Concediu medical - concediu prenatal
Buna,
Am si eu o intrebare..sunt insarcinata in 20 saptamani (DPN= 28 noiembrie)si as vrea sa intru in concediu medical de la 1 August, urmand ca la 1 octombrie sa intru in concediu prenatal.
As vrea sa stiu cum influenteaza astea 2 luni de concediu medical (august si septembrie) valoarea salariului pe care o sa il primesc in prenatal..
Multumesc mult!
Raspunsuri
marius spune:
Fiind in procent de 75% din salariu va diminua baza de calcul micsorand-o.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
Sheritra spune:
Buna,
Sunt cam in aceeasi situiatie.
Vreau sa intru in conced medical, apoi din octombrie in prenatal.
Intrebare va rog: ce fel de concediu sau in baza carui articol imi va acorda doctorul de familie medicalul cu 75%?
Am o doctorita cam dura, si daca nu-i spun exact ce vreau si cum, ma baga direct in prenatal, si n-as vrea inca.
Multumesc mult
Shery 22+ Alesia
my precious
eco-uri
burticuticuta
bb_yasmi spune:
sherry, in aceasi situatie sunt si eu: de la 1 august (25 de sapt) vreau sa intru in concediu medical apoi de la 1 sept in concediu prenatal. din cate am inteles eu nu poti lua doar de la med de fam (sau med gineco) asa de mult concediu, eu voi lua 2 sapt de la dr gineco, apoi 1 sapt de la dr de fam si apoi ink 2 sapt de la dr gineco. mie ultima oara cand am luat concediu medical (in sarcina) platit cu 75% mi-a scris cod indemnizatie 1. iar cand vei intra in prenatal se va schimba acest cod.
sper sa te ajute cu ceva.
astept si eu lamuriri de la persoane mai 'calificate".
_
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
viitoare mami 23+ de bubulina Iasmina Alissa
poza eco bb si burtik
bb_yasmi spune:
sherry, am gasit cateva articole, daca te intereseaza:
http://www.hih.ro/W_CAS_IS/Info_contrib/PersF/CM/Categ_CM.php
_
viitoare mami 24+ de bubulina Iasmina Alissa
poza eco bb si burtik
Sheritra spune:
Am fost ieri la medicul de familie, si mi-a dat numai doua saptamani, zice ca cf legii numai doua poate da.
Voi lua cateva zile concediu de odihna, apoi iar doua saptamani de la doctor.
Ideea e sa nu fie cate doua legate, "ca are probleme". Ce porcarie! Si adica eu ce sa fac?
Imi recomanda sa stau acasa, dar nu se poate concediu medical. Vinerea viitoare merg cu cerseala si la spital, poate ma invart si pe acolo.
Shery 24+ Alesia
my precious
eco-uri
burticuticuta
bb_yasmi spune:
sherry, exact ce ti-am spus eu!!!
eu imi iau 2 sapt de la dr gineco, o sapt de la med de fam si apoi ink 2 sapt de la dr gineco. tu nu iti poti lua de la dr ginecolog???
_
viitoare mami 24+ de bubulina Iasmina Alissa
poza eco bb si burtik
Shobo spune:
si mie mi-a spus la fel dr de fam, ca nu-mi poate da mai mult de 2 sapt medical, dupa care mai iau eu 1-2 zile de concediu odihna ai apoi iar imi mai da 2 sapt.. insa am fost la dr ginecolog-obstretician si mi-a zis ca-mi da fara pb si cate 1 luna de medical... si ca oricum mai vb in luna 8 cand ma intereseaza pe mine. si eu doresc sa-mi iau medical de prin luna a 8-a si sa imi las cele 4 luni de maternitate dupa nastere!... la primul copil am reusit, sper sa pot si acum.
Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si in 11 sapt
m_monique spune:
vorbiti fetelor cu ginecologii. ei va pot da concediu platit cu 100%, care va influenta foarte bine concediul prenatal.
Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei
marius spune:
Si pe ce cod dat de medicul ginecolog se primeste 100%, concret te rog.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
m_monique spune:
eu am primit cu 100% pe cod de urgenta medico-chirurgicala (nu stiu care e nr). ca sa obtin acest concediu am stat o noapte in spital, ca asa e mersul.
Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei