Ce-mi spune dupa cativa ani de casnicie...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Serios? E gresit? Ca eu am spus tot!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Serios, cred ca este gresit sa vorbim mai mult decat ei.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pai si pe el l-am intrebat!
Zau asa, daca apucam sa fim impreuna pina la moarte, n-ar fi pacat sa nu stiu si eu linga cine am stat? Si el merita acelasi lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

Nu este bine sa-ti deschizi sufletul in fata sotului in ceea ce priveste ranile provocate de familia ta in copilarie. Mai devreme sau mai tarziu se vor intoarce impotriva ta, ca acuzatii.
Mai devreme sau mai tarziu, pentru orice neintelegere dintre voi vor fi "de vina" numai ai tai. Mai devreme sau mai tarziu, ai tai vor deveni, "needucati", "tarani", "nesimtiti", "scorpii", etc. Poate chiar vor avea interdictie la tine in casa.

Ai tai pe care asa cum sunt ei - poate betivi, meschini sau cu probleme psihice - sunt ai tai, ii iubesti si te doare ingrozitor sa auzi ceva rau de ei... mai els de la EL. EL care trebuia sa iti fie un sprijin, el langa care te bucuri ca ai scapat de atmosfera insuportabila din casa parinteasca, el de la care astepti toata dragostea si intelegerea. Chiar el, mai devreme sau mai tarziu, iti va baga cutitul in rana.

Deci: secretele sunt secrete. Orice rana poti sa ti-o deschizi in fata lui, dar nu si cea legata de familia ta. Asta am invatat eu pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Eu cred ca la nervi se pot spune multe.... Unele doar ca sa ranesti partenerul si sa te linistesti tu, desi acel lucru nu-l crezi cu adevarat.
E bine sa-i spui ca te-a durut afirmatia lui.
Amandoi obositi, trebuia sa va calmati cumva....
Insa n-o mai faceti in fata copilului!
Si sotul meu mi-a spus ca dupa ce n-o sa mai fie ai lui, el va fi singur, ca eu o am pe sora-mea! Si i-am spus ca at eu si copiii ce suntem? Si-a dat seama de gafa comisa si si-a cerut scuze... Dar nu pot sa neg ca inca ma mai doare afirmatia lui de acum cativa ani... (ca dovada ca n-am uitat-o!)

Poze noi cu familionu'
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa De la botezul Teodorei Din parcul Tineretului

Povestea nasterii Anei 17.03.2000 si Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Originally posted by ramiha
Mai devreme sau mai tarziu, pentru orice neintelegere dintre voi vor fi "de vina" numai ai tai. Mai devreme sau mai tarziu, ai tai vor deveni, "needucati", "tarani", "nesimtiti", "scorpii", etc. Poate chiar vor avea interdictie la tine in casa.

Vai de mine. Ramiha, eu am fost maritata, am si divortat, dar asa ceva nu mi-au auzit urechile. si sper sa nu-mi auda toata viata mea, orice mi s-ar intampla.

Nu vad asta sa fie solutia sa "potolesti" un badaran.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Eh, asa sint unii, nu reusesc sa se desprinda de "cuib" sau de fusta mamei nici la batrinete. Si in adincurile sufletului nici nu considera familia lui actuala ca fiind familie, ci doar un fel de surogat. Familia "adevarata" e tot aia din copilarie.

Am intilnit cazuri din astea. Chiar primul meu sot. Drept pentru care i-am dat liber, sa zboare sub fusta mamei.

Pe cind actualul mi-a spus de mai multe ori ca pentru el, noi sintem singura lui familie si el nu ar putea trai fara noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

De aia mi se pare normal sa fii deschis. Ce e de ascuns? Daca iti arunca vorbe nelalocul lor, e vina sotului. Nu a ta pentru ca ai avut o familie nu stiu cum.
Sotul e familie, e prieten... Ma rog, eu asa vad o casnicie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

quote:
Originally posted by ramiha

Nu este bine sa-ti deschizi sufletul in fata sotului in ceea ce priveste ranile provocate de familia ta in copilarie. Mai devreme sau mai tarziu se vor intoarce impotriva ta, ca acuzatii.

Ai tai pe care asa cum sunt ei - poate betivi, meschini sau cu probleme psihice - sunt ai tai, ii iubesti si te doare ingrozitor sa auzi ceva rau de ei... mai els de la EL. EL care trebuia sa iti fie un sprijin, el langa care te bucuri ca ai scapat de atmosfera insuportabila din casa parinteasca, el de la care astepti toata dragostea si intelegerea. Chiar el, mai devreme sau mai tarziu, iti va baga cutitul in rana.

Deci: secretele sunt secrete. Orice rana poti sa ti-o deschizi in fata lui, dar nu si cea legata de familia ta. Asta am invatat eu pana acum.

Eu cred ca la nervi se pot spune multe.... Unele doar ca sa ranesti partenerul si sa te linistesti tu, desi acel lucru nu-l crezi cu adevarat.
E bine sa-i spui ca te-a durut afirmatia lui.
Amandoi obositi, trebuia sa va calmati cumva....
Insa n-o mai faceti in fata copilului!
Si sotul meu mi-a spus ca dupa ce n-o sa mai fie ai lui, el va fi singur, ca eu o am pe sora-mea! Si i-am spus ca at eu si copiii ce suntem? Si-a dat seama de gafa comisa si si-a cerut scuze... Dar nu pot sa neg ca inca ma mai doare afirmatia lui de acum cativa ani... (ca dovada ca n-am uitat-o!)
Anuska

depinde de sot si de relatia ta cu sotul tau

Stefania18 Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
nu vreau sa stiu sexul lui bb, vreau doar sa stiu ca e bine
nu am fost niciodata un manechin& foto cu burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aki73 spune:

si eu cred ca unele lucruri nu trebuie spuse. nu neaparat pentru ca vor fi reprosate mai tarziu ci pentru ca pur si simplu nu vrei sa-ti mai amintesti. si eu cred ca ceea ce ti-a spus sotul tau a fost la nervi si dupa cum vad / tu constientizezi ca vina certurilor voastre se imparte la amandoi.
oricum sfatul meu este sa nu va certati in fata copilului si sa stabiliti o regula: nu ii amestecati pe altii in certurile voastre, mama, tata, frati, etc!
si ca o incurajare, dupa ce mai creste bebe va mai linistiti si voi! dar trebuie sa va aduceti aminte de ce v-ati indragostit unul de altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

ramiha, si eu zic ca totul depinde de relatie. Si la noi exista intimitate totala, nu ne ascundem nimic. Si la amandoi ni se pare normal sa fie asa. Nu ideal, ci normal.

ipearina, reactia sotului tau a fost exagerata, dar asta nu face continutul mai putin important. La baza se afla un adevar, iar tu stii asta, chiar daca acel adevar e neplacut. Daca ignoram doar fraza cu "nu mi-ai povestit inainte de a te cere de nevasta", restul e de bun simt si perfect intemeiat... Poate l-a luat valul si a devenit mai vehement din dorinta de a convinge.

Am inteles ca el are si exemple justificate in care iti atrage atentia sa nu devii ca parintii tai. Ia-o ca pe o critica de natura constructiva. Caci daca era sa se destrame casnicia, isi lua valiza si pleca, nu mai statea la discutii. Nu cred ca a refuza a priori orice (auto)critica si a-l acuza tot pe el e solutia. Discuta cu el si, mai ales, dovedeste prin fapte ca tu esti altfel decat parintii tai, adica redu tensiunea, nu te mai certa cu el in fata copilului, fa tot ceea ce depinde de tine. Daca or mai ramane si chestii care depind de el, le discuti dupa aceea de pe alta pozitie, avand deja un ascendent moral fiindca tu te vei stapani si nu vei mai contribui deloc la vreo atmosfera tensionata.

Eu asa vad solutia, nu respingand din prima ideea lui, pe motiv ca ar fi automat rau intentionat. Doar va iubiti, nu?

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput