FIV 126

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Moni, cred ca tratamentul merge bine, maine este ziua cand voi vedea primele rezultate. ca niciodata, ma doare cand imi fac dipherelynul. Sunt putin umflata in burtica si de ieri seara am inceput sa am mucusul cervical specific ovulatiei. Eu ma astept ca sambata sau luni cel tarziu sa am punctia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_d spune:

Moniland, Marrina
Multumesc mult pentru raspuns.
Foarte probabil va trebui sa mi se punctioneze chistul
inainte de o noua stimulare.
dar intervine o alta intrebare care ma ingrozeste efectiv...
cat poate costa manopera...
oare tot 1100 E cat costa punctia care se face inainte de emriotransfer???

Va rog mult, spuneti-mi daca stiti,
cat costa punctionarea chistului?

Si nu inteleg, de ce iepurii nu s-a efectuat aceasta interventie
in timpul punctiei de la primul FIV?
Doar chistul era evident si atunci.
Ufff!!! Chiar nu inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valeria72 spune:

Fetele eu sunt din ce in ce mai ametita si ma cam dor si ovarele
Maine ma duc la a doua echo de cind am inceput stimularea sa vedem ce-o mai fi.
Si eu tot la Prof sunt la Medsana si mi s-a facut pilea gainii citind ce-a patit PSJ
Asta este fie ce-o fi se pare ca de luni incolo o sa fie punctia.
O sa vin la raport maine

Pupici dulci la viitarele mamici

Aspiranta la titlul de mamica
http://tt.lilypie.com/45Bep2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medamaya1 spune:

Va tin pumnii strinsi tututror care sinteti in focuri

Meda6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Diana, sa inteleg ca tie nu ti-au fost punctionati tori foliculii? De unde stii ca chistul il aveai in timpul FIV-ului trecut? Poate a aparut ulterior. Iar cu costul punctiei, eu nu am platit nimic.( doar la anestezst am dat pliculetul ).
Valeria, ovarele te dor pentru ca produci foliculi. Eu cred ca si intr-o luna normala fara stimulare in perioada ovulatie iti simti ovarul.Dar acum cand sunt mult mai multi foliculi e normal sa simti mai mult timp. De starile de ameteala nu stiu ce sa zic. Sunt curioasa ce-ti zice maine dr. Iti tin pumnii sa fie totul ok. Oare iti va da dr. sa faci estradiolul?
Uite ce scrie in prospecul puregonului despre hiperstimulare:
Pe langa dezvoltarea unui numar mare de foliculi ovarieni, nivelele estradiolice pot creste foarte rapid, de exemplu poate avea loc mai mult decat dublarea lor zilnica pentru doua sau trei zile consecutiv, existand posibilitatea evolutiei spre nivele valorice extrem de inalte. Diagnosticul hiperstimularii ovariene poate fi confirmat prin examen ultrasonografic. Daca apare aceasta hiperstimulare ovariana nedorita (si nu facea parte din programele de hiperstimulare ovariana asistata) administrarea de Puregon trebuie intrerupta. In acest caz se evita administrarea de hCG si deci se evita sarcina, pentru ca, se poate induce, pe langa o sarcina multipla si sindromul de hiperstimulare ovariana. Semnele si simptomele clinice ale unei hiperstimulari ovariene blande sunt: durerea, greata, diareea, cresterea moderata a ovarelor si aparitia chisturilor foliculare. In cazuri rare apare sindromul hiperstimularii ovariene, care poate pune viata in pericol. Acesta este caracterizat de chisturi ovariene largi - aproape de ruptura, ascita, hidrotorax si cresterea greutatii.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Valeria parca face menogon, daca imi amintesc corect.
De-asta am si ezitat pana acum sa scriu ce am patit pentru ca totusi sunt un caz rar(sper) si nu vreau sa se sperie prea tare fetele care sunt in proceduri acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_d spune:

Moniland, multumesc pt raspuns.
In fine, m-am linistit.
Mi-am sunat pe mobil medicul care m-a vazut la eco
si i-am cerut precizari referitoare la ce sa fac ulterior.
A binevoit sa-mi explice mai clar de data asta
(ieri cand m-a vazut la eco era trecut de ora 20:00
si era cam obosit)
ca de fapt, ceea ce a vazut la eco nu era un chist de 1/1 cm
ci un folicul. Desi sunt sub anticonceptionale, cica exista totusi posibilitatea de a se dezvolta foliculi in prima luna de tratament cu AC.
In concluzie, fiind folicul, nu trebuie sa fac nimic.
Ce sa zic, sper sa fie asa,
in urma cu 4 luni cand am avut o sarcina extrauterina
(obtinuta natural), trompa fisurata, sange in peritoneu ...
mi s-au "servit" 4 diagostice diferite de 4 doctori
si era sa mor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

psj, nu stiu daca in prospectul menogonului scrie de hiperstimulare si de aceea am citat din cel al puregonului. E vb doar de ideea de hiperstimulare. Nu cred ca valeria sa ajunga la hiperstimulare.
Tu cati foliculi ai avut? Ce valoare a estradiolului aveai?
Diana, foarte bine sa fi mai prevazatoare. Ma bucur ca ai scapat de chist si te-ai pricopsit cu un folicul .

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valeria72 spune:

Moni, PSJ intradevar eu fac menogon acum 4/zi si nu intepaturile din ovare ma nelinistesc ci ametelile care sunt din ce in ce mai dese.

Nu-mi amintesc sa fi citit in prospectul menogonului de hiperstimulare dar o sa-l mai rasfoiesc o data diseara cand ajung acasica ca poate ma gandeam la "nemuririea sufletului"

Eu am facut de doua ori pana acum estradiol (la fiecare monitorizare)
dar rezultatele le ia dr si nu mi-a spus nici o data valorile, cica in functie de ele si de echo i-mi mareste sau micsoreaza doza de menogon

Pupici la toate fetele!!!

Aspiranta la titlul de mamica
http://tt.lilypie.com/45Bep2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

valeria, nici mie nu mi-a spus valorile la estradiol, mi-a zis doar ca sunt cam mari dar bineinteles totul e sub control. desi normal ar fi trebuit sa le treaca pe fisa aia pe care treceau si nr. de foliculi, endometru, dim. ovare, doza medicamentului etc.
dar tu nu o sa faci hiperstimulare, stai linistita. aveai valori in limite din ce am vazut. eu de la prima ecografie aveam deja >10 foliculi/ovar, nu stiu exact cati pentru ca nu i-a numarat. a zis doar mai multi de 10, nu mai numaram exact.
nu cred ca e asa grav ca ametesti, e cumva normal dat fiind "bombardamentul" la care supui corpul.
Eu, in total aproape 40 dar inutili(unii deja prea batrani,chistizati, altii prea noi) ca sa le zic asa, doar 7 au fost buni din toti astia.

Mergi la inceput