Problema...matematica

Problema...matematica | Autor: mariana_1976

Link direct la acest mesaj

Imi cer scuze daca aceasta postare nu-si are locul aici,dar efectiv,nu stiu unde sa o pun.

Fiindca stau prost la capitolul matematica,as dori sa intreb:

Cite combinatii posibile exista daca am un cod format din:

3 cifre de la zero la noua + o litera alfabetica (la un alfabet ce contine 25 de litere)+ o invariabila( care este mereu aceeasi dar pina s-o afle cineva trebuie sa incerce orice litera dintre acelea 25 sau orice numar de la zero la noua,sau alte 7 semne grafice diferite)

Presupun ca este o problema cu combinatii,dar nu stiu cum s-o asez si in ce formule.
Multumesc anticipat si ma scuz inca o data.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

mariana, n-ai spus ceva: codul (banuiesc ca este un cod) din cite caractere este format?

Formula de calcul ar fi ceva de genul: Combinatii de 9 luate cite x plus combinatii de 25 luate cite X, unde X e numarul de caractere cite are codul.

Daca nu ai un numar maxim, ma gindesc ca ar putea fi de pina la 25+9+1=35.

Uite www.analyzemath.com/Calculators_3/combinations_calculator.html" target="_blank">aici un calculator online.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Ale,iti multumesc mult de tot. M-ai lamurit foarte bine.

Codul este format din 3 numere + 1 litera + 1 invariabila
Deci in total 5 caractere.

Mergi la inceput

Hai ca m-am prostit. N-am citit corect. Iarta-ma.
Dar nu cred ca combinatiile sunt formulele cele mai potrivite, pt ca nu permit dublurile, ceva de genul 111. Astea parca erau aranjamentele. Mai caut, ca-mi mai exersez si io creerasu obosit.

Un prim raspuns probabil: 324.632 combinatii de introduceri unice. Deci cu mult mai multe daca le poti repeta.

Mergi la inceput

Punind capul la contributie, folosind aranjamentele, mi-au iesit 39.955.840 de combinatii posibile.

Chiar de nu-mi mai amintesc exact cam ce ar trebui folosit, sunt oricum destul de multe variante, chiar si-ar fi numai alea 300 si ceva de mii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

10 * 10 * 10 * 25 * 42 = 1 050 000 variante, presupunand ca mereu o sa am exact 3 cifre, o litera, si simbolul invariant

Daca am fi avut un cod format doar din exact 3 cifre de la 0 la 9, ar fi fost 1000 de posibilitati. (de la 000 la 999). Adica 10 * 10 * 10 (unde 10 este numarul de posibilitati pentru fiecare pozitie...). Pe aceeasi idee, pentru litera avem 25 de posibilitati si pentru invariant 42 (25 de litere + 10 cifre + cele 7 semne grafice diferite).

Rezulta 10 * 10 * 10 * 25 * 42.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

quote:
Originally posted by clayhanger

10 * 10 * 10 * 25 * 42 = 1 050 000 variante, presupunand ca mereu o sa am exact 3 cifre, o litera, si simbolul invariant

Daca am fi avut un cod format doar din exact 3 cifre de la 0 la 9, ar fi fost 1000 de posibilitati. (de la 000 la 999). Adica 10 * 10 * 10 (unde 10 este numarul de posibilitati pentru fiecare pozitie...). Pe aceeasi idee, pentru litera avem 25 de posibilitati si pentru invariant 42 (25 de litere + 10 cifre + cele 7 semne grafice diferite).

Rezulta 10 * 10 * 10 * 25 * 42.

Asa sa fie ? adica un cod de 3 cifre are 1000 de posibilitati, dar un cod de 3 cifre + 1 litera are 1000*25 ?

a123
1a23
12a3
123a

Pt. litera "A" cate combinatii am ?

Cu respect,
G.

www.siteaudit.ro

Mergi la inceput