Calculator

Calculator | Autor: Ica 1975

Link direct la acest mesaj

Ce ar trebui sa primeze in achizitionarea unui calculator portabil ? Eu nu sunt profesionista in domeniu, insa am vrea sa achizitionam unul si nu stiu de unde sa incep.

Merci !

Noi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Depinde ff mult ce vrei sa faci cu el.
Ar trebui sa aiba placa de retea wireless, modem (daca vrei sa te conectezi pe dial up), configuratie ca si la desktop dupa preferinte, tastatura sa iti fie comoda, daca vrei sa il iei dupa tine deci usor, sau vrei sa ocupe in casa mai putin loc deci nu prea conteaza cat de greu e, cat de mare vrei ecranul, daca vrei cu dull screen sau cu ecran lucios, cat tine bateria, ce soft vrei pe el, si bineinteles pretul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Laura, merci! Noi vrem unul nu f mare, sa-l putem lua dupa noi (accesibil de carat ), ecranul sa nu fie lucios, nu vrem ptr dial-up ( e mai bine cu modem incorporat sau extern?), sa scrie discuri, sa nu fie f scump. Asa cum am mai spus nu sunt profesionist, deci nu stiu dupa ce parametri sa ma uit cand merg la magazin - cum ar fi spatiul pe disk (memoria)-de cat am nevoie la unul bun; cum sa-l configurez (banuisc ca ptr asta apelez la cineva, as usual) ... dupa cum vezi nici nu stiu ce sa cer la magazin N-as vrea sa platesc cat nu face dar nu vreau nici unul ieftin si care nu este extraordinar (cum am patit la achizitionarea primului calc -aprox 600 CAD acu' 4 ani si ... vai de el)

Noi

Mergi la inceput

De www.toshibadirect.com/td/b2c/pdet.to?seg=HHO&poid=383431&in_merch=1" target="_blank"> asta ce zici?

Daca esti ok sa dai peste mie, mergeti si voi la costco sau la best buy si luati ce va place (pe la 14-15 sute gasesti calc adevarat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

...ce vrei sa faci cu el?

grafica, sa joci jocuri ultra moderne, iti trebuie unul mai performant cu procesor puternic, dual duo sau duo, placa video puternica cu niste memorie pe ea (512 Mb) memoria Pc -ul min 1 GB ddr
un dvd writer
dak e pentru messenger chats sau ascultat musica, mai pui un sound card , recomand Creative music hi-fi (sau ceva de genul) restul componentelor nu trebuie sa fie ultra performante

dak vrei portabil iti recoman laptop, dar astea sunt limitate

majoritateacum au WLAN incorporat, si bluetooth

Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput

Laura, merci, am sa ma uit

Annie80, nu-l vreau ptr jocuri, ci ptr scoala (daca m'oi apuca ), chat, muzica/filme, obisnuit, copilul e prea mic sa se joace si nici n'as prea vrea sa se obisnuiasca la calc. Oricum, mai dezvolta, ca asa invat si eu care sunt novice . De ce un laptop e mai limitat? Ar fi mai bun un Mac? Care ar fi diferenta intre Mac si PC?

Noi

Mergi la inceput

Ica, diferenta intre mac si pc e mare, sistemul de operare e cu totul diferit (mac-ul e un fel de unix). Mac-urile sunt calculatoare foarte faine (sunt fan), din pacate sunt scumpe si soft-ul pt ele e si mai scump.
Poti sa mergi la Best Buy sa te uiti, au un coltz intreg de macuri si aici sunt sigurele calculatoare din magazin conectate la net.

Mergi la inceput

Laura, am vazut promotie la MACBOOK (sper ca am scris bine) aprox 1200 CAD, insa am inteles ca sist de operare este diferit, in ce fel ... asta nu stiu, a... si ca ar fi mai ''solide'' - in sensul ca se strica mai greu

Editez - ce inseamna unix ?

Noi

Mergi la inceput

Unix e un sistem de operare, platforma pe care tu instalezi programe si care iti permite de fapt sa folosesti calculatorul. De ex windows e un sistem de operare. Sunt multe feluri de unix, MacOS e (sa zic) unul din ele. Nu e deloc dificil de folosit, intr-o ora te prinzi, se bazeaza pe click-click ca si windows-ul.

Pb e ca pt Mac nu sunt atat de multe programe disponibile. De ex ca sa ai Office (sa poti face documente, spreadsheets, prezentari) tb fie sa platesti bani la Microsoft pe MS Office for Mac (scump si daca ma-ntrebi pe mine, nu cine stie ce), sau sa instalezi Open Office de la Sun Microsystems, mult mai bun, gratuit, dar nu chiar asa usor de instalat.
Dar daca tu vrei sa faci documente, internet, muzica si filme (adica ceea ce facem cam 99% dintre noi acasa) notebook-ul Mac o sa te serveasca mult timp si vei fi multumita cu el.
Eu nu incerc sa te conving sa nu iti iei. Imi plac foarte mult (mai ales alb, cum am avut la serviciu si portabil si desktop), doar incerc sa iti zic ce dificultati vei avea cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

laptopul e limitat in functie de "motherboard" nu poti sai mai faci un update de memorie sau HDD sau sai schimbi placa video, sa ai o rezolutie mai buna....

nu recomand Mac urile, alea sunt si mai limitate (parerea mea) pe Windows il mai poti pacali cu ceva mai putin original, dar pe Apple nope...si sunt facute mai mult pe editare text.... ;)

sper sa faci alegerea corecta!

Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput

Merci de info

Noi

Mergi la inceput