hotarare judecatoreasca gresita!!!

hotarare judecatoreasca gresita!!! | Autor: daniella4

Link direct la acest mesaj

Am primit o hotarare judecatoreasca gresita in mod grosolan, inclusiv cu nume proprii scrise gresit. Legalizarea ei ar insemna s-o accept asa banuiesc.

...continutul e in mare parte ok, dar sunt acele greseli care m-au lasat masca. Ce se poate face?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Te duci la judecatorie si faci o cerere de indreptare erori materiale .
Din cate stiu eu exista un formular tip pe la birourile de xerox din incinte iar aceste cereri sunt scutite de taxe de timbru daca vina este a judecatoarei.

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Multumesc, Lala.
Cred ca vina este a grefierei, care a dactilografiat hotararea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Procedeaza asa cum te-a sfatuit Lala si verifica, dupa corectie, fiecare litera, fiecare cifra. Orice greseala iti poate pune piedica tocmai atunci cand vei avea nevoie de aceasta hotarare. Am trecut prin asta din cauza unei cifre (neimportanta, dupa parerea mea )
Cred ca 90% din hotarari au greseli de dactilografiere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Am depus cererea de indreptare erori materiale.

Mi s-a spus ca voi primi acasa noua hotarare. Ceea ce vreau sa va mai intreb: in cat timp sunt obligati sa o trimita? Prima hotarare am primit-o cu vreo 3 zile inainte de a se implini 3 luni de la data pronuntarii. Exista un termen limita si implicit o modalitate de a urgenta procedura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Wow, aproape 3 luni , termenul e 30 de zile de la pronuntare dar nu se prea respecta .

Acum tinand cont ca e si vacanta judecatoreasca nu pot decat sa iti urez bafta sa vina pana in septembrie .

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Profit de acest subiect (si sper sa nu se supere autoarea), sa intreb ce anume (taxe, timbre) imi trebuiesc pentru legalizarea unei hotarari judecatoresti.
Recunosc ca am mai facut, dar a trecut mult timp de atunci si poate s-au mai schimbat lucrurile si trebuie sa legalizez hotararea judecatoreasca pt. pensie intretinere copil.
Scuze si multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

quote:
Originally posted by sorinsonia

intreb ce anume (taxe, timbre) imi trebuiesc pentru legalizarea unei hotarari judecatoresti.
Recunosc ca am mai facut, dar a trecut mult timp de atunci si poate s-au mai schimbat lucrurile si trebuie sa legalizez hotararea judecatoreasca pt. pensie intretinere copil.

Taxa de timbru de 2 lei platita la primaria de pe raza judetului unde este judecatoria si timbru judiciar de 0,15 lei + cerere legalizare depusa la judecatorul de serviciu. Se legalizeaza pe loc, dupa verificare, la arhiva.

Mergi la inceput

midasnum, multumesc mult. Poate "imi iau inima in dinti" si merg maine la tribunal.
daniella, scuze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Pai mai bine sa te duci in perioada asta, pentru ca este vacanta judecatoreasca si nu este foarte aglomerat. Dar daca in proces ai avut avocat, du-te la el si cere-i sa-ti legalizeze, e mai simplu pentru ei, au prioritate.

Mergi la inceput

Nu merge nimeni cu mine ca mi-e greu sa stau singura pe la usi si sa astept... un drept al copilului, pe care l-am castigat cu greu.
Am glumit....

Mergi la inceput