Sezatoarea canadiana (64)
Raspunsuri - Pagina 12
maru spune:
trebuie sa iti spun ca la inceput nu cresti in Canada, ci o dai inapoi un piculet.
toti spun ca ar face orice odata ajunsi aici. putin fac asta. multi uita greu ca au fost dir sau ing sau ec sau prof
nu trebuie sa uiti, ci trebuie sa faci ceva pentru a redeveni tu, sa studiezi un pic, sa te perfectionezi.
apoi Canada devine un pas mare in fata
analizati-va personalitatea: daca sunteti inclinati spre pesimism, nu stiu daca e o idee buna sa veniti, indiferent cum, tot veti gasi pete in soare
daca sunteti inclinati spre optimism, aveti o sansa in plus
daca sunteti o familie, trebuie sa vreti amandoi, e foarte greu cand unul trage pe celalalt, se confrunta cu problemele lui, dar si cu reprosurile celuilalt
daca in tara castigati suficient cat sa va permiteti o masina buna, aveti un apartament decent, iesiti la sf de saptamana, faceti concedii anual, va permiteti haine decente, si va raman la sf lunii cateva sute de dolari, nu prea aveti ce cauta aici
va dura cativa ani pana veti ajunge la nivelul asta, so...
Doamne'ajuta!
oanagabriela spune:
quote:
Originally posted by Podeanu
Buna dimineata fetelor,
Citesc dar nu am noutati asa ca nu prea postez. Oanagabriela bine v-ati intors si asteptam cu nerabdare pozele.In caz ca nu ai timp sa citesti tot ce s-a scris cind ai fost tu plecata, sa stii ca ne-am simtit f bine in vacanta la Punta Cana si ne-a placut tare mult, exact cum mi-ai spus ca o sa fie. Uite si linkul cu pozele mele
http://community.webshots.com/user/canadezii
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Dana,
Ma bucur ca v-a placut la Punta Cana. Noi ne-am atasat de aceasta regiune (dovada ca am fost de 5 ori deja) si ni se pare locul ideal pentru o vacanta in sud. Si pozele sint superbe, sinteti tare frumosi toti 4, si se vede imediat ca v-ati simtit f.bine.
oanagabriela spune:
Dupa citeva zile de re-adaptare, am reusit sa intru din nou in ritmul zilnic si deci sa scriu si pe DC…
Intr-adevar am avut o vacanta superba, in care am avut si o vreme perfecta (cind aud acum ce calduri sint prin diferite locuri sau inundatii in altele, inclusiv pe unde am fost noi, nu imi vine sa cred ca am scapat…). Ca sa va dati seama, peste tot am avut aproape tot timpul maximum 30 C (si asta pe malul marii, deci acceptabil) si nici o ploaie pentru 4 saptamini. Doar 2 zile au fost peste 30 C la Roma, si am suferit putin, dar in nici un caz nu am ajuns la 40 C…
Primul episod (Roma):
Prima saptamina am petrecut-o la Roma. Am locuit linga St Maria Maggiore si gara Termini. Am avut un apartament f.frumos, mare, cu 3 dormitoare, la etajul 5, care a costat 800 de euro. Dimneata si seara mincam acasa, iar la prinz pe unde ne nimeream sa fim (pizza, sau paste, ca in Italia). Era a doua vizita la Roma (am mai fost si in 2003), asa ca am fost in locurile care ne-au placut prima data, plus citeva de care un am avut timp atunci. Pentru doua zile am utilizat bus-ul turistic (am descoperit acum 2 ani in Spania ca este un mijloc f.comod de a vizita un oras, cind vrei sa ajungi la mai multe puncte turistice si nu ai masina propie si nici picioare ca la 20 de ani).
Deci am revazut : p-ta Navona, p-ta Spaniei, Fontana de Trevi, forumul roman, Colosseum-ul, Vatican-ul. In plus am vizitat vila Borghese, muzeul etrusc, castelul St-Angelo, cartierul Trastevere. Am petrecut o zii prin magazine (spre disperarea sotului…). Iar ultima zii am umblat pe strazi fara program precis, doar ca sa ne bucuram de ceea ce vedem. Inutil sa va spun ca Roma este orasul nostru preferat, in care am alege sa traim (daca am avea posibilitatea). Este greu de descris ceea ce ne farmeca mai mult: strazile, cladirile, lumina zilei, limba, atmosfera in general…
Peste tot am intilnit romani, Italia este efectiv invadata de romani…Din pacate a venit si ziua sa ne facem bagajele si sa plecam spre Sicilia (am mers cu trenul, o noapte, pina la Palermo, deoarece cu avionul un puteam sa facem 2 intreruperi pe zbor international Roma si Paris, si noi aveam bagaje prea multe ca sa mergem cu zbor intern).
Am avut si un mic incident la gara Termini, ne-a fost furat unul din rucsacuri (al bunicii), cu toate medicamentele ei si alte maruntisuri. A fost greseala noastra, am lasat-o singura cu bagajele pentru citeva minute si 2 indivizi au ametit-o si unul a fugit cu sacul. Din fericre, in afara ca ne-a costat ceva, totul a putut fii inlocuit relativ usor. Este un caz clasic, si nu poti sa-ti permiti sa fii neatent oriunde mergi in vacanta, mai ales in Italia. Este prima oara cind ni se intimpla (in multi ani de calatorii), deci inca ne consideram norocosi.
Episodul 2: va urma…ca si pozele. Inca trebuie sa le pun pe un site si sa le adaug cite o mica descriere, ca sa stiti despre ce este vorba (poate simbata, ca la noi se anunta ploaie..).
Denisam spune:
Oana-pupici, astept continuarea ca italia e pe lista noastra,mai ales Roma, Palermo, Venetzia si of course Sicilia.
Denisa
'de
Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)
Ira spune:
Oana, imi imaginez ca realitatea e cel putin de 10 ori mai frumoasa decat orice cuvinte
. Sunt foarte fericita ca ati avut parte numai de vreme buna si sper sa iti faci si timp de poze, ca sa ne bucuram si noi de bucuria voastra!
Urmeaza Khristin cu povesti si poze de ro, apoi Nelia si sper sa citim cronici favorabile si de la vacantele celorlalte fete
.
Simonna spune:
Buna diminteata, doamnelor!
Hai ca am si eu o intrebare scurt pe doi: stie cineva unde e aciuiat un circ? De-ala cu animale, clovni si tot tacimul? Ca fiu-meu si-a ales activitatea cultural-artistica pe luna asta si vrea la circ, dom'le, nu-s cum sa fac sa-l lamuresc ca mie nu-mi place dar sa nu-i stric nici lui bucuria...
Lorelai... 123, m-am repatriat!
Pusi,
Simonna
Cricor spune:
Simona, eu eram ieri cu telefonul. Pe urma n-am mai apucat sa sun, ca i-a gasit munca pe astia pe aici
.
Oana, bine ati revenit!
Corina
Podeanu spune:
Wow, Oana asteptam cu nerabdare continuarea. Merci ptr toate amanuntele date, si daca poti sa ne spui si noua cit v-a costat cazarea si in celelalte locuri si cit v-a costat in total. (pm daca nu se poate public).
elenacristina, pe noi ne-au ajutat niste amici nu f apropiati, de fapt numai eu o cunosteam pe ea ca lucrasem impreuna dar ptr o perioada f scurta de timp. dar ai nevoie de cineva sa gireze ptr apartament, neavind istorie de credit in canada mai greu se inchiriaza. (vorbesc de zona Rive sud unde stau eu)Apoi ai acte de facut ptr inceput, numarul de asigurare sociala si cartea de asigurare medicala,apoi te inscrii la cursuri de franceza (asta daca aveti nevoie).Si multe altele..
Eu personal am ajutat 5 familii de cind am venit.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
oanagabriela spune:
Episodul 2 (Sicilia – la mare)
Am ajuns la Palermo simbata in jur de 9 dimineata, dupa o noapte petrecuta in tren (compartiment cu 4 cusete). Nu prea am dormit, mai ales cind am ajuns la Messina si am trecut stramtoarea (trenul este imbarcat pe un vapor, merge pe apa, si pe urma debarcat, totul intr-un vacarm ingrozitor…). De la gara ne-am dus sa ne luam masina inchiriata si am plecat spre noua rezidenta de vacanta.
Am inchirat un bungalow cu 2 dormitoare, baie, salon/bucatarie, la Campofelice de Rocella (o localitate situata la circa 40 km de Palermo), pentru 2 saptamini. Ne-a costat 700 euro pe saptamina. Am ales Campofelice pentru ca era la o distanta rezonabila (intre 1 si 2 ore de masina) de locurile pe care doream sa le vizitam (detalii in episodul 3).
Casa face parte dintr-un complex (Hydria) de circa 20 de locuinte, la 5 min de mers pe jos pina la prima plaja. Pe toata coasta sint santiere de constructie pentru complexe similare, fiecare fiind inconjurate de gard si cu porti incuitate tot timpul. Am intrebat, si un bungalow ca al nostru, costa in jur de 25 000 euro. Sint si vile mai luxoase sau situate chiar pe malul marii, la care pretul sare la 100 – 150 000 euro.
Casa, desi nu este mare, are exact tot ce este necesar pentru o vacanta la mare : aer conditionat, baie cu dus, bucatarie echipata cu tot ce este necesar, gratar, veranda unde mincam tot timpul, si o mica gradina. Majoritatea celorlalte casute erau ocupate de localnici, care veneau doar la sfirsit de saptamina si atunci, ca la italieni, era mai harmalaie (vorbesc tare, pun muzica tare, copiii mergeau pe bicicleta la 12 noapatea), dar in rest era f.liniste…
Plaja aflata chiar linga complex nu este mare si are nisip dar si pietre. Aici am stat primele 3 zile, pina cind am fost toti 3 piscati de meduze…Atunci am vorbit cu omul de servici din complex si ne-a sugerat sa mergem la plaja publica (la 5 min cu masina). Intr-adevar, plaja « satului » este superba (veti vedea pozele), larga, cu nisip fin, apa mica la mal, numai buna pentru copii si fara meduze. Are si o faleza f.frumoasa, cu mici terase unde poti cumpara de baut sau mincare, si cu zone cu scaune si umbrele de inchiriat. Noi am venit echipati de acasa, si nu am avut nevoie…
In afara de simbata si duminica, cind tot satul vine la plaja (cu catel, cu purcel), in timpul saptaminii erau doar mamici si bunici cu copiii, mai rar si cite un tatic in vacanta. Intr-o zii mai racoroasa (doar 26 C) a fost chiar pustie….
Vremea a fost perfecta: cald, in jur de 28-29 C, dar un ca sa te sufoci, rar cite un nor, doar o zii a fost cu vint puternic, de un am putut tine umbrela deschisa…Apa a fost calda, de nu-ti venea sa mai iesi din ea. Am avut zile cu mare perfect calma, si zile cu valuri. In total am stat 9 zile la plaja (plus citeva dupa-amize, cind reveneam mai devreme din excusii). Peisajul este f.frumos, coasta Siciliei este muntoasa (seamana f.bine cu Corsica), cu plaje din cind in cind.
Mincarea o cumparam de la unicul magazin din sat, dar a fost suficient. Am mincat atita inghetata, ca pina la urma m-a durut gitul…Se zice ca inghetata facuta in Sicilia este cea mai buna din lume, si pot sa va spun ca nu mint…Pe linga macaroane, gratar, snitele, omlete, am cumparat si peste proaspat (espadon), care este minunat.
Antonia a fost in al noulea cer: toata ziua pe plaja (cu pauza la prinz si pentru siesta), in apa s-a jucat ca un pestisor, a prins curaj si a sarit in valuri, a inotat pe sub apa , cind marea era calma am exersat pluta si inotul (este inca debutanta, dar face progrese uimitoare…). Ajungeam pe la 9:30, plecam la 13:00 si reveneam la 17:30. Cum era lumina si cald, seara stateam pina la 20:00…
Urmarea in episodul 3 (Sicilia – in excursii).
P.S Sper ca asta seara sa pun link-ul cu pozele de la Roma.