati ? :)
Asta nu e fair.
Si mie imi place Firefox, insa mai mult imi place Safari.
De gustibus.

Mergi la inceput

Armandcp, nici eu nu sunt asa desteapta sa fiu developer, te superi degeaba.
Si multumesc for making my point cu dmg si X11
Mac am avut numai la lucru, si desktop, si laptop, imi plac tare mult, dar in acelasi timp si ceea ce am zis mai sus cred ca sunt motive valide pt care lumea se gandeste de doua ori inainte sa isi ia mac.
Hai sa recomandam un linux ubuntu, ce zici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by Llaura

Hai sa recomandam un linux ubuntu, ce zici?

Zic sa... vorbim pe romana!

Serios, ori citeam in chineza mac-mac x-box-cux-linux- xos-so lix face si drege ori in romana, tot una!

Oamenilor! Io de-abia stiu sa dau copy-paste, de un'sa stiu ce-i cu mac si cu mac-mac!

Da' voi scrieti inainte, poate ca mai invat si io una alta!

Qi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by daniela_b

Zic sa... vorbim pe romana!

Ok!
Linux (ubuntu sau neubuntu) = sistem de operare free + alte programe necesare tot free, practic instalabil pe orice calculator, grafica misto fara 1(2)GB memorie RAM ca la vista, bagi cd-ul si apoi click click next next, fara sa schimbi nimic, capeti un calculator perfect functional ca sa faci tot ceea ce facem cam toti acasa: internet, email, messengere, documente, prezentari, poze, radio, filme si mp3-uri.
Bun, nu?

Mergi la inceput