Sezatoarea canadiana (64)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Daca aveti chef de o iesire puteti veni sambata aici :

http://www.rockburnbreastfest.com/

Cantam in scopuri caritabile, pt adunarea de fonduri pt. bolnavii de cancer la sani. Cand au primit baietii propunerea : Vreti sa cantati la breastfest au zis da fara sa se gandeasca decat la , apoi cand au vazut ca nu suntem platiti le-a scazut entuziasmu'. Glumesc, chiar si noi o parte din vanzarile de CD-uri le vom dona pt. cercetari in aceasta oribila patologie.
Intrarea pt. copii e gratis (o sa fie multi copii, ca nu e prima data cand cantam la Rockburn), insa toti banii de pe biletele adultilor (12$) vor merge in directia fundatiilor pt. cancer. Directia e inspre USA si drumul pana acolo e foarte special.

Donia, bine ai venit acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Donia, hai spunene mai multe despre romanai cand ai timp, mie mi-e dor ca n-am mai ajuns de cand suntem aici adica de 4 ani, in marea majoritate a timpului imi aduc aminte doar de lucrurile bune

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Donia de curiozitate in ce oras ai fost? Ca uneori eu am impresia ca sunt mai multe Romanii, in functie de oras, provincie fiecare are alte impresii. mai proaste sau f.f. proaste.

Eu am observat cat e de nervoasa lumea la mine pe lista de bebelusi. Mereu iese cate un scandal, pt. ca cuiva i se pare ca x se ia de ea , si ca mereu se ia de ea s. a......Eu m-am si retras de acolo, din cauza asta.

Nici eu nu am mai fost de 3 ani jumate . Am aterizat in ian 2004. Pitilache daca ai depus pt. cetatenie, care e starea dosarului?

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

miki, impresiile mele provin din Otopeni, Brasov, Focsani, Buzau, litoral. Deci am gustat putin din fiecare provincie plus traficul dintre ele... infernal, efectiv m-am temut pentru viata mea. In prima zi imi venea sa imi iau copiii din masina si sa fug in munti. Sau in Canada
Ce coincidenta, si noi tot in ianuarie 2004 am aterizat.

Ica, nu stiu ce sa mai povestesc, au fost momente frumoase cand ne-am intalnit cu cei dragi, plus momente urate care mi-au amintit exact de ce am dorit sa plec.
In prima zi a fost o faza care m-a facut sa rad... Intrand intr-un restaurant am salutat o chelnerita si s-a uitat la mine cu o fata atat de mirata incat cu greu m-am abtinut sa nu izbucnesc in ras... Mi-a raspuns cu mila, ca si cum as fi fost picata din luna...
In ultima zi ne-am enervat pentru ca inchiriasem o masina, si pentru ca am gasit-o cu un far spart nu ne-au mai dat depozitul de 120 dolari, desi platisem in mod special un pret de inchiriere mai mare pentru asigurare casco, ca sa nu avem batai de cap. Deci in continuare afacerile se fac dupa ureche, clientul trebuie jumulit... bataie dejoc, ai impresia ca totul e o parodie.
Si acum suntem ingrozitor de obositi, concediul ne-a lasat cu sentimente foarte amestecate, dar in orice caz nu imi doresc sa revin prea curand. Concluzia e ca poti sa emigrezi si pe Venus, faptul ca esti nascut in Romania si ca mai ai inca legaturi cu locul ala tot iti provoaca dureri de cap...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Sofelu' meu acum doarme de dupa amiaza, la 7 jumate' seara, am ratat s-o culc la timp si ...a cazut la datorie in pat dupa masa de seara.

Cred c-o trezesc sa ne plimbam un pic.

Fetelor, v-am spus ca de cand m-am mutat aici umblu numai in picioarele goale ? Stiti cum e ? Imi vine sa plang de fericire. Ieri cand am plecat la festival m-am suit in masina in picioarele goale, pe scena in picioarele goale, la plimbare seara tot in picioarele goale, e absolut divin sa simti iarba in talpi, sa asculti ziua pasari fel de fel cu cantece atat de diferite si de complexe ca e aproape imposibil sa nu le remarci.. noaptea ascult cantecelele de greeri. Miroase a pamant proaspat si a soare si a rau, apa curgatoare..
Azi am mancat inghetata cu cioco pe iarba cu Sofia, la umbra stejarului din curte. Parca imi retraiesc copilaria de la tara...Sofia si-a facut o casa in copac si eu o ajut cu materiale din casa.
E atat de frumos...sper sa nu vina repede toamna!

Mergi la inceput

Donia, eu tanjesc dupa Romania, dar inca n-am fost de cand am aterizat aici, uneori imi aduc aminte ce m-a determinat sa aleg emigrarea insa, cu toate astea, n-a fost o zi in care sa nu tanjesc dupa romania si, in acelasi timp, n-as putea sa ma intorc

Ira, fericireee pe tine, vreau si eu, insa sa ma mut in afara Montrealuilui = sa renunt la serviciu, ca de condus pe autorute poate peste cateva secole.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

intru sa va spun ca am gasit gradi , maine incepem cu o ora pe zi ! sa speram ca o sa fie bine, nu ma grabesc cu integrarea ca am timp pana ma intorc in nov la sf , deci o luam usurel.

ica, poate ti-ar prinde bine o "baie" de romania ca sa te mai linistesti. nu e chiar asa rau sa stai in afara montrealului.daca studiezi zona cand iti iei casa si pui ca punct principal pe lista mijloace de transport directe si facile...nu e greu deloc. eu nu conduc si nu stiu daca secolul asta ma apuc
lucrezi in centru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Mikiion, da am depus pentru cetatenie si ultima data cand am verificat status-ul, cam acum vreo cateva saptamani, scria ca dosarul a ajuns la Montreal. Si probabil ca aici o sa tot stea in lucru! Noi am venit in aprilie 2004. Vad ca in 2004 a venit fff multa lume.

Donia eu cu Romania sunt patita. Am avut o bursa in Olanda si am facut anul 3 de facultate la Maastricht. Bine-nteles ca nu m-am dus in Rom in vacanta de iarna, ca am preferat sa vad alte tari. Niste colege au fost si au inceput sa ne povesteasca de zapada, colegi, prieteni, etc. Asa ca ma luase un dor de as fi mers a doua zi. Noroc ca nu mai aveam vacanta si cu timpul s-au estompat un pic dorul. Insa in vara, desi mai puteam sa stau 2 saptamani dupa terminarea scolii, am plecat imediat. Sa va spun ce numai ce m-am urcat in autocarul romanesc in Munchen (pana acolo mersesem cu trenul) si imi venea sa ma intorc in Olanda. Nu mai zic cand am ajuns la granita la Arad. Asa ca acum lectia imi cam este stiuta, desi imi inchipui ca lucruile nu mai sunt chiar ca acum 14-15 ani. Asta nu inseamna cu nu mi se face si mie dor de anumite locuri si mai ales de familie si prieteni.

Ira merci de limk, poate sambata asta de ascult pana la urma! Si mie imi place sa merg desculta, mai putin in fata casei, unde inca nu sunt 100% ca am scapat de sarpe !

Va pup,
Roxana

Mamina de Isabella (5 februarie 2007) si Sebastian (12 august 1999)

Mergi la inceput

Ktrinel, intergare usoara la gradi. Eu nu zic ca e rau sa stai in afara Montrealului, dimpotriva, mie imi place, cum insa nu am suficient curaj sa ma bag pe autorute - ma gandesc sa raman in montreal. Acum lucrez langa spitalul evreiesc, pe Cote des Neiges, insa nu ma vad ramanand toata viata aici dar, nici lucrand in estul orasului. As vrea sa pot gasi o locatie de unde sa pot ajunge rapid in Montreal, sa aiba scoli bune, sa fie frumos, ieftin, si tot asa Si cred ca da, mi-ar trebui un drum in Rom , cel putin asa spune sotul meu.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Pt. cetatenie . Eu am depus in ian si prin aprilie ajunsese la Montreal. Culmea e, ca prietena mea din Quebec care a depus la mai bine de o luna distanta de mine dosarul are pe net aceesi data ca si mine de trimitere a dosarului la Montreal. Eu cred ca ei lucreaza pe transe. Fac o cutie o trimit la Montreal. Parca vad ca ea are examenul de cetatenie inaintea mea. Ca la Quebec au mult mai putin emigranti.

Si ca vorbeati de rasism si nume .......pur laine. Nu stiti voi cum e la Quebec. Montrealul e bine, comparativ. Se mirau ca stiu sa vorbesc franceza. Iar faptul ca sunt alba si nu e nici un razboi la mine in tara....Nu intelegeau de loc de ce am emigrat. Ca acolo majoritatea emigrantilor sunt refugiati columbieni sau din fost yugoslavie.

Dar tot regret orasul acela . Ca erau alte avantaje.
Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput