Amenoreea-piedica in conceptie?

Amenoreea-piedica in conceptie? | Autor: peachy

Link direct la acest mesaj

De un an si ceva imi lipseste menstuatia...nu am fost la ginecolog, din diverse motive,dar am aflat ca aceasta povest4e se numeste amenoree.
Nu am avut niciodata(de cand nu mai am menstruatie) dureri , sau vre-un alt simptom(in afara de cresterea in greutate - dar nimic garv...
Nu am avut vre-o boala mai serioasa nicicand(in afara de spondiloza cervicala - cu care ma lupt de aproape un an)
Zilele trecute a inceput sa-mi fie rau...greata, ameteli, sunt obosita tot timpul...si m-am intrebat daca..cine stie poate sunt insarcinata...Si am facut un test...cae mi-a iesit slab pozititv...
Acum..am inteles k slab pozitiv poate indica si prezenta unei sarcini...Acum..nu stiu ce sa zic...Imi doresc foarte mult un copil...dar nu vreau sa-mi fac sperante degeaba...
Astazi o sa repet testul...am emotii...
Credeti k lipsa menstruatiei, inseamna ca nu poti ramane insarcinata niciodata?
A..am uitat sa specific ca este vorba despre o amenoree secundara..pana anul tecut am avut cicluri normale...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Buna,
Cred ca la finalul mesajului tau ai vrut sa spui "lipsa menstrei.nu amenoreei".Ar fi cam ciudat sa fii insarcinata daca nu ai menstra de peste 1 an de zile,totusi minuni s-au mai intamplat.Exista anumite medicamente care pot influenta testele de urina.Fa un test de sange bhcg si astfel misterul se va elucida.Ti s-a dat un tratament pentru amenoree?Cati ani ai, scuza-ma ca te intreb?Daca iti doresti un bebe poate ca ar trebui sa faci mai multe investigatii: laparoscopie si eventual FIV ( daca este posibil).Multa bafta!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Initial creeata de peachy

De un an si ceva imi lipseste menstuatia...nu am fost la ginecolog, din diverse motive,dar am aflat ca aceasta povest4e se numeste amenoree.
Nu am avut niciodata(de cand nu mai am menstruatie) dureri , sau vre-un alt simptom(in afara de cresterea in greutate - dar nimic garv...
Nu am avut vre-o boala mai serioasa nicicand(in afara de spondiloza cervicala - cu care ma lupt de aproape un an)
Zilele trecute a inceput sa-mi fie rau...greata, ameteli, sunt obosita tot timpul...si m-am intrebat daca..cine stie poate sunt insarcinata...Si am facut un test...cae mi-a iesit slab pozititv...
Acum..am inteles k slab pozitiv poate indica si prezenta unei sarcini...Acum..nu stiu ce sa zic...Imi doresc foarte mult un copil...dar nu vreau sa-mi fac sperante degeaba...
Astazi o sa repet testul...am emotii...
Credeti k lipsa amenoreei, inseamna ca nu poti ramane insarcinata niciodata?
A..am uitat sa specific ca este vorba despre o amenoree secundara..pana anul tecut am avut cicluri normale...

Am avut aceeasi problema, inainte de a avea copilasul. Insa doar dupa ce am mers la medic, s-a rezolvat. Si eu am inceput sa ma ingras, dar am urmat atunci un regim alimentar sanatos si de lunga durata, am slabit 15 kg. Am inceput in ianuarie, menstruatia a inceput sa vina aproape normal, doar 2, 3 saptamani intarziere, fata de 3 luni, si in august am ramas insarcinata.
Nu ezita, si nu mai cauta motive, mai ales daca iti doresti un copil. DU-TE URGENT LA MEDIC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Si eu am avut amenoree (secundara) - cea mai lunga perioada fara menstruatie a fost 10 luni!, iar cauza era progesteronul mic. Fa-ti niste teste hormonale. Eu am urmat un tratament de 6 luni cu progesteron, rezultatul a fost ca mi s-a reglat ciclul si nu la mult timp dupa aceea am ramas insarcinata (ceea ce nu mi se mai intamplase niiodata). Am dus sarcina la termen cu succes!
Multa sanatate!
Si trebuie sa mergi macar o data pe an la ginecolog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

prietena mea a avut amenoree vreo 2 luni dupa intreruperea AC in scop de bebe nr. 2.
si a ramas insarcinata exact in perioada asta fara ciclu.
dr. i-a spus ca data conceptiei a fost in perioada de amenoree si ca ovulatie a existat bine-mersi si fara ciclu. nu stiu ce sa cred dar am relatat un fapt. sanatate multa. pupici!

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

http://tt.lilypie.com/JUibm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Peachy, mergi si fa un beta HCG. Programeaza-te si la doctor cat de curand si ai grija de tine. Ca daca vrei un BB poate la un moment dat nu o sa se mai poata daca nu incerci in tratament ceva. Si ar fi pacat.
Hai sa ne tii la curent cu ce ti-a iesit la test!
Eu iti tin pumnii sa fie BB :) Sunt convinsa ca daca a vrut DD ar putea fi acolo Pupici!

:) Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peachy spune:

Am 24 de ani, si nu am ramas insarcinata niciodata.Am mai intalnit femei care, chiar si in lipsa menstrei au ramas insarcinate...De aceea m-am gandit ca s-ar putea sa nu fie chiar imposibil..
Oricum..am facut azi al doilea test de sarcina, care mi-a iesit tot slab pozitiv...
Luni ma duc la ginecolog...sa vedem..sper sa-mi dea vesti bune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

peachy, eu zic ca esti graviduta. sa fie cu noroc!

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

http://tt.lilypie.com/JUibm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peachy spune:

Sa dea Dumnezeu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leo_71 spune:

peachy draga sa-ti dea bunul dumnezeu ceea ce-ti doresti .

sa sti ca se poate . o verisoara de-a mea are ciclul la 6- 7 luni si are o frumusete de baietel si nu a facut nici un tratament, nu a mers la medic numai cand si-a dat seama ca e insarcinata .

LEONORA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Si eu am amenoree secundara- insa dupa 6 luni fara menstra m-am dus la dr.
De 2 ani fac tratament cu progesteron si bb nu a aparut

Dar, mai astept, caci vad ca am sanse - poate mai greu - dar va fi.

Elly

Mergi la inceput